Wojny i konflikty zbrojne na świecie
-
Ostatnio przeglądający 3 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez RemiKo · Opublikowano
Kolejny level druciarstwa za mną, ale zadziałało od strzała, a wynik był już tylko czystą formalnością Ojojoj, coś ta karta mi tak jakby z kompa wypadła... Ojojoj Kabelków zasilających nie znalazłem. Muszą być głębiej na strychu niż pierwotnie myślałem Test przepustowości: Oraz wyniki: Grafa stock: Po OC: (tak BTW, to wychodzi na to, że jest to obecny rekord Polski na tym modelu karty graficznej i w tym benchmarku) https://hwbot.org/benchmarks/3dmark03/submissions/5940447 Nieznacznie wyprzedziłem mojego kolegę z teamu, który leciał na i9-14900KS @ 7.2GHz, chłodzonym ciekłym azotem: https://hwbot.org/benchmarks/3dmark03/submissions/5655273 Tak więc i oto ogłaszam projekt 250K punktów w 3DMarku 03 za zamknięty i zakończony pełnym sukcesem ... Na koniec dopowiem, że podoba mi się ten riser. Jest solidnie wykonany i za te pieniądze mogę go polecić -
Przez qpski · Opublikowano
Mam problem z procesorem. Gdy gram w jakąś grę, nieważne jaką czy stara czy nowa, czy bardzo wymagająca czy w ogóle to zużycie cpu sięga +/- 70-80% co powoduje wysoką temperaturę. Ale jak włączę menedżer zadań żeby zobaczyć co powoduje takie zużycie to nie dość, że nie pokazuje mi tego procesu to zużycie w magiczny sposób się zmniejsza. Aby je utrzymać na niskim poziomie muszę mieć cały czas odpalony w tle menedżer zadań. Aktualizacja biosu nic nie dała. Moja konfiguracja to: Procesor: Ryzen 5 7600 GPU: Zotac GeForce RTX 4070 GAMING Trinity 12GB GDDR6X MOBO: MSI PRO B650M-A WIFI RAM: GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER DYSK: Sandisk 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Black SN770 CHŁODZENIE: Deepcool AK400 120mm -
Przez Adamiakadam00 · Opublikowano
Jak nie wydarzy się nic nadzwyczajnego to ceny pod koniec 2026 ustabizuja sie na tak 600-800 za 16gb byle czego. Kwestia jaki bedzie szczyt i za ile dziesiat miesiecy zejdziemy do poziomu 260-300 za 2x16GB jak było w top tanim momencie. To przyjdzie bo progres bedzie w produkcji i wejdzie ddr6 am6 etc. Kwestia czasu. Oczywiscie beda chore oferty ale malo kto to kupi. Bez sensu. Nawet jakby to działało na każdej platformie to i tak jest to po prostu bez sensu. Ludzie wydają po 2-3-4k na GPU a co, mieliby oszczędzać na takim szajsie/wynalazku 1k? Żenada dla ubogich -
Przez tomcug · Opublikowano
U mnie na 13900K ok. 3 s odpala CPU-Z. Responsywność systemu jest taka sama na AMD i Intelu. To, że jakiemuś programowi diagnostycznemu przy uruchamianiu być może dłużej schodzi zebranie danych na AMD, bynajmniej nie wynika z Infinity Fabric i nie ma żadnego praktycznego znaczenia. Normalna różnica jak na gówno warty programowy pomiar frametime, który pokazuje cuda. Na co dzień używam różnych platform i gram zarówno na AMD oraz Intelu, nie widzę żadnych różnic na ekranie, jeżeli chodzi o ścinki. Jak jakaś gra nie ścina, to nie ścina na obu. Jak jakaś ścina, to na każdym CPU (np. Hogwart z RT jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby na jakimś procu nie ścinał). A na zakończenie wisienka na torcie. Arrow Lake też ma budowę modułową i swój odpowiednik Infinity Fabric między jądrem krzemowym z rdzeniami a tym z IMC, a chwaliłeś pod niebiosa, jak miałeś Nie ma żadnych dipów, ani wolnego otwierania programów. Każda platforma ma jakieś wady, ta od AMD także. Ale czym innym są prawdziwe wady, a czym innym nawiedzone gadanie fanboyów.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź