Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są gdzieś oficjalne dane tego SoC? Nie mogę nic znaleźć, same plotki i przecieki :E 

Ciekawi mnie jak Nintendo ustawiło przy dwójce taktowania, bo na pierwszy rzut oka wydaje się całkiem sporo, może poprawili chłodzenie?

Opublikowano

W trybie przenośnym wydajność porównywalna z PS4 (1,74 tflops), w trybie zadokowanym poziom PS4 Pro, Xbox series s (3 tflops). Aczkolwiek nowocześniejsza architektura powinna zadziałać na korzyść Switcha 2, zwłaszcza w konfrontacji z poprzednią generacją Sony.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W trybie przenośnym spokojnie ogarnie poziom bazowego PS4 zwłaszcza, że gry będą natywnie w 540p/720p i dopiero wtedy upscalowane do ekranu 1080p.

Czyli graficznie przepaść w stosunku do Switcha1 bo na PS4 śmigają przecież takie gry jak RDR2, TLOU2, GOW Ragnarok, Horizony, Residenty... Będzie dobrze:)

Edytowane przez Spychcio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Moc GPU nawet w trybie Handheld będzie wyraźnie większa niż w PS4 biorąc pod uwagę architekturę, problem może być z przepustowością pamięci

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Barosz napisał(a):

Skoro gpu od nvdia to myślicie, że będzie można ręcznie włączyć DLSS ?

Mam nadzieję, że nie. Niech konsola pozostanie konsolą. Chcę włożyć kartridż i grać, a nie się zastanawiać jakie opcje graficzne wybrać. 

• Like 4
Opublikowano

Specka jak na Nintendo i tak niezła. W praniu powinno wyjść jeszcze trochę lepiej niż na papierze plus DLSS. 

To będzie też fajny rok dla starego Switcha - Donkey Kong Country Returns HD, Xenoblade Chronicles X: Definitive Edition, Pokemon Legends: Z-A, Metroid Prime 4: Beyond. Nieźle jak na takiego sztrucla. 

• Like 3
Opublikowano

Kontynuacje w myśl tej zasady, że każda kolejna odsłona dzieje się po poprzedniej i to jest taka prosta linia fabularna. Mimo wszystko koneksje między częściami nie są tak ogromne, aby koniecznie znać je wszystkie by dobrze się bawić.

• Like 2
Opublikowano

Super tanie LPDDR5X, GPU to mieszanka Ampere z Ada, kosztowo wyjdzie pewnie taniej niż jakikolwiek inny chip od AMD. Konsola wewnątrz na karku będzie miała 5 lat, a ma mieć support pewnie na najbliższe 6 lat. Nintendo zarobi kupę kasy na każdej sprzedanej konsoli, a później wydoi za bardzo drogie exclusive które co roku są tym samym. Nigdy nie zrozumiem fenomenu Nintendo i ich konsol, chociaż jedynym światłem w tuneli było Wii. Pewnie się sprzeda bardzo dobrze, zwłaszcza z zapewnionym supportem z 1 gen. Pytanie jak będzie działało DLSS. 

Opublikowano

Też nie rozumiałem, ale mam jedynkę od niedawna i tak się wgryzłem w świat Mario że sam jestem w szoku :E 

Takie Odessey jest świetne, a nigdy nie lubiłem platformówek i gier zręcznościowych! Jeszcze Zelda na mnie czeka, która też jest chwalona.