Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, MroczneWidmo napisał(a):

Generalnie dostałem jeden jeszcze kod na Gothica dla znajomego, ale ten już kupił, więc wrzucam Wam : ) Kto pierwszy ten lepszy i osoba, która aktywowała niech da znać

Idealnie by było, żeby aktywował ktoś ktoś krytycznie nastawiony i zmienił zdanie:D

Szczerze to ja już od początku byłem kupiony jak gra wygląda i jak szybko znalazłem "skarby". Dalej jest tego więcej. Powtórzę nigdy nie grałem w Gothica 1 a kiedyś raz przeszedłem 2 część i mi się podobała.

Także produkcja nie tylko dla hardcorowych fanów 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Ale hipokryta. Na 26 cwaniackich komentarzy, ŻE TAK MA BYĆ i morda, siedzi cichutko, ale na jeden komentarz, że chcę coś więcej od REMAKE już ból pypcia.

Każdy tutaj wie jaka ta gra jest i że to drewno na tle nowych produkcji. Nikt tego nie negował mistrzu czytania ze zrozumieniem. Mimo tego wchodzisz tutaj robić gnój i cisnąć ludzi od fetyszystów, bo dupka piecze, że komuś taka forma się podoba. Przestań więc pieprzyć coś o hipokryzji, bo sensu jest w tym tyle co nic. 

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, łukasz850 napisał(a):

Gra sie dobrze. Ładna grafika. Bez poradnika grac sie nie da, bo gra nie mówi gdzie isć itd. Wrogowie sa silni, wiec zbytnio nie powalczymy

To jest esencja tej gry, aby poznawać swiat, zagladac pod kazdy kamien, rozpoczynać dialogi - wtedy gra jest grą .. a nie samoprzechodzącym się benchmarkiem pokszu grafiki.

• Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, jankooo napisał(a):

Szczerze to ja już od początku byłem kupiony jak gra wygląda i jak szybko znalazłem "skarby". Dalej jest tego więcej. Powtórzę nigdy nie grałem w Gothica 1 a kiedyś raz przeszedłem 2 część i mi się podobała.

Także produkcja nie tylko dla hardcorowych fanów 

Ja byłem mocno sceptycznie nastawiony po tych wszystkich materiałach. Ale po tym jak zobaczyłem ten ostatni making of, to wiara wróciła.

Opublikowano
1 minutę temu, Tankietka napisał(a):

Przecież ja mam ten kodzik. Ale to chyba trolling bo było napisane Gothic 1 Remake for Beta Testing xdd

A to ja dostałem taki sam : ) to jest normalnie gra jak u każdego. Po prostu to były klucze przedpremierowe

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ja gram na zwykłym PS5 i nie zauważyłem problemów. 

Nie wiem czy można gdzieś podgląd FPS włączyć to bym zwrócił uwagę. Ja bawię się naprawdę świetnie. W pewnym momencie trafiłem na gniazdo czarnych goblinów - ubiłem dwa, ale więcej nie dałem rady. Po jakimś czasie wróciłem tam (zadanie) i wybiłem wszystkie - satysfakcja była. No i mnóstwo morgensternów sprzedanych w obozie sekty po 53 bryłki za sztukę :) 

To wezmę na plejkę w takim razie a może dodadzą jakieś tryby. A sam fakt grania na padzie w Gothica jak wrażenia ? 

Opublikowano

Thorus naklepany w pierwszym rozdziale 💪 Dorwałem dziada jak spał w komnatach magnatów, dostał 4 ciosy na łeb zanim wyciągnął broń (pół paska życia zeszło). Aczkolwiek skurczybyk silny jest, z 15 razy musiałem wczytywać grę. 

Obecnie biegam z Łomotaczem, który zadaje 39 obrażeń. Czy ktoś się natknął w pierwszym rozdziale na lepszą broń jednoręczną (o dwuręczną nie pytam, mam już Miecz Thorusa, który zadaje 90 obrażeń). 

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Thorus naklepany w pierwszym rozdziale 💪 Dorwałem dziada jak spał w komnatach magnatów, dostał 4 ciosy na łeb zanim wyciągnął broń (pół paska życia zeszło). Aczkolwiek skurczybyk silny jest, z 15 razy musiałem wczytywać grę. 

Obecnie biegam z Łomotaczem, który zadaje 39 obrażeń. Czy ktoś się natknął w pierwszym rozdziale na lepszą broń jednoręczną (o dwuręczną nie pytam, mam już Miecz Thorusa, który zadaje 90 obrażeń). 

Długi miecz  - 40 obrażeń. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, łukasz850 napisał(a):

Gra sie dobrze. Ładna grafika. Bez poradnika grac sie nie da, bo gra nie mówi gdzie isć itd. Wrogowie sa silni, wiec zbytnio nie powalczymy

Wyobraź sobie, że za dzieciaka graliśmy w Gothica i masę innych gier bez poradników, interaktywnych map, YT, bez jakiejkolwiek pomocy i rozwiązań podanych na tacy. Człowiek błądził, kombinował i odkrywał wszystko sam metodą prób i błędów.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze przed stałym dostępem do Internetu to można było z kolegami w szkole/na boisku pogadać, ewentualnie kupić jakąś gazetę typu CD action jak była tam zamieszczona solucja.

Edytowane przez Keleris
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, łukasz850 napisał(a):

Mówi gdzie tylko nie pokazuje.

Opublikowano

Teraz wszyscy by chcieli mieć GPS, znaczniki na mapie, pokazanych npców, itd. Nikomu nie chce się myśleć, tylko bezmyślnie klikać na ekranie... to nie tędy droga do grania w takie gry, jeszcze są takie perełki, dobrze to zrobi zagrać w coś takiego. Na prawdę można ogłupieć grając ze wszystkimi ułatwiaczami. 

• Like 3
  • Upvote 5
Opublikowano
30 minut temu, Reddzik napisał(a):

Teraz wszyscy by chcieli mieć GPS, znaczniki na mapie, pokazanych npców, itd. Nikomu nie chce się myśleć, tylko bezmyślnie klikać na ekranie... to nie tędy droga do grania w takie gry, jeszcze są takie perełki, dobrze to zrobi zagrać w coś takiego. Na prawdę można ogłupieć grając ze wszystkimi ułatwiaczami. 

Akurat pomagam wychowywać bratanka. On się nudzi po 30 sekundach grania. Więc jak dam mu dark soulsy nawet do obejrzenia i nie ma nowego wroga to chce wyłączyć.

Czyli dorośli dziś z psychą 8 latka.