Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, trepek napisał(a):

W Rosji aparat propagandowy już zaczyna jechanie po szefowej banku centralnego Elwirze Nabiullinowej. Byleby biedaczka nie wyglądała przez żadne okno, o poślizgnięcie się w tej porze roku nietrudno. Wystarczy, że będzie się skraplała para wodna od środka, kapała na podłogę i tragedia gotowa.

Zima idzie więc pewno coś z dachu spadnie.

Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 08:17, Fatality napisał(a):

Dobra, nawet jak przyjmując że Braun jest ruską onucą to ten jego twit nie oznacza zupełnie nic. Nawet na twiterze, gdzie z konta Polska2050 go zwyzywali to większość ludzi tam (co jest rzadkością) stanęła w obronie brauna.

Działalność Brauna i jemu podobnych to wysyłanie sygnałów do Moskwy o gotowości współpracy i ewentualnej kolaboracji. Ferment jaki sieją, w tym przypadku możliwość zaboru części Ukrainy, stanowi dla ruskich papierek lakmusowy do wpływania na opinię publiczną w PL.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, trepek napisał(a):

W Rosji aparat propagandowy już zaczyna jechanie po szefowej banku centralnego Elwirze Nabiullinowej. Byleby biedaczka nie wyglądała przez żadne okno, o poślizgnięcie się w tej porze roku nietrudno. Wystarczy, że będzie się skraplała para wodna od środka, kapała na podłogę i tragedia gotowa.

Bardzo wątpię. Takie rzeczy można pisać tylko jeśli się nie wie jaką pozycję ma ta Pani w Rosji i na całym świecie i że już dawno chciała zrezygnować. I że bez niej finanse tam byłyby pewnie w dużo gorszym stanie.

Opublikowano
2 godziny temu, Cappucino napisał(a):

Już na początku wojny rubel też zanurkował i co? Rosja upadła?  A może w rosji nie ma kartofli i marchewek?

Wyżej masz wszystko rozpisane skąd obecny upadek rubla się wywodzi. Czytanie ze zrozumieniem z podstawówki mam nadzieję że przeszedłeś. Wnioski wyciągnij sam. 

Bank Rosji nie ma już środków (bądź są już limitowane) na pokrycie pegu z dolarem. Teraz z każdym miesiącem Rosja będzie traciła x% na walucie. Firmy AGD zapowiedziały już podwyższenie cen o 10% co napędzi dalej inflację :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, TheMr. napisał(a):

Czytanie ze zrozumieniem z podstawówki mam nadzieję że przeszedłeś.

Rozumiem, że na tym etapie się zatrzymałeś, co widać po kulturze wypowiedzi.

Cytat

Bank Rosji nie ma już środków

Tak tak, rakiet, amunicji  i ludzi tez nie ma. I tak już od dwóch lat...

Cytat

Firmy AGD zapowiedziały już podwyższenie cen o 10% co napędzi dalej inflację  

Nie no serio? Przecież tam cukier też zdrożał dwa lata temu o 200%, agd tez drożało jak wszystko dookoła. W sklepach ponoć nic nie było...tak przeciez pisali w mediach.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano

Pudło. Jestem zbyt biedny i za mało mądry na studia :( 

No przecież biorą ludzi z Korei, wiadomix że im ludzi nie brakuje, chłopie, nie słyszałeś Putina? Produkują 10 razy więcej pocisków niż NATO. No wierzę mu w 100%. Chłop nigdy mnie nie okłamał. 

Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

No przecież biorą ludzi z Korei, wiadomix że im ludzi nie brakuje, chłopie, nie słyszałeś Putina? Produkują 10 razy więcej pocisków niż NATO. No wierzę mu w 100%. Chłop nigdy mnie nie okłamał. 

No bo na Ukrainę spadają kapiszony a ta ostatnia odzyskuje tereny.