Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Mam zadanie od Diego przed dołączeniem do Starego Obozu ale polazłem dokończyć w nowym obozie kilka zadań, co mnie zdziwiło, że pojawiłem się blisko okolicy Laresa i nagle wszyscy się na mnie rzucili... wyniuchali coś co nie powinno tam być:wariat:

Nie mogę wejść do karczmy, a nie mam zielska. To co mogłem to porobiłem w nowym obozie, czas kończyć i zająć się zadaniem Diego.

Minimalizuję, mam grę w tle pisząc na forum, discordzie, póki co żadnych crashy. Gram prawie od rana z przerwami. DLAA i nie ruszałem nic w appce nvidii.

Mam podobnego "buga", gdy tylko odwiedze czy to nowy obóz czy też ten na bagnie to po powrocie do starego wszyscy ni z gruszki rzucają się na mnie. Także ja czekam na pacza bo nie będą mnie za nic bezkarnie okładać i okradać.

Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Uczyliście się wspinaczki? :E

Wpadł achiev 
obraz.png.d032dbbb384fd3c5996584a3c3264540.png

ale wczytuję grę, bo idę do Starego Obozu, zrobiłem to tylko dla achieva

Tak nauczyłem się.  Jest spoko choć czuje,  że będzie mało kiedy przydatna.  :P

zastanawiam się nad akrobatyka... ale to chyba już będzie za dużo niepotrzebnych skilli? :E

• Upvote 1
Opublikowano

Polecam akrobatykę, postać robi się bardziej responsywna na odskoki, a nawet będzie oryginalny fikołek. 

Mnie raz wywaliło do pulpitu, również błąd związany z gpu - używam fsr - 13h gry.

Chciałem pobawić się w myśliwego ale nauka oprawiania zwierzyny jest zbyt droga na ten moment, w oryginale jak pamięć mnie nie myli było to tanie jak barszcz (albo ilość zdobywanej rudy była o wiele większa) i można było na samym początku się na uczyć.

Opublikowano
9 godzin temu, Kanzu napisał(a):

Bez mgły miejscami wygląda przyjemnie :D

Kurdę, mogłem brać na Steamie a nie w kluczykowni, dostałem jakąś biedniejszą wersję. Pewnie nie od wydawcy...

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Keleris napisał(a):

Polecam akrobatykę, postać robi się bardziej responsywna na odskoki, a nawet będzie oryginalny fikołek. 

Mnie raz wywaliło do pulpitu, również błąd związany z gpu - używam fsr - 13h gry.

Chciałem pobawić się w myśliwego ale nauka oprawiania zwierzyny jest zbyt droga na ten moment, w oryginale jak pamięć mnie nie myli było to tanie jak barszcz (albo ilość zdobywanej rudy była o wiele większa) i można było na samym początku się na uczyć.

Ja zainwestowałem te 250 bryłek. Powinno się zwrócić szybko. 

mam już 10 skór wilków i zaraz idę to opchnąć. Do ich zabijania użyłem misji z nyrasem xD 

W oryginale to było chyba 100 bryłek. 

Opublikowano

Na grupach FB widzę niezłe cyrki, ludzie piszą o problemach gdzie gra im albo nie chodzi albo jest niegrywalna a mają kompy sprzed 10 czy nawet 15 lat :E jeden gość dał czadu bo kupił grę i mu nawet nie startowała, gość pokazuje specyfikacje kompa a tam jakaś stara integra intela w laptopie :E

Sam zagram jak ogólnie połatają grę bo widzę, że chyba ciężko z tym. W Gothic 1 nigdy nie grałem za to w dwójeczkę się zagrywałem jak dziki.

Opublikowano (edytowane)

Pytanie do znawców gothia, czy jeśli mam już 100 siły to warto dodatkowo zakładać pierścienie i amulety zwiększające ją? 

A tak poza tym, to mam już 14 lvl gram na poziomie gothic i już jestem nie do powstrzymania, wchodzę w grupę 2-3 orków i nie mają szans. Nie wiem, czy balans trochę nie popsuli.

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli maksujesz to najpierw nauka od nauczycieli i na koniec eliksiry i błyskotki, tak przynajmniej było w oryginalne ale w g1 i g2 jest znacznie łatwiej, w nocy Kruka trzeba było robić kombinacje przed progami gdzie zwiększały się potrzebne punkty nauki.

Edytowane przez Keleris
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie sądzę. Chyba że znajdziesz broń wymagającą więcej siły :) 

Tylko do tej pory było tak, że zwiększanie siły przekładało się na zwiększanie obrażeń zadawanych mieczem i nie wiem czy 100 to max 

Opublikowano (edytowane)

Glosariusz i sprawdzić npc. Scatty nauka broni, Diego siła i zręczność. Jak wejdziesz do środka w starym obozie to będą nowi. 

Drax myślistwo. Cavalorn łucznictwo. Obaj poza obozem. 

Do tego mamy kowalstwo. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przed północną bramą w drodze do nowego obozu, ja tam go znalazłem- bo nie pamiętałem z oryginału dokładnej lokalizacji, mniej więcej wiedziałem, że gdzieś w pobliżu, obok niego jest też ukryta jama.

Taka mała podpowiedź, pamiętajcie nie zjadać, nie sprzedawać nie wyrzucać, trzymać jak złoto do późniejszej fazy gry, to jeden z unikalnych przedmiotów do eliksirów, póki co mam 2 sztuki w 1 akcie. Czyściłem okolicę nowego obozu przed wstąpieniem do starego obozu.
Może dam w spoilera, może nie każdy sobie życzy to widzieć.

Spoiler

obraz.png.73856096b38db4e5d55c16b690531a4f.png

Znajomy pokazał screena z postaci w 2 akcie, ma mniej expa niż ja, bo ja robiłem wszystkie zadania w nowym obozie, bractwie- zdobyłem achiev i w Starym Obozie by wymaksować postać, tak grało się w oryginale. Aktualnie jestem w kopalni ale póki co zwiedzam, jeden strażnik nie przeżył ataku Pełzaczy, jego sprzęt stał się moją własnością:wariat:

Edytowane przez Reddzik