Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Solo napisał(a):

Remake Dead Space za 40 zł to jest chyba coś godnego uwagi. -80% na Steam.

Gdyby tylko nie ten stutter :/ realnie za męczenie się mogę dać 20zł, ale do tego nie dojdzie. Na kluczykowniach taniej nie ma.

Opublikowano
W dniu 27.11.2025 o 20:45, Solo napisał(a):

Remake Dead Space za 40 zł to jest chyba coś godnego uwagi. -80% na Steam.

Ogólnie gra świetna ,klimatyczna   naprawdę polecam .Najwyższy poziom ala Souls   masochistyczny ale  do zrobienia .

Opublikowano
W dniu 29.11.2025 o 11:55, raiders napisał(a):

Ogólnie gra świetna ,klimatyczna   naprawdę polecam .Najwyższy poziom ala Souls   masochistyczny ale  do zrobienia .

Ja właśnie jestem gdzieś tak w 2/3 rozgrywki i jestem autentycznie zachwycony. Po raz pierwszy w życiu gram w znaną mi grę, jakbym grał po raz pierwszy. Fenomenalnie to przerobili, szczególnie jeśli chodzi o grafikę, a i zmiany w fabule i rozgrywce są na tyle istotne, że to jest nawet coś więcej niż zwykły remake.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 29.11.2025 o 11:55, raiders napisał(a):

Co ma wspólnego Dead space z grami ala Souls, ponieważ nie rozumiem porównania?

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, raiders napisał(a):

Jak włączysz najwyższy poziom trudność to zrozumiesz 

Ale soulsy nie mają poziomie trudności, i one nie są trudne 🙂 także porównywać całkowicie dwie różne gry, różne gatunki jest całkowicie bez sensu i dalej nie zrozumiałe takie porównanie jest dla mnie(Yoda mode hehe)

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ale soulsy nie mają poziomie trudności, i one nie są trudne 🙂 także porównywać całkowicie dwie różne gry, różne gatunki jest całkowicie bez sensu i dalej nie zrozumiałe takie porównanie jest dla mnie(Yoda mode hehe)

O jejku kolego  w soulsach masz  jedno życie   ,nie masz auto save   , jak zginiesz to tracisz jakiś tam dorobek     o to mi chodzi  bo to samo masz  na DS   na poziomie   imposiblee   ,grasz z  jednym  życiem     ,możesz grę  zapisać  tylko raz   ,jak zginiesz  to  zaczynasz grę   od nowa albo  kontynuacja na poziomie wysokim  .Ja nie mówię ze to  trudne wymaga innego podejścia  do gry   bardziej ostrożnego , sensownego używania  broni i zarządzania  zasobami , trzeba więcej  uciekać ,unikać  niż walczyć . Tylko o to mi chodziło   .

Ja nigdzie nie powiedziałem z DS  to souls   ,a stwierdziłem  tylko  ze najwyższy poziom trudności jest   jak ala SOULS .

tak na marginesie  wczoraj  odkopałem  w bibliotece  swojej na  stema DS z 2008r    chciałem zagrać  ,gra  odpala  wybieram  new game  /hard  ładuje  się     ...  biały ekran  i wywala do pulpitu  .Odpalam ze  zgodnością z Windows 7  ale nie  idzie  .

Edytowane przez raiders
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, raiders napisał(a):

O jejku kolego  w soulsach masz  jedno życie

Bzdura.

nie masz auto save 

Masz. Soulsy sejwują się co kilka sekund. Możesz wyjść z gry w dowolnym momencie i nie stracisz postępów. Nie musisz latać co chwila do ogniska, żeby zapisywać grę, jak pchniesz fabułę do przodu albo jakiś loot zdobędziesz.

jak zginiesz to tracisz jakiś tam dorobek    

Tylko niewykorzystane punkty doświadczenia.

Wydaje mi się, że mylisz Soulsy z roguelike'ami, potocznie zwanymi rogalikami. Tam często i gęsto masz jedno życie (aka permadeath), brak autosejwa i tracony dorobek.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Podobny mechanizm był w Dead Space 2. Był poziom Hard Core. Ograniczał grę do 3 zapisów. Niby najwyższy, ale w rzeczywistości był to poziom łatwiejszy niz poprzedni Zealot. Tylko to ograniczenie zapisów na HC było główną trudnością.

Opublikowano
Godzinę temu, maras2574 napisał(a):

Ale na gównianych smartfonach nie da rady, wyskakuje komunikat o braku zgodności urządzenia (czy jakoś tak) :( Realme 11 pro, Android 15

Aż chciałem napisać że masz stary telefon... spróbowałem na Realme 14pro+ i mam to samo :smiech:

7 godzin temu, Lypton napisał(a):

Bzdura.

Masz. Soulsy sejwują się co kilka sekund. Możesz wyjść z gry w dowolnym momencie i nie stracisz postępów. Nie musisz latać co chwila do ogniska, żeby zapisywać grę, jak pchniesz fabułę do przodu albo jakiś loot zdobędziesz.

Tylko niewykorzystane punkty doświadczenia.

Wydaje mi się, że mylisz Soulsy z roguelike'ami, potocznie zwanymi rogalikami. Tam często i gęsto masz jedno życie, brak autosejwa i tracony dorobek.

Zgadzam się. Też nie czaję jego porównania Dead Space do soulslików. To jak porównać strusia do człowieka też oba mają dwie nogi :E 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, maras2574 napisał(a):

Z ciekawości spróbowałem GTA SA... i piszą że "aplikacja jest niedostepna dla Twojego urządzenia bo jest przeznaczona na starszą wersję androida" :E 

Ja i tak bym nie grał ale chciałem sprawdzić. Netflix w formie :D 

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 13.11.2025 o 18:26, Dimazz napisał(a):

Na co odpisalem - potwierdzam, jest za friko.

6 minut temu, Dimazz napisał(a):

Nie jest. Możesz grać jak masz aktywną subskrypcję netflixa.

Taki netflix pass

Na co Ty...

Rozdwojenie jazni? %-)