Pavel87 703 Opublikowano 21 Listopada 2024 Opublikowano 21 Listopada 2024 Odnośnie wyników sprzedażowych, przepiękna pixel-artowa perełka, która ma więcej z rpg niż np Veilguard sprzedała się w 6 milionach egzemplarzy: https://www.ppe.pl/news/357701/ubiegloroczna-perelka-indie-wciaz-budzi-duze-zainteresowanie-sea-of-stars-z-nowym-wynikiem-sprzedazowym.html Kto nie ograł, to polecam 1 1
poszukiwaczGPU 89 Opublikowano 26 Listopada 2024 Opublikowano 26 Listopada 2024 Pewnie dla wielu nie będą to tytuły niszowe czy niezależne, ale mimo wszystko rzucę je w eter. Po pierwsze Bastion (2011) - genialna, naprawdę, ścieżka dźwiękowa. Świetny sposób narracji, kreowanie świata również interesujące. Kto nie grał, ogromnie polecam (jest dostępne jakby co fanowskie spolszczenie). Po drugie Valiant Hearts: The Great War (2014) - gamepleyowo klasyczna, nieskomplikowana platformówka. Ale co tutaj się odwala pod kątem fabuły... głowa mała. Zakończenie chyba już na stałe wryło się w moją pamięć. Po trzecie Hotline Miami (2012) - dwóch gości zrobiło grę, która zamiata największe i najdroższe gry w branży. Czysty fun, czysta rozpier... ducha. A level w szpitalu to istny majstersztyk. 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 26 Listopada 2024 Opublikowano 26 Listopada 2024 W dniu 21.11.2024 o 20:59, Pavel87 napisał(a): Odnośnie wyników sprzedażowych, przepiękna pixel-artowa perełka, która ma więcej z rpg niż np Veilguard sprzedała się w 6 milionach egzemplarzy: https://www.ppe.pl/news/357701/ubiegloroczna-perelka-indie-wciaz-budzi-duze-zainteresowanie-sea-of-stars-z-nowym-wynikiem-sprzedazowym.html Kto nie ograł, to polecam Jest w Game Pass jakby co. Ja zobaczę 1
Lypton 953 Opublikowano 28 Listopada 2024 Opublikowano 28 Listopada 2024 (edytowane) Czy to gra twórców Curse of the Dead Gods*? Chwila, sprawdzam... tak, to ich dzieło. Podobieństwo uderzające, w zasadzie wygląda jak dodatek. *dostępne na jesiennej wyprz Steama za niecałe 18 zł. Edytowane 28 Listopada 2024 przez Lypton
tuhmunud 207 Opublikowano 29 Listopada 2024 Opublikowano 29 Listopada 2024 Quaz zrecenzował Drova (Drovę?)
Zas 287 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Trochę duze te pixele , ale wygląda to nawet interesująco.
azgan 1 125 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Nieźle to wygląda może być zanca giereczka 3 1 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Opublikowano 6 Grudnia 2024 Takie commandosy dość fajnie się prezentuje.
Zas 287 Opublikowano 8 Grudnia 2024 Opublikowano 8 Grudnia 2024 (edytowane) Zawziąłem się mocno - sam nie wiem, czemu - żeby przejrzeć gierki z trwającego Fanatical Bundle Fest i wybrać coś dla siebie... No i mam do was pytanie. Grał ktoś w Dros? Bo chciałbym coś dobrać do Ash of Gods: The Way, które wydaje się świetną, NIEROGALIKOWĄ (? - o ile dobrze kojarzę) karcianką taktyczną, przywodzącą na myśl i Banner Saga (ruscy deweloperzy nie kryli inspiracji przy znacznie bliższym sadze pierwszym Ash of Gods - The Way to raczej spin-off w tym samym uniwersum) i... jakieś You-Gi Oh? W sumie nie grywam w karcianki rogale/PvP/Play to Win, wiec trudno mi o inne porównanie, ale w kreskówce były ożywające na planszy karty ... Poza tym mogę chyba polecić potencjalnie świetny zestaw gier logicznych: Growth, Etherborn, Filament - choć w dwie ostatnie nie grałem i kupiła mnie po prostu grafika i pojedyncze opinie... W dniu 6.12.2024 o 19:38, azgan napisał(a): Nieźle to wygląda może być zanca giereczka O nie, real time z kilkoma postaciami? W Commandos szło mi jak ostatniej lamie, nie lubię takich gier... Pierwsza zapowiedź z targów sugerowała chyba coś innego. Edytowane 8 Grudnia 2024 przez Zas
Jaycob 1 934 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Nowy NG: Szkoda, ze nie pełna gra 3D, ale i tak jest zajebiście. Będzie grane. 3 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Nigdy w żadnego ninja gaidena nie grałem, ale patrząc na to wyżej chciałbym takie anime a lokacja co skacze po drzewach strasznie przypomina taką gierkię co na pegazusie była
Jaycob 1 934 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Grał ktoś w Cuphead? Jak trudna jest ta gra?
Oldman 462 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Opublikowano 17 Grudnia 2024 5 godzin temu, Jaycob napisał(a): Grał ktoś w Cuphead? Jak trudna jest ta gra? dla mnie bardzo trudna w pozniejszym etapie (ale mysle ze na tym forum znajda sie tacy co przechodzą ją na kilku życiach bez problemu) 1
poszukiwaczGPU 89 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 W dniu 17.12.2024 o 17:56, Jaycob napisał(a): Grał ktoś w Cuphead? Jak trudna jest ta gra? Nie grałem, natomiast gdziekolwiek cokolwiek widziałem o tej grze, to właśnie że jest trudna/stanowi wyzwanie. Ale podobno to wyzwanie racjonalne/polegające na umiejętnościach, a nie błędnym czy zabugowanym wykonaniu.
j4z 936 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 (edytowane) Grałem. Jest trudna, potrafi podnieść ciśnienie. Bossów trzeba się uczyć na pamięć. No, ale udało mi się ukończyć, a np. żadnego typowego soulslike-a nie, a w kilka grałem. ...z tym że to inny rodzaj rozgrywki trzeba wspomnieć. Ja od małego lubiłem różnego rodzaju bullethell-e i platformówki. Edytowane 25 Grudnia 2024 przez J4Z66
Yedi 277 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Polecam polską grę Indie - Yet Another Zombie Survival - dla mnie swietna zabawa już od kilku miesięcy:
Zas 287 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Map jest tylko pięć? Chociaż w sumie bardziej chyba chodzi o maksowanie postaci a potem rekordy w trybie infinite? Nie powiem, ciekawie to wygląda. Niby struktura rogala, ale w takiej konwencji jakoś się to nawet klei.
Yedi 277 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia (edytowane) To wczesny dostęp - na razie map jest 3 ale zmienili koncepcje już ze 2 razy (na lepsze) Kazda mapa ma 5 trybów + 3 poziomy trudności Muszę w niej odpalić na stałe tryb manualnego celowania i się pobawić. Był potrzebny tylko raz żeby zdobyć konkretny achievement Edytowane 18 Stycznia przez Yedi
Keller 726 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia W dniu 26.11.2024 o 02:49, poszukiwaczGPU napisał(a): Pewnie dla wielu nie będą to tytuły niszowe czy niezależne, ale mimo wszystko rzucę je w eter. Po pierwsze Bastion (2011) - genialna, naprawdę, ścieżka dźwiękowa. Świetny sposób narracji, kreowanie świata również interesujące. Kto nie grał, ogromnie polecam (jest dostępne jakby co fanowskie spolszczenie). Ja na Bastion trafiłem przeglądając gierki podobne do Transistor - bardzo fajnie się walczyło. 1
poszukiwaczGPU 89 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia @Keller tak, bo to ich pierwsza gra. Było tak: Bastion >>> Transistor >>> Pyre >>> Hades >>> Hades 2 1
Keller 726 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 godziny temu, poszukiwaczGPU napisał(a): @Keller tak, bo to ich pierwsza gra. Było tak: Bastion >>> Transistor >>> Pyre >>> Hades >>> Hades 2 Zatem jeszcze Pyre do sprawdzenia.
Dresiq 57 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Gram w war pips. Jest teraz na wyprzedaży za 9zł na steam https://store.steampowered.com/app/1291010/Warpips/ Pierwsze odpalenie i zaliczyłem ciągiem 4,5 godziny, a w sumie to od kilku lat jestem mega wybredny jeżeli chodzi o gry.
chrumcio 69 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Jeśli mowa o indykach, to na stronie https://itch.io można wygrzebać ciekawe tytuły. Chociażby Point, Click, Killer 1
Rekomendowane odpowiedzi