MaxaM 1 774 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 4 minuty temu, Winter napisał(a): Argument typu "Polacy też gwalco!". Wysil się trochę. Oni tam pojechali na wakacje, a nie po 800+. Podwójne standardy oby tylko teza się zgadzała Tak, specjalnie przyjechali po 800+, bo za to można wynająć mieszkanie i kupić jedzenie Powtórzę jeszcze raz i ostatni. Przeczytaj "Pułapki myślenia. O myśleniu szybkim i wolnym". Zaraz jesienna pora, w sam raz czas na lektury Dużo Ci pomoże w życiu, a na pewno zejdzie nieco niepotrzebnej frustracji Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez MaxaM 4
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 3 minuty temu, Winter napisał(a): Tak, jestem antyukraiński, ale też antyrosyjski. Wielokrotnie pisałem, że wszystko za Bugiem mogłoby dla mnie zniknąć z mapy świata. O ile przed 2022 rokiem Ukraina była mi obojętna, o tyle teraz już nie, bo ssają wszystkich frajerów równo w każdy możliwy sposób. Nie akceptuję takiego sposobu partnerstwa, jaki uprawia Ukraina, Uważają, że wszystko im się należy. I przede wszystkim nie widzę u nich kompletnie rachunku sumienia. Poniekąd Putinek miał rację, że oni tam wUkrainu kochają nazizm. Codziennie sami Ukraińcy to potwierdzają. A wy im przyklaskujecie. Przypominam wasze oburzenie o faszyźmie sprzed kilku miesięcy, gdzie chciałeś administrację straszyć prawem. Teraz ci jakoś nie przeszkadza, że wUkraińcy w Polsce się z tym faszyzmem jawnie afiszują? Pieprzony HIPOKRYTA z ciebie. Są tacy Ukraińcy, są też porządni. Ja nie jestem ich fanem jak ty to sobie ubzdurałeś. Oceniasz wszystkich na podstawie tych jednostek, które pokazuje się na x. Jest dużo normalnych, fajnych Ukraińców. Moja córka ma przyjaciółki z Ukrainy, chodzą razem do klasy. Wg ciebie są nazistkami? Anestezjolożka asystująca przy moim zabiegu, znajomi Ukraińcy z mojej pracy, wszyscy naziści, co? I doją Polskę, nie? Co z tego że wszyscy po studiach i ze specjalistyczną wiedzą. Obudź się, ten wycinek z x to nie wszyscy Ukraińcy, tak samo jak nie każdy Polak, który wyjechał z Polski na zachód jest budowlańcem i po robocie nie chleje na ulicy. Twoja nienawiść zaburza logiczny osąd. Prawda jest taka, że w Polsce jest mnóstwo Ukraińców, którzy świetnie sobie radzą, pracują, mają dzieci, integrują się i nie potrzebują zasiłków. Są też patologiczne jednostki, ale tak jest zawsze, Polacy też robią syf że granicą. Ty za to wolisz pisać te same brednie co voltq czy gość wg którego kobiety chcą ściągać do Polski gwałcicieli bo gwałty są fajne. A tak poza tym to nie pamiętam kiedy nie narzekałeś na forum, ciągle tylko narzekasz i zrzedzisz. Smutne to.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 7 minut temu, Winter napisał(a): Argument typu "Polacy też gwalco!". Wysil się trochę. Oni tam pojechali na wakacje, a nie po 800+. Codziennie twoi bracia Ukraińcy dostarczają argumentów, żeby zrownywać ich z ruskimi. Ten sam poziom żenady sowieckiego mentalu. Moi bracia? No skoro tak twierdzisz, już wolałbym żeby oni byli moimi braćmi niż żebyś był nim ty. Polacy też prezentują sowiecki mental. 10 milionów Polaków wybrało sobie na prezydenta tępego cepa, kibola. To jest wstyd.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zobacz @Mar_s winter znowu narzeka na Ukraińców, zdążył ich nazwać nazistami i stwierdził, że przyjeżdżają do Polski po 800 plus. I tak w kółko od dawna. Ja z kolei jestem ich bratem, bo wg mnie większość jest ok. To nie są zaczepki? Ja dostałem bana bo pocisnalem po typie piszącym, że kobiety lubią jak imigranci je gwałcą ale tutaj winter nazywa mniejszość ukraińską w Polsce nazistami i to jest ok? Nie dziw, że uważam, że nie pasuje do tej zbieraniny frustratow ziejących nienawiścią. Ukraińcy - źli, kobiety - złe, dzieci wg wielu forumowiczów też złe. Czyli co, wszystko co nie jest podstarzałym białym facetem jest złe?
Mar_s 2 296 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Henryk Nowak Sorry kolego ale właśnie rzuciłem kwitem, mam dosyć walki z wiatrakami i jeszcze zbierania batów za nieswoje winy. Także już mnie nie wywołujcie bo zrezygnowałem z moderowania. 2 1 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 7 minut temu, Winter napisał(a): No i wybrali kogo wybrali. Sam go krytykowałem. Ale popieram tą konkretną decyzję o ukróceniu socjalu dla niepracujących Ukraińców. To coś co popierał sam Trzaskowski. Potrafisz myśleć logicznie? Tak się podniecasz tymi Ukraińcami, a to oni tworzyli Ukrainę. Kraj totalnej korupcji i dziadostwa. Teraz to samo robią u nas. Z tym mam problem. A gdzie napisałem, że nie popieram odebrania socjalu niepracującym? Popieram. Za to ty już z góry założyłeś, że nie popieram bo wg ciebie każdy kto broni Ukraińców musi włazić im w tyłek. Polska też była krajem korupcji i dopiero zostało to z grubsza posprzątane przed wejściem do unii. Zresztą spojrz na rządy PiSu i to jak kradli, rozdawali co popadnie a ludziom to nie wadziło - "kradną ale się dzielą". Nie jesteśmy w ogóle lepsi, bez pieniędzy z unii byłby tu syf. Ukraina jeszcze miała rosyjskie marionetki i władzy co utrudniało wyjście z syfu. Poza tym skorumpowane elity nie oznaczają, że wszyscy ludzie są zli. 2 minuty temu, Mar_s napisał(a): @Henryk Nowak Sorry kolego ale właśnie rzuciłem kwitem, mam dosyć walki z wiatrakami i jeszcze zbierania batów za nieswoje winy. Także już mnie nie wywołujcie bo zrezygnowałem z moderowania. Też bym tak zrobił. Ten chlew jest nie do ogarnięcia. A jeszcze lepiej by było zamknąć tematy polityczne na zawsze. Jako forum o technologii to miejsce by nie było złe. 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 4 minuty temu, Winter napisał(a): Masz poważne zaburzenia. Zrób mi przysługę i nigdy więcej nie taguj mnie, bo nie chcę mi się z tobą dyskutować. EOT z mojej strony. To nie ja wylewam frustracje I pluje nienawiścią odkąd mam tu konto. Jesteś chodzącą frustracją I piszesz, że mam zaburzenia, dobre 1 minutę temu, Winter napisał(a): Zakończyłem dyskusję. Nie taguj mnie więcej. Dodaj mnie do ignorowanych.
kubikolos 1 401 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a): u nas nie ma takiego syfu jak u ciebie w Holandii i nie strach mi wyjść z domu po zmroku generalnie to na zachodzie stalo sie jak stalo wlasnie dlatego ze tacy jak ty stawali tylko za obcymi i uciszano wlasnych obywateli, dzisiaj widzisz do czego to doprowadzilo ale sam robisz dokladnie to samo zachod pokazal ze trzeba bardzo ostroznie patrzec na naplywowa ludnosc i nie pozwolic sie uciszac kiedy zle sie dzieje 1
Zhao 718 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Co się tu dzieje..? @Henryk Nowak Piszę za siebie - nie było mnie przy tej sytuacji z nożownikiem,ale jeśli chodzi o tego użytkownika to był już upominany w przypadku braku poprawy będzie reakcja z mojej strony Co do bana to dostałeś z tego co widzę zakaz pisania na 2 dni a to nie jest ban całkowity
hwdp43 1 831 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Winter usun konto . masz w tym doswiadczenie 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 9 minut temu, kubikolos napisał(a): generalnie to na zachodzie stalo sie jak stalo wlasnie dlatego ze tacy jak ty stawali tylko za obcymi i uciszano wlasnych obywateli, dzisiaj widzisz do czego to doprowadzilo ale sam robisz dokladnie to samo zachod pokazal ze trzeba bardzo ostroznie patrzec na naplywowa ludnosc i nie pozwolic sie uciszac kiedy zle sie dzieje Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Uważam, że imigranci muszą umieć się zachować, nie można tolerować jakichkolwiek nadużyć z ich strony a przestepców należy deportować. 800 plus tylko dla pracujących. Chuliganów z koncertu maxa korza bym najpierw osadził i skazał a dopiero potem deportował, dla przykładu. Wielokrotnie pisałem jakie mam podejście do sprawy. Ale dla normalnych trzeba być przyjaznym żeby chcieli się integrować i nie zamykali w gettach. No i nikogo nie uciszam, natomiast nazywanie wszystkich Ukraińców nazistami to sroga przesada. Więc pudło, misiu. 2 minuty temu, Zhao napisał(a): Co się tu dzieje..? @Henryk Nowak Piszę za siebie - nie było mnie przy tej sytuacji z nożownikiem,ale jeśli chodzi o tego użytkownika to był już upominany w przypadku braku poprawy będzie reakcja z mojej strony Co do bana to dostałeś z tego co widzę zakaz pisania na 2 dni a to nie jest ban całkowity Natomiast nożownik nie dostał zpp ani nawet nie został upomniany w postach. Dziwi mnie to bo wg mnie to co pisał było skandaliczne. Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez Henryk Nowak 1
kubikolos 1 401 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a): Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Uważam, że imigranci muszą umieć się zachować, nie można tolerować jakichkolwiek nadużyć z ich strony a przestepców należy deportować. 800 plus tylko dla pracujących. Chuliganów z koncertu maxa korza bym najpierw osadził i skazał a dopiero potem deportował, dla przykładu. Wielokrotnie pisałem jakie mam podejście do sprawy. Ale dla normalnych trzeba być przyjaznym żeby chcieli się integrować i nie zamykali w gettach. Więc pudło, misiu. teraz po twojej odpowiedzi widze ze trafilem dokladnie, spaliles sie swoim ale, misiu nie ma zadnego ale, Polacy w zadnym kraju nie byli tak przyjmowani jak ukraincy u nas, tu nie ma zadnego pola do sugestii ze robimy czegos za malo, tak jak pisalem robisz dokladnie to co na zachodzie, wylales mnostwo jadu na Polakow i kilku uzytkownikow z forum 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 1 minutę temu, kubikolos napisał(a): teraz po twojej odpowiedzi widze ze trafilem dokladnie, spaliles sie swoim ale, misiu nie ma zadnego ale, Polacy w zadnym kraju nie byli tak przyjmowani jak ukraincy u nas, tu nie ma zadnego pola do sugestii ze robimy czegos za malo, tak jak pisalem robisz dokladnie to co na zachodzie, wylales mnostwo jadu na Polakow i kilku uzytkownikow z forum Niczego nie spaliłem. Nikt nie będzie chciał się integrować jeśli będzie traktowany jak śmieć. Dla zwykłych ludzi należy być ok. Zobacz przykład z forum. - winter jest 20 lat w Holandii i chce wracać, nie zintegrował się, narzeka na Holandię, nie chce tam zostać, nie jest jednym z nich. Ty chcesz popełnić ten sam błąd co zachód.
huudyy 3 106 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 39 minut temu, Mar_s napisał(a): @Henryk Nowak Sorry kolego ale właśnie rzuciłem kwitem, mam dosyć walki z wiatrakami i jeszcze zbierania batów za nieswoje winy. Także już mnie nie wywołujcie bo zrezygnowałem z moderowania. F dla jego. 24 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Natomiast nożownik nie dostał zpp ani nawet nie został upomniany w postach. Dziwi mnie to bo wg mnie to co pisał było skandaliczne. spokojnie, przyjdzie kryska na Matyska, kwity się zbierają. 35 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Dodaj mnie do ignorowanych. To Ty jego dodaj.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 5 minut temu, huudyy napisał(a): To Ty jego dodaj. On prosił, żebym go nie tagował, nie odwrotnie.
nozownikzberlina 579 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 https://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,28115734,a-jesli-bedzie-wojna-witalij-jesli-rosja-zajelaby-ukraine.html Banderowcy to tak naprawdę ruscy. Namawiają wszystkich do walki a sami siedzą w ciepłym kur*idołku zwanym "Polska" i ciągną hajs. Na forum da sie odczuć obecność przynajmniej kilku z tego typu brydady.
adashi 1 663 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Chyba raczej e-walczyć, bo walczyć to wątpię. 1
8V32 PcLab 363 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 2 godziny temu, Winter napisał(a): https://warszawawpigulce.pl/turystyka-socjalna-z-ukrainy-prezydent-przemysla-alarmuje-drenowanie-polskiego-systemu-pomocy/ To ty masz problemy z myśleniem. Ty wklejasz linki z 22r. jak już dawno tak nie jest i system został uszczelniony, nawet nie masz pojęcia co się dzieje w Polsce, w kontekście Ukraińców, wyłapujesz jakieś pojedyncze przypadki patologi i głosisz jak by to była norma. 4
Oldman 507 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Cytat Rzeka pocisków dla Ukrainy. Nie wiadomo skąd pochodzą Jan Lipavsky, czeski minister spraw zagranicznych, ogłosił ambitny cel dostarczenia Ukrainie tylko w tym roku łącznie 1,8 mln pocisków artyleryjskich, z czego ponad 1 mln sztuk już dotarło na front. Czesi nie podają źródła pochodzenia amunicji podkreślając, że dostawcy chcą pozostać anonimowi przed światem. Lipavsky potwierdził, że w tzw. czeskiej inicjatywie amunicyjnej, która została zapoczątkowana w 2024 r., bierze udział już 16 krajów. Chęć finansowania tego przedsięwzięcia jest duża, podobnie jak efekty, jakie udało się osiągnąć. Lipavsky ujawnił, że dzięki tej inicjatywie Ukraina otrzymała w zeszłym roku 1,5 mln sztuk amunicji artyleryjskiej (kal. 155 mm oraz kal.122 mm). W tym roku ma być ich jeszcze więcej, nawet 1,8 mln sztuk. Czeski minister spraw zagranicznych zaznaczył, że działania te pozwoliły na znaczne zmniejszenie przewagi rosyjskiej artylerii na polu walki, co przyczyniło się do utrzymania ukraińskich linii frontu. – Dzięki naszej inicjatywie amunicyjnej udało się pięciokrotnie zmniejszyć przewagę artylerii rosyjskiej na polu walki i przyczynić się do utrzymania ukraińskich linii frontu – powiedział Lipavsky dodając, że wstrzymanie tej inicjatywy byłoby "prezentem dla Putina". Nadal jednak nie wiadomo skąd pochodzi amunicja. Spekuluje się, że z Turcji, Korei Południowej, a nawet Republiki Południowej Afryki, ale czeskie władze nigdy nie ujawniły żadnego ze swoich dostawców. https://tech.wp.pl/rzeka-pociskow-dla-ukrainy-nie-wiadomo-skad-pochodza,7193689379859200a 2
Zhao 718 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Ja za to grzecznie proszę o spokój 1 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) Wracając do tematu wątku: https://forsal.pl/praca/aktualnosci/artykuly/9725495,do-polski-przyjedzie-ponad-milion-ukraincow-to-mozliwe-po-zakonczeniu.html Cytat Co zrobią Ukraińcy, gdy zakończy się wojna w ich kraju? Co czwarty mężczyzna w Ukrainie (25 proc.) oraz co piąta Ukrainka (17 proc.) rozważa emigrację, a Polska pozostaje liderem wśród krajów wybieranych przez Ukraińców Cytat Młodsze pokolenie jest najbardziej skłonne do opuszczenia Ukrainy - co trzecia osoba w wieku 18-29 lat wyraziła chęć wyjazdu Cytat Z ostatniego badania "Barometr Polskiego Rynku Pracy" Personnel Service wynika, że Polska pozostaje liderem wśród krajów, które Ukraińcy wybierają jako cel migracji zarobkowej - 43% respondentów planowało powrót do pracy do kraju nad Wisłą, a 10% deklaruje chęć osiedlenia się tutaj na stałe w najbliższych latach. https://personnelservice.pl/ponad-1-mln-ukraincow-moze-przyjechac-do-polski-po-zakonczeniu-wojny Także ja mając niemal wyłącznie pozytywne wrażenia dot. Ukraińskich imigrantów jestem bardzo zadowolony Dodajmy do tego to https://www.money.pl/gospodarka/wielka-zmiana-mlodzi-ukraincy-moga-opuscic-kraj-7193686076168960a.html - kolejne dziesiątki/setki tysięcy pracowników i studentów dla Polski Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez Henryk Nowak 1
nozownikzberlina 579 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) Skoro i tak znowu setki tysięcy Ukraińców mamy przyjąć, to może po prostu podzielmy tą ich krainę z ruskim i będzie po temacie. Myślę, że ruscy się zgodzą bez żadnego "ale". Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez nozownikzberlina 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) 18 minut temu, voltq napisał(a): @Henryk Nowak pomawia moją skromną osobę co jest niezgodne z regulaminem forum , będzie jakaś reakcja @Zhao ? Żadne pomówienia: Twierdzisz, że cała Ukraina jest banderowska? Twierdzisz, że wszyscy Ukraińcy to naziści albo terroryści? To samo uprawia Winter. To jest nie tylko mowa nienawiści ale to może po prostu być karalne: Cytat Kodeks karny – art. 257 „Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.” Jeśli publicznie nazywasz cały naród np Ukraińców, nazistami” i wypowiedź ta ma charakter znieważający, może to zostać zakwalifikowane jako przestępstwo z art. 257. Edytowane 27 Sierpnia 2025 przez Henryk Nowak 2
voltq 1 372 Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Opublikowano 28 Sierpnia 2025 (edytowane) Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a): Żadne pomówienia: Twierdzisz, że cała Ukraina jest banderowska? Twierdzisz, że wszyscy Ukraińcy to naziści albo terroryści? To samo uprawia Winter. To jest nie tylko mowa nienawiści ale to może po prostu być karalne: Jeśli publicznie nazywasz cały naród np Ukraińców, nazistami” i wypowiedź ta ma charakter znieważający, może to zostać zakwalifikowane jako przestępstwo z art. 257. Znów mnie pomawiasz kolego z forum, nigdzie nie napisałem że cała Ukraina jest banderowska i nigdy nie twierdziłem że wszyscy Ukraińcy to faszyści i terroryści Jakąś reakcja na łamanie regulaminu i pomawianie ? wzywam @Zhao reakcja ? Kilkukrotnie wzywany udaje że nic się nie dzieję, jak ja napisałem żeby kolega z forum oblał się wodą to jego reakcja była bardzo szybka i zdecydowana Gdzie ci wszyscy płomienni szermierze i przeciwnicy mowy nienawiści i pomówień? Jak ktoś z waszej strony obraża i pomawia innych to nie reagujecie https://dzieje.pl/aktualnosci/marsze-pamieci-stepana-bandery-na-ukrainie https://kresy.pl/wydarzenia/marsz-pamieci-bohaterow-narodu-ukrainskiego-we-lwowie-z-banderowskimi-flagami/ https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-przez-kijow-przeszedl-marsz-upamietniajacy-stepana-bandere,nId,5743552 https://wiadomosci.onet.pl/swiat/antypolski-marsz-na-ukrainie-lwow-miastem-bandery/pxkmfwf https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C757256%2Cukraina-ulicami-kijowa-przeszedl-marsz-ku-czci-bandery.html https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art958211-marsz-z-pochodniami-ukraincy-swietowali-urodziny-stepana-bandery Rozumiem że te wszystkie artykuły są wg ciebie sfałszowane przez ruskich agentów? Tak uważasz @Henryk Nowak ? Popierasz to ? Marsze ku czci Hitlera i Stalina też będziesz popierał ?? Edytowane 28 Sierpnia 2025 przez voltq 1 1
Suchy211 1 398 Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Trzeba się pogodzić, że mimo że to ludobójca to także ich BOHATER. Tego nic nie zmieni, oni już podjęli decyzję w tej sprawie. Albo będziemy z nimi w dobrych stosunkach POMIMO tego, albo nie. 1 3
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź