Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, slafec napisał(a):

@sidebandjakiś czas tzn. 5 lat albo i więcej? Niektórzy do tej pory czekają na Gran Turismo 7 na PC, które według przecieków z Nvidii, było pewniakiem.

Na pewno parę lat minię i to ma sens ;) Poza tym grubo się pomylą ten kto miał kupić konsole to kupił i nawet totalne odcięcie się od PC niczego nie zmieni.

Plany wydania GT7 były na PC, ale później pojawiło się o info anulowaniu GT7 na PC.

• Upvote 2
Opublikowano

Pierwsze plotki o GT7 na PC pojawiły się dzięki Nvidii w 2021 roku, dopiero w 2025 roku dostaliśmy informację o porzuceniu portu. Tyle lat "czekania" na darmo.

Sony miało dostatecznie dużo czasu, żeby zebrać dane z rynku PC i jak widać obecnie bardziej im się opłaca powrót do ekskluzywności.

Opublikowano
Godzinę temu, slafec napisał(a):

...

Sony miało dostatecznie dużo czasu, żeby zebrać dane z rynku PC i jak widać obecnie bardziej im się opłaca powrót do ekskluzywności.

https://www.ppe.pl/news/411527/pc-towcow-nie-obchodzi-god-of-war-days-gone-czy-horizon-od-playstation-albo-dobrze-udaja.html

Tak to wygląda a jak się czyta komentarze na innych stronkach to robi się jeszcze ciekawiej

Screenshot-20260520-144455-Samsung-Brows

Opublikowano (edytowane)

Ja mam inne zdanie. IMO szkoda i spora strata dla PCtowców ortodoksów.

W zasadzie zawsze ogrywałem exy na pc na zasadzie, o... fajnie ze jest.
Bez podniety, bez napinki, przy okazji.

Ale jak spojrzeć na to chłodnym okiem i z perspektywy czasu, to jednak, gdyby mi nie było dane zagrać "przy okazji" na PC (!) w RDR2, Horizony, Uncharted, TLoU,  GoW i kilka innych, to jednak sporo "fajnego" ze świata gamingu by mnie ominęło. Ba! Uważam, że sporo z w/w to REWELACYJNE gry, a nie tylko "przyokazji" = ogromna strata dla pctowca, gdyby ich nigdy nie dotkął.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, azgan napisał(a):

Tak to wygląda a jak się czyta komentarze na innych stronkach to robi się jeszcze ciekawiej

Typowe wojny platformowe, a pppee i inne serwisy jeszcze podsycają temat, bo ktoś im musi nabić wyświetlenia :E

Opublikowano
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja mam inne zdanie. IMO szkoda i spora strata dla PCtowców ortodoksów.

W zasadzie zawsze ogrywałem exy na pc na zasadzie, o... fajnie ze jest.
Bez podniety, bez napinki, przy okazji.

Ale jak spojrzeć na to chłodnym okiem i z perspektywy czasu, to jednak, gdyby mi nie było dane zagrać "przy okazji" na PC (!) w RDR2, Horizony, Uncharted, TLoU,  GoW i kilka innych, to jednak sporo "fajnego" ze świata gamingu by mnie ominęło. Ba! Uważam, że sporo z w/w to REWELACYJNE gry, a nie tylko "przyokazji" = ogromna strata dla pctowca, gdyby ich nigdy nie dotkął.

Dokładnie tak jak piszesz. Dla mnie starego PC-towca bez konsoli  Uncharted  i TLoU to perełki.

Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

A niech sobie nie wydają. W ostatnich latach jedyny ex jaki mi podszedł to Days Gone, a jak dawno temu to było? 

Sporo z tego co wydal to są tytuły jeszcze z czasów PS4 tak po prawdzie

Opublikowano

Myślę, że rynek PC jakoś sobie poradzi bez tych wielkich hitów. ;) A że części ludzi mocno przypasowały? Zawsze ktoś będzie stratny, ostatecznie można po prostu kupić konsolę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 20.05.2026 o 14:44, azgan napisał(a):

Screenshot-20260520-144455-Samsung-Brows

Trochę kontrowersyjne, ale dla mnie ten komentarz jest prawdziwy. Pograłem w kilka tych legendarnych, współczesnych exów od Sony i dla mnie one niewiele różnią się od Ubigierek, którymi tak dużo osób gardzi. Spora część tych gier ma w sobie więcej filmu, a gameplay to jest coś wciśniętego na sam koniec, bez pomysłu. Gry dla ludzi którzy tak naprawdę gier nie lubią.

Ghost of Tsushima kupiony na Steam już dawno temu, pograłem kilka godzin i do tej pory leży i nie mam ochoty wracać. Typowa Ubigierka, o ile nie nudniejsza ;) 

PS4 to był schyłek czasów świetności Sony. PS5 to najnudniejsza generacja pod względem gier.

• Upvote 7
Opublikowano
W dniu 13.06.2026 o 13:56, Isharoth napisał(a):

Ghost of Tsushima kupiony na Steam już dawno temu, pograłem kilka godzin i do tej pory leży i nie mam ochoty wracać. Typowa Ubigierka, o ile nie nudniejsza ;) 

Miałem podobne odczucia, ale jak otwarte o tym pisanie, raczej nie spotykało się z powszechną zgodą. ;) Patrząc na to co wydano w tej generacji, faktycznie mocno, mocno pachnie wtórnością. Tak jak kiedyś oryginalne produkcje Sony wyróżniały się na tle kotletowni największych producentów, teraz to ten sam a czasem nawet niższy poziom. Niestety, wynika to po części z faktu, że tam jest teraz kasa, nie trzeba też się specjalnie starać, aby przepchnąć kolejnego Horizona czy God of Wara. Tytułów definiujących całą generację już się praktycznie nie produkuje, obecna IMO takiej produkcji nie ma, poprzednia wybroniła się dzięki The Last of Us na Playstation i oczywiście Zeldzie na Switcha. O Xboksie szoda nawet wspominać. Microsoft zajmuje się skupywaniem studiów i nie wykorzystywaniem ich potencjału. 

• Upvote 2