Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Vulc napisał(a):

Warto jeszcze sięgać po Fire Emblem Three Houses czy już raczej poczekać na kolejną odsłonę?

1.) Three Houses to mega zajebista gra. Ograłem wszystkie ścieżki, łącznie ponad 300h. Plusem jest to, że historia jest naprawdę niezła, i wątki się mega fajnie ze sobą łączą. Minusem jest to, że jak ograsz tylko jeden dom, to niewiele zrozumiesz z całej historii. Ścieżki Egelgard i Dimitri'ego to absolutne minimum, żeby móc połączyć ze sobą najważniejsze kropki. Historia Dimitriego musowo jako pierwsza, Edelgard jako druga. 

2.) Trailery ujawniły, że Three Houses i Fortune's Weave mają pewne gwarantowane połączenie fabularne - jak duże, na jak wielką skalę? Tego nie wiemy, ale lepiej żebyś coś zobaczył i powiedział O KURWA niż hmm a kto to jest? 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem, ale FW wychodzi już w przyszłym miesiącu, a Three Houses w życiu do tego czasu nie ogram. Za duże ostatnio są dla mnie te gry, a jak mówisz, że poszczególne ścieżki tyle zajmują, muszę się zdrowo zastanowić.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Vulc napisał(a):

Zastanawiam się nad zakupem, ale FW wychodzi już w przyszłym miesiącu, a Three Houses w życiu do tego czasu nie ogram. Za duże ostatnio są dla mnie te gry, a jak mówisz, że poszczególne ścieżki tyle zajmują, muszę się zdrowo zastanowić.

No spoko, ale śpieszy Ci się gdzieś? Fortune's Weave nie ma daty przydatności, po której stanie się niestrawna. Tak jak pisałem, Three Houses to świetna gra, a FW ma z nią powiązanie/powiązania fabularne. Ograj Dimitriego i Edelgard, będziesz bawił się świetnie, a zajmie Ci to maksymalnie 100-120h. 

https://www.nintendoswitch.pl/szostka-na-swiadectwie-recenzja-fire-emblem-three-houses/

Opublikowano

Nie, po prostu przejrzałem materiały z obu gier i jednak bardziej mi siedzi Fortune's Weave, choć oczywiście to jest tylko i wyłącznie odczucie oparte na tym co udostępniono, gdzie Three Houses to "pewniak". Jeśli teraz siądę do TH, raczej przez długi, długi czas nie zagram w FW, bo będę czuć przesyt. Prześpię się z tym i zobaczymy. :E 

Opublikowano (edytowane)

No spoko. Do mnie na ten moment Fortune's Weave przemawia znacznie mniej niż TH bo S-bonding nie został potwierdzony ani podczas Direct ani nie ma standardowego opisu ratingu na pudełku, co jest szeroko dyskutowane na forach, bo S-bonding w TH był naprawdę fajnie zrobiony. 

30 minut temu, Vulc napisał(a):

raczej przez długi, długi czas nie zagram w FW, bo będę czuć przesyt

Amator ;) Yakuzy 0-6 zrobiłem jednym ciągiem, podobnie jak Trailsy 1-5 :) 

Dobrymi grami ciężko się znudzić. 

Opublikowano

Tak, pamiętam wątek Yakuzy, dla mnie to czysta abstrakcja. :P Nawet książki gatunkowo różnicuję na zasadzie fantasy -> sf -> szpiegowskie (przykładowo), bo monotonia by mnie zabiła. Swego czasu tylko soulslajki potrafiłem klepać jeden za drugim, ale to już przeszłość.

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem warto zagrać w three houses bo to jest ścisły top gier w ogóle i raczej nie sądzę, że fw będzie na tak samo wysokim poziomie. Odpuszczając sobie three houses odpuszczasz sobie jedną z najlepszych gier w historii. 

Proponuję zacząć od th a w fw zagrać nawet za rok, jeśli po ukończeniu th będziesz czuć przesyt tą formułą. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
Opublikowano

https://www.gry-online.pl/opinie/switch-2-dostaje-gre-ktora-nie-wyglada-jak-mily-dodatek-do-biblio/zc4978

Cytat

Na ten moment Fortune’s Weave to jedna z najlepszych i największych gier dostępnych na Nintendo Switch 2. Dla fanów serii, jRPGów oraz turowych strategii jest to bardzo smakowity kąsek, który może okazać się tegorocznym system sellerem. Jeśli ten poziom się utrzyma, będzie to jedna z moich ulubionych gier tego roku, a głównym zagrożeniem do tego tytułu jest perspektywa ugięcia się przed jej ogromem.

• Upvote 1
Opublikowano

Szkoda jedynie, że Nintendo nie pokusiło się tutaj o dodanie do gry rodzimego języka. Wtedy to już byłby sztos totalny.

Orbitals wygląda super i ktoś zostawił przy produkcji tego tytułu naprawdę dużo serducha i czystej pasji: