Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Zapomniałem, taki zespół co się nazywa "Sonic Mayhem", który kiedyś współtworzył ścieżkę dźwiękową do "Deus Ex: Mankind Divided" (ja jestem fanem muzyki z obu części) udostępnił do pobrania te kawałki z tego soundtracku, które były próbami albo nie trafiły nigdy do gry. Za darmo, na prawie. bo trzeba podać maila. Formatów do wyboru bez liku. Można też odsłuchać na miejscu:

https://sonicmayhem.bandcamp.com/album/fragments-of-the-machine-data-archive-vol-1

https://sonicmayhem.bandcamp.com/album/fragments-of-the-machine-data-archive-vol-2

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

Wracając do AI w grach, na filmiku taki prototyp, więc wygląda na razie tak sobie, ale myślę, że to jest jedna z tych ścieżek, którą AI do gier wejdzie. Po prostu będzie robiła za silnik renderujący, podstawa grafiki będzie jakoś tam wyrenderowana a my będziemy sobie mogli wybrać styl w jakim to ma być zrobione, od kreskówkowego jak w Borderlands do hiper realistycznego, jak tutaj.

Opublikowano (edytowane)

O, znowu mój ulubiony styl graficzny.

Cóż za genialny pomysł połączenia survival/horroru ze stylistyką z przedszkola. 

Poza tym podoba mi się postęp. W latach 90tych już mieliśmy tekstury, więc najwyższy czas z nich zrezygnować.

No i te dopracowane animacje. Jakże to cieszy oko. 

Ale przede wszystkim oryginalność! Nigdy jeszcze nie widziałem gry w takim wycinankowym stylu. Rewelacja. 

lata 90te: stare pierdy i kobiety: gry są debilne. To jakieś zabawy dla dzieci!

lata 2000: Gracze rozbujali gry do skali wielkiego przemysłu, grają już setki milionów ludzi

Lata 2010: kobiety: Ej, ale to nieinkluzywne! My też chcemy! Już nie będziemy mówić, że gry to zabawa dla dzieci

Lata 2020: Gry mają sie podobać kobietom. Wyglądają jak gówno dla dzieciarni.

Logika. :D

PS. Jakby ktoś nie zajarzył sarkazmu: Tak wygląda 90% gier na sklepie Meta Store i chyba z 1/3 indyków na steam. Rzygać się chce. Interstate 76 wygląda mniej źle od tego badziewia. Aż muszę zrobić 20 minutowy detox przy emulatorze Amigi, bo mnie gust wizualny rozbolał.

edit: Jeszcze ten trailer w 30fps :hahaha:

edit 2:

O ja cię pier...

leżę :lol2:

image.png.923151f440a5925cc34ced56ca285ee4.png

GREAT art style! :rotfl2:

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano

No i elegancko, z pewnością wpłynie to pozytywnie na jakość gier, bezbłędnie wyłapując wszelkie błędy, które uciekają nawet doświadczonym beta testerom i nie wychodzą podczas otwartych testów gry.

Spoiler

la-noire-doubt-option.jpg.7ed0a8d046f4617c62ac028c8512f693.jpg

Opublikowano

Nie no, jako wspomaganie to spoko. Może to być przydatne narzędzie. Nie powinno być problemu z np. zaprogramowaniem tego tak, aby wykrywały jak postać spadnie pod ziemię.

Ale skoro gry są zabugowane bo krawaciarstwo na górze robi "oszczędności" to wiadomo jak będzie i skąd ten pomysł.