Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Keller napisał(a):

Proste pytanie, czy zmienili coś z dołączaniem do obozów czy jest to samo i jak dojdziesz do jednego to misje innych obozów poblokowane? Ewentualnie może nie dołączać do żadnego i wtedy robi się misje każdego obozu, ale te wstępne.

Czy jest ktoś MIŁY? By powiedział.

Opublikowano
4 minuty temu, zozolek napisał(a):

A my fani doczekaliśmy ponownego przyjscia naszego mesjasza gajmingu, gdzie gothic zdefiniował pokolenie graczy i akurat dla mnie gothic 2 to numer 1 po dziś dzień.

Cieszyć powinien przede wszystkim fakt, że ta gra w ogóle wyszła. THQ to duży wydawca, za którym stoi jeszcze grubsza ryba, ale nawet dla nich zbudowanie i sfinansowanie od podstaw teamu do zrobienia rimejku 25-letniej gry, było niemałym ryzykiem. Zwłaszcza w przypadku projektu, który na tle nowoczesnych tytułów, będzie mocno zapodawał antykwariatem. Nikt się chyba nie chwalił ile produkcja kosztowała, pytanie czy się w ogóle zwróci. Team już mają, więc jeśli wyniki sprzedaży będą zadowalające, Gothic 2 może dostać zielone światło.

• Upvote 2
Opublikowano

W grze najlepsze jest to że wrzucają Cię do kolonii i nie masz nic. Żadnej broni, żadnego pancerza nic. Każdy uważa Cię tutaj za śmiecia, dopiero wraz z rozwojem i zdobywaniem reputacji pokazujesz że jesteś coś wart. Nie ma mapy (a przynajmniej na początku), głupich znaczników. Gra nagradza eksplorację. Ja jestem po 12h i dopiero lepszą zbroje sobie kupiłem jako cień. Od zera do bohatera. Klimat i świat owiany tajemnicą z dobrymi zapadającymi w pamięć postaciami to coś pięknego. Do tego grobowce, krypty i nieustanne zagrożenie. Na początku byle kretuszczur może cię załatwić bo jesteś na hita. Piękny powrót tej serii. Ja dla mnie oddali klimat w 100% starego Gothica i czuje się faktycznie jak ten młody szczyl, który to grał 25 lat temu. Powrót do tego tytułu w nowej oprawie to piękny powrót do młodości i namiętnego grania dniami i nocami z wielką satysfakcją. Tak ma być!

• Like 8
Opublikowano
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Czy jest ktoś MIŁY? By powiedział.

Zakładam, że nikt nie odpisuje bo i tak nie uznałbyś tego dowodu za wiarygodny : ) Trzeba czekać na oficjalne stanowisko twórców :D

Taka drobna uszczypliwość do wczorajszej dyskusji o kluczach : )

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Strilok napisał(a):

W grze najlepsze jest to że wrzucają Cię do kolonii i nie masz nic. Żadnej broni, żadnego pancerza nic. Każdy uważa Cię tutaj za śmiecia, dopiero wraz z rozwojem i zdobywaniem reputacji pokazujesz że jesteś coś wart. Nie ma mapy (a przynajmniej na początku), głupich znaczników. Gra nagradza eksplorację. Ja jestem po 12h i dopiero lepszą zbroje sobie kupiłem jako cień. Od zera do bohatera. Klimat i świat owiany tajemnicą z dobrymi zapadającymi w pamięć postaciami to coś pięknego. Do tego grobowce, krypty i nieustanne zagrożenie. Na początku byle kretuszczur może cię załatwić bo jesteś na hita. Piękny powrót tej serii. Ja dla mnie oddali klimat w 100% starego Gothica i czuje się faktycznie jak ten młody szczyl, który to grał 25 lat temu. Powrót do tego tytułu w nowej oprawie to piękny powrót do młodości i namiętnego grania dniami i nocami z wielką satysfakcją. Tak ma być!

Piękne emocje! To samo miałem przy Crimsonie i jak najwiecej takich chwil Wam życzę! ;)

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Piękne emocje! To samo miałem przy Crimsonie i jak najwiecej takich chwil Wam życzę! ;)

Jak w crimsonie byłeś na hita to jie dziwota, że tutaj szybko odpadłeś 🤣

• Upvote 1
Opublikowano

Obóz na Bagnie w środku nocy to jest coś pięknego. Tak to przebudowali i rozbudowali, że ciężko się połapać w lokacji, która była przecież niewielka i łatwa do zapamiętania. Czapki z głów :witojcie2:

Cor Kalom jest takim samym "wujem" jakim był 25 lat temu. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Naprawdę nie widzisz różnicy nawet w poruszaniu postaci?

Jest różnica ale ja tego nie odbieram jako negatyw, grywam w gry o podobnym działaniu, dla mnie gra jest taka sama jak inne i nie jest to dla mnie minus. Do tego gram na padzie, a nawet jak czasem ruszę myszką, mnie to nie odrzuca, nie mam odruchów wymiotnych- tak próbuję to nakreślić. Nawet walcząc toporem vs mieczem czuć lekką różnicę. 

Nie ma to jak party, zaprowadzono mnie do Nowego Obozu, po drodze wilki jakieś, krwiopijce i wszelkie badziewa ubił i exp wpadł na moje konto, prawie cały poziom wbity. Zaraz będzie kolejny poziom, porobię trochu zadań w Nowym Obozie, poszperam, już skrzynie opróżnione.  

edit
Nie pamiętałem gdzie szukać Neka, tutaj kompletnie zapomniałem, dopiero jak go znalazłem to mi się otworzyła pamięć ^^

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Mam takie samo wrażenie co do obozu na bagnie niby schemat w miarę zachowany ale nie mogę się tam odnaleźć, z krwiopijcami bez łuku też nie potrafię ale bida ze strzałami i muszę naruchać strzał bo na ten moment nie zrobię zadania z pozbyciem się krwiopijców. Otwieranie zamków bez umiejętności też ciężko i wyjdzie że trzeba na start robić pielgrzymki po obozach za Rudą i strzałami.

Edytowane przez Keleris
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Punkty nauki mam ale nie mam bryłek do zapłaty, zobaczę ile to to kosztuje. Wpierw chciałem nauczyć się otwierania zamków, bo niektóre mają za długie kombinacje, tak jak kiedyś tak i teraz przed wejściem do chaty, otwarcia skrzyni zapisuję grę. To jest nawyk. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Zrobiłem jakieś dwie godziny. Dwie godziny dostawania po ryju od byle kretoszczura, dawania po ryju biegającemu za mną wariatowi i zbierania wszystkiego co się do czegokolwiek nadaje, żeby nie być takim pieprzonym biedakiem. Wilka nie ubiję, bo jestem za cienki. Mocniejszej skrzyni nie otworzę, bo jestem za cienki. Wszyscy dookoła mi mówią, że jestem za cienki. Tak, to definitywnie Gothic jakiego pamiętam. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

2 minuty temu, Vulc napisał(a):

Zrobiłem jakieś dwie godziny. Dwie godziny dostawania po ryju od byle kretoszczura, dawania po ryju biegającemu za mną wariatowi i zbierania wszystkiego co się do czegokolwiek nadaje, żeby nie być takim pieprzonym biedakiem. Wilka nie ubiję, bo jestem za cienki. Mocniejszej skrzyni nie otworzę, bo jestem za cienki. Wszyscy dookoła mi mówią, że jestem za cienki. Tak, to definitywnie Gothic jakiego pamiętam. 

Stara szkoła :hihot:😉

Opublikowano

Zapomniałem wcześniej tu zerknąć i napisać, tak się wciągnąłem :E 

Bardzo mi się podoba póki co. W sumie trudno w skrócie opisać. W pewnym sensie dialogi są prawie 1:1, tak samo położenie roślinek, mobków itp. Tak wierny remake to jest. Czasem mam aż wrażenie że niektóre rzeczy niepotrzebnie przekładali z oryginału. Ale z drugiej strony jest też sporo dodanych nowości. Dziś na przykład odkryłem zupełnie nową lokację. Są nowe zadania też. Są nowe skille np. do wspinaczki w specjalnych miejscach.

Balans jest bardzo podobny do oryginału, choć już widzę że tu raczej nie wystarczy dać na chama max siły w 1 rozdziale i potem wszystko one shotować. To na plus też.

Klimacik jest. Genialne noce są, szczególnie z HDR super to wygląda. Ja już 2 rozdział zacząłem i tu już widać więcej zmian w głównym queście, bo troszkę inaczej się zaczyna. Ale nie będę spoilerował.

Polecam wyuczyć się akrobatyki, szczególnie jeśli ktoś walczy w zwarciu, bo naprawdę dużo zmienia. Zmieniają się uniki oraz szybciej się wspinamy po skałach i oczywiście redukcja/niwelowanie obrażeń przy upadku z wysokości.

Jest trochę niedociągnięć, widać że pod pewnym aspektami gra jest niedoszlifowana, ale serio myślałem że będzie gorzej. A bardzo przyjemnie się gra i wciąga.

• Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Oh ah, jestem taki męski, gram w grę bez znaczników, jestem komunistyczny pro gamer i lubię drewno a opinie w necie odmienne od mojej to looooooool i casuale zagubione w czasie i przestrzeni

Edytowane przez Tankietka
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak, możesz się dalej wywyższać jaki to jesteś fajny bo grasz w drewnianego koleciora a komuś ma czelność się nie podobać.

Niektóre teksty z poprzednich stron to złoto tryhardowego, dziaderskiego gamingowego basha xd

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Cieszyć powinien przede wszystkim fakt, że ta gra w ogóle wyszła. THQ to duży wydawca, za którym stoi jeszcze grubsza ryba, ale nawet dla nich zbudowanie i sfinansowanie od podstaw teamu do zrobienia rimejku 25-letniej gry, było niemałym ryzykiem. Zwłaszcza w przypadku projektu, który na tle nowoczesnych tytułów, będzie mocno zapodawał antykwariatem. Nikt się chyba nie chwalił ile produkcja kosztowała, pytanie czy się w ogóle zwróci. Team już mają, więc jeśli wyniki sprzedaży będą zadowalające, Gothic 2 może dostać zielone światło.

I kolejne 7 lat czekania :hihot:

44 minuty temu, Isharoth napisał(a):

Zapomniałem wcześniej tu zerknąć i napisać, tak się wciągnąłem :E 

Bardzo mi się podoba póki co. W sumie trudno w skrócie opisać. W pewnym sensie dialogi są prawie 1:1, tak samo położenie roślinek, mobków itp. Tak wierny remake to jest. Czasem mam aż wrażenie że niektóre rzeczy niepotrzebnie przekładali z oryginału. Ale z drugiej strony jest też sporo dodanych nowości. Dziś na przykład odkryłem zupełnie nową lokację. Są nowe zadania też. Są nowe skille np. do wspinaczki w specjalnych miejscach.

Balans jest bardzo podobny do oryginału, choć już widzę że tu raczej nie wystarczy dać na chama max siły w 1 rozdziale i potem wszystko one shotować. To na plus też.

Klimacik jest. Genialne noce są, szczególnie z HDR super to wygląda. Ja już 2 rozdział zacząłem i tu już widać więcej zmian w głównym queście, bo troszkę inaczej się zaczyna. Ale nie będę spoilerował.

Polecam wyuczyć się akrobatyki, szczególnie jeśli ktoś walczy w zwarciu, bo naprawdę dużo zmienia. Zmieniają się uniki oraz szybciej się wspinamy po skałach i oczywiście redukcja/niwelowanie obrażeń przy upadku z wysokości.

Jest trochę niedociągnięć, widać że pod pewnym aspektami gra jest niedoszlifowana, ale serio myślałem że będzie gorzej. A bardzo przyjemnie się gra i wciąga.

To jest tytuł AA gdzie często produkcje AAA wykładają się na tym więc nie wymagajmy cudów. Będzie poprawione z czasem 😉

Opublikowano
8 minut temu, Tankietka napisał(a):

Tak, możesz się dalej wywyższać jaki to jesteś fajny bo grasz w drewnianego koleciora a komuś ma czelność się nie podobać.

Niektóre teksty z poprzednich stron to złoto tryhardowego, dziaderskiego gamingowego basha xd

Gościu, ale to Ty dzwonisz. To Ty masz ból dupska o to, że ludziom nie przeszkadza drewno w klasyku z lat ich młodości. To Ty masz urojenia, że ktoś siedzi już nawet 14h w grze tylko po to, żeby wyjść na fajnego gościa, co gardzi nowoczesnym gejmingiem. To Ty ubzdurałeś sobie, że ktoś tutaj atakuje ludzi, którym się nie podoba. Coś pominąłem?

• Upvote 4