Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Sheenek napisał(a):

Kurde, czy ja cos zle pamietam czy tutaj totalnie przeskalowali handed?

Tak, ale w 2 rozdziale już łatwiej o bryłki. Zakładam że to się będzie poprawiać.

17 minut temu, Reddzik napisał(a):

Zależy od zamka, ten jest lekko przegięty, może się uda albo sobie daruję i jak wbiję maks otwieranie zamków to spróbuję. Na razie nie ma nikogo w domku to trzeba korzystać i okradać, wczytuję grę jak się nie uda, bo nie wiadomo kiedy ktoś nadejdzie.

Też taki przegięty zamek znalazłem (wieża obok Cavalorna). Na razie go zostawiłem i poczekam aż będę miał 2 poziom otwierania.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Co za gra, skradam się do domku gdzie śpi szkodnik, otwieram zamek w skrzyni a tu nagle wrzód mi się zrespił i obudził właściciela... musiałem wczytać grę. Ah ten Wrzód na tyłku.:wariat:

Jest achiev :)
obraz.png.4df7009e1724c7f38734437179db094a.png

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

_gothicporwnanie.png.aadd3ab96f62c0dd3b18f23ae5ec9640.png_gothicporwnanie2.thumb.png.6c85f50ad8fa6b0f2ad4f02a3de42b84.png

na ile można ufać tym wartościom procentowym nwm ale z tego by wynikało, że oceny negatywne najczęściej wystawiane są już na samym początku gry bo to najłatwiejsze osiągnięcie

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Cóż, wielu odrzuca to, że nie jesteś na start bohaterem, który kosi wszystko, gdzie skille i upgrady to raczej kosmetyka :)

image.png.b56bd849b4f722a1f5ac8efc1404eec5.png

Ja dzisiaj siadam do grania i mam nadzieję poczuć magię starego gothica :D

btw, macie ograne Riseny i Elexy? :D

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano

Za Gothica 1, ale tego klasycznego, zabierałem się chyba 3 albo 4 razy i za każdym razem się odbijałem, bo coś mi nie pasowało — a to kanciasta grafika, która nawet w tamtych latach wyglądała na przestarzałą, a to sterowanie, a to jakieś babole i inne cuda-wianki. Wszyscy znajomi rozpływali się jednak nad tym, jaki ten Gothiczek jest dobry. Gadali o fabule, śmiali się z tekstów, opowiadali swoje przygody z tym tytułem, aż sam się złamałem i w końcu zrobiłem ostateczne podejście. Wtedy i mnie wessał świat Gothica, a ja zostałem jego fanem do dzisiaj. Na Gothic II wręcz czekałem z niecierpliwością, kiedy wreszcie będę mógł zagrać w „dwójkę”. Ależ to było cholernie dobre i ile pięknych wspomnień po sobie zostawiło!

• Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, jankooo napisał(a):

_gothicporwnanie.png.aadd3ab96f62c0dd3b18f23ae5ec9640.png_gothicporwnanie2.thumb.png.6c85f50ad8fa6b0f2ad4f02a3de42b84.png

na ile można ufać tym wartościom procentowym nwm ale z tego by wynikało, że oceny negatywne najczęściej wystawiane są już na samym początku gry bo to najłatwiejsze osiągnięcie

Wystarczy przejrzeć ilu ludzi kończy gry i to nawet hitowe. To są gracze niedzielni. Mocni gracze muszą przejść, często z misjami pobocznymi czy znajdźkami.

Opublikowano
36 minut temu, MaxaM napisał(a):

Cóż, wielu odrzuca to, że nie jesteś na start bohaterem, który kosi wszystko, gdzie skille i upgrady to raczej kosmetyka :)

image.png.b56bd849b4f722a1f5ac8efc1404eec5.png

Ja dzisiaj siadam do grania i mam nadzieję poczuć magię starego gothica :D

btw, macie ograne Riseny i Elexy? :D

Tak, wszystkie części 😁

Opublikowano

Wczoraj tak trochę zarwałem nockę, a miały być tylko kontrolne 3h. :E Zrobiłem zadanie z przepisem, pierścieniem i awansowałem poziom wyżej. Krok po kroku. Zwiększyła się też lista obiektów od których dostałem w papę. 

Zamki faktycznie można otwierać nawet na podstawowym poziomie, ale te z 6-7 zapadkami to już trochę hardkor.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Co za gra, skradam się do domku gdzie śpi szkodnik, otwieram zamek w skrzyni a tu nagle wrzód mi się zrespił i obudził właściciela... musiałem wczytać grę. Ah ten Wrzód na tyłku.:wariat:

Jest achiev :)
obraz.png.4df7009e1724c7f38734437179db094a.png

Ja chyba nie mam tego achievementu, bo u mnie Wrzód stał się permanentną ozdobą jaskini, po tym jak strącił mnie z drewnianej kładki, gdy polowałem na wilki :lol2: @VulcDaj jeden punkt w otwieranie zamków, o wiele łatwiej to będzie szło. Niektóre zamki są na maksa przegięte, szczególnie jak masz mało wytrychów.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano

wszyscy narzekają, a gra zbiera bardzo pozytywne na steam, fakt- jest ich mało, ale są dobre. 

tych 5007 osobników to zapewne hardkorzy 50+ którzy ogrywali oryginał, więc dla nich to raj( i to jest w porządku) , mnie jednak ta gra nie kupuje.. 

image.png.b97d44faf385a82243f00f4066c0b324.png

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Otwarcie skrzyni po pierścień Scattiego to easy mode, w porównaniu do innych zamków na które trafiłem, niektóre są mocno przegięte. 

Ja właśnie zginąłem próbując otworzyć skrzynię podwodą :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Necronom napisał(a):

Lubię trudne gry

Włączyłem na bardzo trudnym i nie wiem czy to ogarnę. Zginąłem już dziesiątki razy a kręcę się wokół początkowych lokacji... ale nie poddaje się bo pogadałem z wszystkimi i jakiś tam plan działania mam. Małymi a nawet maleńkimi kroczkami realizuje%-)

• Upvote 1
Opublikowano

Właśnie po nowym obozie jestem na bagnach, tak samo grałem w oryginał, wpierw robiłem wszystkie misje dołączające a potem decydowałem gdzie dołączyć. Inaczej te misje bym nie mógł zrobić, jako, że jestem już w jakimś obozie.