Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Qrdello napisał(a):

Muh man :] 

Odpaliłem, zacząłem grać prolog. Na defaulcie czyli high z RGI wszędzie niby trzyma się tam blisko 60 fps, ale z FG FSR jednak trzyma się lepiej :D 

Fakt, wygląda to ładnie. Walka natomiast do bólu generyczna :E 

A tutaj moje nagranie:

Dobra Wy nie macie serii co wspiera Fg od Nvidi. Na wyższych jest.

Opublikowano
6 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

zrobilem platyne bo gra sie prosila

A ja jedyną platynę jaką mam to zrobiłem w GoW Ragnarok, tak samo, gra mi się do takiego stopnia spodobała, że żal było tego nie zrobić, mimo, że jedynkę nie cisnąłem do końca.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Napewno sie nie sprzeda ;) 

twyosZy.png

Na pewno nie zadowoli ta sprzedaż UBI, ani inwestorów :E bo taki wynik zahaczający o top 3 dla mega gry AAA powinien być już robiony 2-3 tygodnie przed premierą, a nie dopiero w przeddzień premiery  :E

Jeszcze kilka dni temu linkowałem na jakim miejscu był murzyn i to się bujało w okolicy 20-25 miejsca :E Słabo strasznie.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, samsung70 napisał(a):

recenzja jest widwo czy pisana? 

Swoja droga, czy na CDKEYS beda klucze dostepne od 22Uk 23 pl czy dopiero od polnocy czy jeszcze o innej porze? orentuje sie kto jak to wyglada z launchem na takiej stronie? 

Cdkeys wrzuciło klucz 

Opublikowano (edytowane)

Mam za sobą 3h i jestem kupiony! Jeszcze nigdy Assasin nie był aż tak filmowy! Bardzo dobrze się na to patrzy. Ja lubię takie klimaty, dwójka bohaterów po przeciwnej stronie barykady...

Bardzo widowiskowa walka i czuć te uderzenia jeszcze na kinie domowym trzęsie się całą kanapa. ;) Całą tą dramę o czarną postać spuszczam w kiblu dla mnie może i być fioletowa. Grę praktycznie można przejść tylko jedną więc nie widzę problemu. U mnie lata w 4K\FG QDLSS (ale ręcznie zwiększyłem tą minimalną z 35 na 75) cała reszta Ultra+RT i jest 100-120FPS. Natywne HDR! Pięknie to wszystko razem wygląda i na OLEDzie oczy krwawią! :fuck:

Sporo jest takich detali jak wychodzisz z wody to postać otrzepuje się z kropel na ubraniu. Genialne włosy! Animacje topka bez dwóch zdań. Jest tu na czym oko zawiesić.

Oskara to powinni dostać za możliwość wyłączenia w napisach kto mówi dane zdanie. Zawsze mnie to irytowało a tu jeszcze te westchnięcia w napisach można wyłączyć. Typu ''wzdycha'' ''płacze'' i same napisy można też powiększyć polecam w tych opcjach chwilę spędzić. Zakładka ''dzwięki'' i tam są kolejne. Można łatwo pomylić z większą czcionką w  opcjach interfejsu a napisy się nie powiększą.

Pięknie wejście w tą Japonię! 

Assassin's Creed Shadows 19.03.2025 18_43_37.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 4
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Isharoth napisał(a):

Recka od EurogamerPL bardzo solidna

Tak solidna, że już we fragmencie widzę bezczelne kłamstwa. Po pierwsze - AI nie jest takie, jak dawniej, bo w poprzednich odsłonach straż widziała nas z daleka i zawsze reagowała na zabójstwa dokonane na ich oczach, a nawet na wyciągnięcie broni. Po drugie - już we wcześniejszych odsłonach, choćby w Black Flag, wróg, który widział zabójstwo, i aktywnie nas szukał, zwykle nie dawał się zaskoczyć z krzaków, bo szybko nas tam dostrzegał.

Dalej jest tak samo rzetelnie?

Skończcie rozmasowywanie czegoś, co jakością odbiega od odsłon sprzed 12-15 lat. To niesmaczne.

Edytowane przez Zas
  • Like 3
  • Upvote 3
Opublikowano

No tego niestety nie mam jak zweryfikować, bo nie grałem ani w Shadows, ani w Black Flag. Mogę jedynie wierzyć że jest tak jak mówisz. Tak czy inaczej forma tej recenzji bardzo mi odpowiada. :) 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Zas napisał(a):

AI nie jest takie, jak dawniej, bo w poprzednich odsłonach straż widziała nas z daleka

Ludzie chyba nie do końca zdają sobie sprawę ile tam jest opcji do wyboru... Jak dasz najwyższy poziom trudności to widzą nas z daleka i nawet na dachach nie jesteś bezpieczny. Tak samo można włączyć śmierć po jednym ciosie jak się skradamy i niweluje te śmieszne poziomy wrogów.

Naprawdę tam w kolejnych zakładkach radzę dobrze poczytać... Tak samo na start wyłączcie te pseudo wybory rozmów w przerywnikach. Zabija to całą imersje a nie ma żadnego wpływu.

Największy minus to lock na 30FPS pod czas filmów. Mam nadzieje, że jutro będzie już na to mod!

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
7 minut temu, Stjepan napisał(a):

U Alka pewni 10/10 GOTY. :rotfl2:

Pewnie tak, trzeba na PPE isc poczytać bo teraz tam urzęduje :E Dzisiaj rano widziałem jakis jego komentarz odnośnie Shadows ze 25 mln kopi gry ma sie sprzedać :E

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Dobra Wy nie macie serii co wspiera Fg od Nvidi. Na wyższych jest.

Nie szkodzi. Mi FG od AMD nie wadzi, wprawdzie jakość obrazu przy dynamicznych ujęciach kamery czasami odjeżdża, ale do przeżycia. W każdym razie grałem tak w GoT mając na ultra 120 fps, pogram i tutaj - chyba że jakieś masakryczne artefakty wyskoczą. 

Ważne, że GPU jest w stanie realnie te 50 fps wygenerować, to i FG ma sens.

1 minutę temu, samsung70 napisał(a):

Tak jak ktoś wyżej pisał, Próbuję przez exe odpalić wersję ubi i surfshark na Australię ale u tknęło na splash screen i przygotowanie do uruchomienia... 

Wyłącz i włącz grę i ubi launcher. U mnie było podobnie. Po restarcie poszło.

Opublikowano

Nigdy nie byłem fanem AC. Pierwszą część ograłem na piracie (po szumnych zapowiedziach marketingowych). Drugą część kupiłem na promocji za jakieś śmieszne pieniądze. Przez słabego pieca nie grałem w kolejne odsłony. Dopiero jak zakupiłem PS4 to mi wcisnęli AC Syndicate w zestawie. Potem pożyczyłem Black Flag i kupiłem za 40zł Unity. Ostatecznie ograłem jeszcze Origins w abonamencie. Chyba najbardziej polubiłem Unity (za projekt  miasta i ogólny klimat). Za żadne skarby bym nie dal 100zł lub więcej za każdą grę z tej serii. Już wolę kotleta Far Cry. Shadows pewnie sprzeda się na podobnym poziomie jak poprzednie części, minus korekta za bamburaja :D

• Upvote 1