Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, slafec napisał(a):

Jeszcze przed ogłoszeniem łudziłem się, że Nintendo zaoferuje remaster całej trylogii w jednym wydaniu (i w przystępnej cenie) :E

Ja też. Ceny u mnie horrendalne. 

Ale gorsze było co innego. Pokaz się kończy, syn wstaje i się pyta "a jakieś gry dla mnie?"... 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Tragiczny Direct którego rezultatem był kolejny spadek na giełdzie, tym razem ok 9%.

No ale tak jest gdy mamy czerwiec a na okres świąteczny czy nawet październik, listopad nie ma jakiejkolwiek zapowiedzi DUŻEJ gry Nintendo, nie licząc kotleta OCARINY której fajna, nostalgiczna, magiczna nowa wersja była już na 3DS-ie (ograłem).

Edytowane przez Tankietka
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Można się już zapisywać na sieciowe testy The Duskbloods :) 

https://campaign.theduskbloods.jp/p/event/networktest/?region=europe&locate=PL&lang=pl

Cytat

Harmonogram testu sieciowego

21.08.2026 (pt.), od 12:00 do 16:00 CEST

22.08.2026 (sob.), od 04:00 do 08:00 CEST

22.08.2026 (sob.), od 20:00 do 00:00 CEST

23.08.2026 (niedz.), od 12:00 do 16:00 CEST

24.08.2026 (pon.), od 04:00 do 08:00 CEST

Orbitals wygląda swoją droga kapitalnie:

Opublikowano (edytowane)

Tak czy siak trzeba się zapisać, można wybrać Polskę to może na tyle będzie mało zgłoszeń z Polski, że wszystkich chętnych przygarną do testów ; d Wprawdzie Elden Ring Nightreign kompletnie mi nie przypasował a to raczej będzie coś podobnego, ale wystarczy, że nie będzie grania na czas, zamykającej się strefy i powinno być o wiele lepiej.

Chociaż stylistyka i reused assetów martwi. Dziwne to takie i nijakie, niektórym pobrzmiewają echa Bloodborne, ale ja tego kompletnie nie widzę.

Edytowane przez Tankietka
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.08.2026 o 17:13, Kszyrztow napisał(a):

Co do Fire Emblem, to jutro o 16 naszego czasu odbędzie się Direct traktujący o tej produkcji:

Biorę na premierę, to będzie gra na 300h podobnie jak Three Houses. Potwierdzone że pudełko będzie zawierać cartridge z grą, a nie kod - więc biorę pudełko. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Isharoth napisał(a):

Zelda: Ocarina of Time będzie po polsku.

Świetna wiadomość, miło się czyta takie newsy w czasach zaciskania pasa i zwijania lokalnych oddziałów w przypadku Sony czy Microsoftu. Im więcej gier w naszym języku na platformie Nintendo tym lepiej. Jeszcze parę lat temu ciężko sobie było nawet wyobrazić taką sytuację. Ja się przymierzam do zakupu NS2 właśnie w okolicach premiery Okaryny. Tym bardziej, że ptaszki już od jakiegoś czasu ćwierkają o limitce z okazji 40-lecia Zeldy. To już powinien być model z wymienną baterią. Jak cena mnie nie zabije, to pewnie łyknę. 

55 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Biorę na premierę, to będzie gra na 300h podobnie jak Three Houses. Potwierdzone że pudełko będzie zawierać cartridge z grą, a nie kod - więc biorę pudełko. 

Warto też dodać, że można również wyrwać całkiem fajną kolekcjonerkę. W tej chwili ma ją w ofercie jeszcze Empik. 

fire-emblem-fortunes-weave-dagdan-collec

Edytowane przez Kszyrztow
Opublikowano
2 minuty temu, Kszyrztow napisał(a):

Warto też dodać, że można też wyrwać (jeszcze) całkiem fajną kolekcjonerkę. W tej chwili ma ją w ofercie jeszcze Empik. 

Z kolekcjonerką jest syf totalny, dziś widziałem na reddicie maile ludzi którzy masowo dostają cancele tej właśnie edycji, bo okazuje się że sprzedano X razy więcej kopii, niż fizycznie istnieje. Jak ktoś chce niech zaryzykuje a nuż mu się uda, mi wystarczy zwykłe pudełko. 

Opublikowano
2 minuty temu, Kszyrztow napisał(a):

No ludzie się na to rzucili straszliwie, nawet u nas. W sumie nie dziwi mnie to wcale - gierka praktycznie pewniak, do tego edycja specjalna w całkiem znośnych pieniądzach.

Nie dziwi mnie to, pamiętam że jak pojawiła się kolekcjonerka byłem bardzo zdziwiony że kosztuje w przeliczeniu 150-200zł więcej od zwykłego pudełka.

Opublikowano
4 minuty temu, Kszyrztow napisał(a):

Świetna wiadomość, miło się czyta takie newsy w czasach zaciskania pasa i zwijania lokalnych oddziałów w przypadku Sony czy Microsoftu. Im więcej gier w naszym języku na platformie Nintendo tym lepiej. Jeszcze parę lat temu ciężko sobie było nawet wyobrazić taką sytuację. Ja się przymierzam do zakupu NS2 właśnie w okolicach premiery Okaryny. Tym bardziej, że ptaszki już od jakiegoś czasu ćwierkają o limitce z okazji 40-lecia Zeldy. To już powinien być model z wymienną baterią. Jak cena mnie nie zabije, to pewnie łyknę. 

Ja nie wytrzymałem i mam NS2 już od dłuższego czasu. Ale nie żałuję. Do OLEDa na pewno jeszcze dość daleko, a już teraz zacznie coraz więcej exów wychodzić. Co prawda gier czysto pod NS2 nie mam za dużo, bo na razie na półce stoją jedynie 3 pudełka, ale nawet przy tytułach na jedynkę są jakieś korzyści np. wymuszenie trybu dock przy graniu w handheldzie. No i większy ekran, trochę wygodniejsze joy cony. Jedyny zarzut to że bateria szybciej pada.

Rzeczywiście dziwne uczucie, że Nintendo dla którego Polska od zawsze była krajem trzeciego świata i była wręcz niewidoczna, dopiero wchodzi z językiem polskim, a inni się wycofują. Szkoda że coraz rzadziej widać nasz język w nowych grach. Rozumiem angielski, ale jednak czytanie we własnym języku to o wiele większy komfort i po prostu inne doświadczenie. Już o dubbing nie będę prosić, bo ten jest znacznie bardziej kosztowny.

I jestem zadowolony że Nintendo nadal trzyma się wydań fizycznych. Mi teraz bardzo na nich zależy bo kolekcja na półce rośnie i zaczyna to już fajnie wyglądać. Żałuję że wcześniej sobie tak nie zbierałem gier. Wczoraj nawet zamówiłem sobie PS5 Pro żeby zbierać kolekcję niektórych tytułów multiplatformowych i tę parę exów które mi się podobają :E No i żeby mieć konsolę która zamyka pewną erę, bo PS6 to już full cyfra niestety. Ale ostatecznie po namyśle, dziś anulowałem zamówienie. Nie wiem czy będę żałować czy nie, ale doszedłem do wniosku że jak mam lepszego peceta i nie mam obecnie ekranu 4K, to taki zakup trochę bez sensu - oparty głównie na sentymencie. No i ta generacja i tak za 2 lata zacznie się kończyć. Może jeszcze jak potanieją (w co wątpię) to zastanowię się drugi raz.

W tym roku na Switcha kupię jeszcze Fire Emblem, Trails in the Sky 2nd Chapter i właśnie tę Zeldę. W następnym koniecznie Xenoblade Genesis i pewnie jeszcze coś się pojawi do tego czasu na horyzoncie.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
37 minut temu, Lukas85 napisał(a):

Ponoć brak karta i tylko kod w pudełku :(

Mam nadzieję że chociaż od razu DLC dadzą... 

To niedobrze, ale nie odpuszczę sobie przenośnego Diablo. Pod warunkiem, ze od razu będzie z dlc bo jeśli to będzie kod na podstawke za ponad 200zl to nara.