Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oni tym filmikiem chcieli zachęcić kogoś do kupienia tej gry? to wygląda jak każdy inny generyczny Assasyn, synchronizacja na dachu jakiegoś budynku, skradnie w krzakach, lootowanie pomieszczeń i GPS na koniu, nie wiem jak dla was, ale moim zdaniem nuda, nich pokażą coś nowego.

Opublikowano

Coś nowego? To niestety nie ten adres. Shadows będzie bodajże czternastą (sic!) dużą odsłoną tej serii. Czternastą. Były po drodze próby reanimacji formuły, ale na gruncie "nowości" pacjent jest już od dawna martwy. Dopóki będzie się sprzedawać, Ubi nie przestanie wypluwać kolejnych części. A mam obawy, że ta gra sprzeda się znacznie lepiej od takiego Veilguarda. Francuziki są cwane, naszego czarnego "potężnego wojownika", wrzucili w nadal atrakcyjny dla graczy setting, o który od lat sami prosili. Dokładając do tego drugą, bezpieczniejszą postać. To niestety może się udać.

Dla mnie seria już praktycznie nie istnieje, nie wiem czy byłbym w stanie spędzić choćby 30 minut ciągiem w jakiejkolwiek odsłonie. Nawet gdyby to była jedyna gra wydawana w tym okresie, nie spojrzałbym w jej kierunku kątem oka. A w lutym wychodzi KC:D2, więc z czym do ludzi.

Opublikowano
31 minut temu, Vulc napisał(a):

A w lutym wychodzi KC:D2, więc z czym do ludzi.

Nie ma to zadnego znaczenia, zewychodzi bo ta gra sprzeda sie o wiele gorzej niz Asasyn ;) 

KCD2 to zadne zagrozenie dla Assayna, zbyt rozne gry i target.

Opublikowano

Nie miałem przecież na myśli sprzedaży, tylko moje cele zakupowe na ten okres. ;) Może być tak jak mówisz, ale... zobaczymy. Dwójka KC na pewno będzie miała o wiele łatwiejszy start, o grze jest w mediach dość głośno.

Opublikowano (edytowane)

Ja też mam mimo wszystko obawy, że gra może się okazać umiarkowanym sukcesem i przekreślić szansę na zmiany w UBI, liczę się z potencjalnym duuużym rozczarowaniem po premierze.

Ale mimo wszystko uważam, że jest spora szansa na dotkliwą porażkę. Gracze już kilka razy pozytywnie zaskoczyli i to w przypadku, wydawałoby się, absolutnych pewniaków (Star Wars Outlaws - wielka marka, sandbox, action TPP, nawiązania do sagi, silna kobieta - która pozycja z arkusza w Excelu nie była tam odhaczona?!)

Chciałbym, by ta porażka była maksymalnie dotkliwa i bolesna, ale nie na tyle, by doszczętnie zatopić UBI, ot, "jedynie" spowodować znacznie większe problemy, niż mają obecnie... - choć Francuzi już i tak dzielą firmę pomiędzy siebie i Kińczyków.

Ja lubię ładne widoczki, lubię piękne duże światy z gier UBI, gameplay'u ostatnich AC, a przede wszystkim ich lore - już niekoniecznie, ale Origins było nawet fajne, a i Valhallę planuję jeszcze ograć. Uwielbiam Wildlands i lubię Breakpoint po zmianach...

... ale nie tylko z powodu niguraja nie mam ochoty na Shadows  Obejrzałem ten film i... nawet mnie uderzyło, że to reskin, w dodatku z idiotycznymi rozwiązaniami (bamboraj-taran, fikołki rodem z wuxia/anime, GPS z Watch Dogs itp.).

W każdej poprzedniej grze mimo wszystko czuć było klimat dawnych czasów, człowiek jakoś potrafił się w tym konkretnym miejscu akcji zatopić. 

A tu, nie wiem dlaczego. ale na razie nie potrafię się pozbyć wrażenia, że to wszystko makieta, dekoracja, scam, że wuja tu dostajemy, a nie Japonię. Może po prostu bez japońskiego bohatera (OK, shinobi, OK, kultura tamtego okresu nie była zdaje się aż tak patriarchalna itp.) trudno poczuć magię kraju kwitnącej wiśni... albo to wszystko po prostu jest słabe, nijakie i miałkie. 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

AC nie będzie porażką, to że ludzie psioczą na nigra, nic kompletnie nie zmieni, oni już od czasów nowej trylogii balansują na równi pochyłej, ale za każdym razem wychodzą obronną ręką. No chyba że będą jakieś inne dziwne fikołki, ale o optymalizację i o bugi to byłbym spokojny ponieważ od Unity to stoi na jako takim poziomie, i patrząc na to co devi wypuszczali przez ostatni rok, to AC pod tym względem będzie TOP.

4 godziny temu, Zas napisał(a):

Chciałbym, by ta porażka była maksymalnie dotkliwa i bolesna, ale nie na tyle, by doszczętnie zatopić UBI, ot, "jedynie" spowodować znacznie większe problemy, niż mają obecnie... - choć Francuzi już i tak dzielą firmę pomiędzy siebie i Kińczyków.

Oni już leżą i kwiczą i jak AC okaże się niewypałem to będzie to ten ostatni gwóźdź do trumny. Jeszcze przed odkryciem soulsów interesowałem się tą częścią jak swumie każdą(ostatnia gra która mi sprawiała frajdę) i zastanawiało mnie to ile trzeba będzie z przymusu grać cernym, ale konkretnej odpowiedzi nie było, a jakby była taka możliwość to w ogóle bym nim nie zagrał :) no ale priorytety mam od roku zupełnie inne, także co wyjdzie z tego AC to zwisa mi i powiewa, ale moich pieniędzy nie zobaczą :) aż dziwnie to z moich ust brzmi :D 

SW jeszcze przed premierą było wiadomo że to będzie nie wypał, tylko niepoprawni optymiści myśleli że będzie inaczej.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Szczerze to po tych zapowiedziach spodziewałem się nowości na wielu płaszczyznach, ale obiektywnie patrzać na ten materiał to tak:

- dzwiek konia, galop i  rżenie jeden do jeden z poprzednich części.

-Ui na ekranie, styl i układ nie zmienione.

-mapa znowu taka sama - jej styl.

-dźwięki integracji zerżnięte.

-fabuła wyglada na mordowanie jakiegoś zakonu, koło wrogów takie same jak ostatnie gry.

Może i pierdółki, ale cholera, serio ctrl c, ctrl v przy tak dużej grze i to któryś raz z rzędu? 

Edytowane przez Tomek1623
Opublikowano

Wyświetliło mi to w polecanych na YT więc wrzucam tutaj, może kogoś zainteresuje. Chłop był na zamkniętym pokazie gry w Kanadzie i dostał pozwolenie od Ubisoftu na granie live 2 miesiące przed premierą więc spoilery też będą, kto chce to start 23 stycznia o 18:00:

Opublikowano

Oo, ciekawe jak to bedzie sie prezentowalo.

Ja wczoraj sie skusilem i zlapalem kluczyk z promki intela po taniosci. W gre planuje zagrac, mam gdzies te wszystkie kontrowersje i dramy, zawsze lubialem sie w assasynach szwendac i napewno japonii nie odpuszcze.

Opublikowano
31 minut temu, Sheenek napisał(a):

zawsze lubialem sie w assasynach szwendac i napewno japonii nie odpuszcze.

Mam tak samo i na pewno w shadows samo łażenie po mapie będzie przyjemne, a jak dodadzą przyzwoitą fabule to będzie cacy.