Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie. Świat się zesrał i cokolwiek wypluje IT, to od razu AI !
Niedługo niuniek od excela, to będzie operator AI. :)

5 godzin temu, Arctor napisał(a):

Ja oprócz tego jeszcze "uwielbiam" gdy przy wszelkich operacjach wyszukiwania (np porównywanie twarzy, przeszukiwanie bazy skazanych) są efekty dźwiękowe bo bez tego szukanie nie jest efektywne. :) No i wszelkie sceny "hakierskie". Kilkanaście sekund szybkiego walenia w klawiaturę i zaraz pełno okiem z jakimiś graficznymi elementami.

1. Do tego jeszcze kwiatuszek, że każda uzbrojona bomba pika / mruga / wydaje dźwięki i ma liczniczek. :)
Po przecięciu odpowiedniego przewodu, pikanie / mruganie ustaje, licznik staje.
I żaden zamachowiec na ziemi nie wymyślił "zmyłki", że mimo przecięcia złego przewodu też wyłącza mruganie / audio i liczniczek.
Rozluźnienie zwieracza, kwiaty, fanfary, lasery, ładnie ubrani na przód do zdjęcia - a tu i tak - ... jeb! :)

2. Wszystkie "bazy", sejfy, laboratoria tajne z dostępem na odcisk odbytnicy... wystarczy cegłą panel rozwalić - nie ma prundu - nie działa - drzwi się otwierają. :)
Czy logika Neandertalczyka nawet nie podpowiada, że każdy zechce to rozwalić :), więc system powinien działać sprawnie gdy jest prąd (wow!), a jak cokolwiek nie tak z zasilaniem, to z automatu robi się autoprotect!? ;)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Powiem tak, to już się dzieje i to w Polsce.

Tak samo jak roboty różnego rodzaju.

2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Trochę wody upłynie, zanim humanoid rów pod światłowód wykopie i kafelki położy.

Tu przykład np. paleciaków, wózki widłowe też są

a tu koparka :) 

Spoiler

2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

że AI ogólnie pogarsza jakość usług, zamiast je polepszać.

To zależy czyje usługi :) ChatGPT mi pisze kody VBA do excela, dzięki czemu w kilka dni mam coś do czego przymierzałem się od lat :)

Owszem większość to uczenie maszynowe, a wspomniana jakość tłumaczeń będzie zależała tak na prawdę od użytego narzędzia. Ponadto jak ktoś robi na "odwal się" i ktoś to kupuje, to ktoś dalej będzie to sprzedawał. 

Edytowane przez LeBomB