Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Też nie lubię tego stylu. W oryginał pograłem jedynie chwilę na emulatorze i do tego w tym roku, więc sentymentów nie mam, ale stylistycznie bardziej mi się on podoba, mimo bardzo wiekowej grafiki. Pewnie skierowałbym się bardziej w kierunku przejścia oryginału, gdyby nie to że sterowanie mi się w nim nie podoba - jak zresztą i w wielu grach z tamtej epoki ;) Pewnie i tak kupię remake, ale spodziewałem się że będzie wyglądać inaczej.

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
Opublikowano

Mnie się art-style podoba, zwłaszcza tła/środowisko, miasteczko wygląda świetnie. Mam natomiast lekki zgrzyt co do modeli twarzy postaci, szczególnie Linka - taka plastikowa laleczka, trochę creepy wygląda. :E 

W oryginał nie grałem, także remake chętnie kiedyś ograłbym... jak kupię Switcha 2.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oryginalna Okaryna ma na karku już prawie trzydzieści lat, do tego powstała w okresie, gdzie grafika 3D sama w sobie bardzo dynamicznie się rozwijała. Wiadomym jest więc, że różnice będą, przecież to nieuniknione.

Dla mnie wizualnie jest dobrze, ludzie mają największe zastrzeżenia chyba do wyglądu samych postaci. Mnie się one podobają. Ciężko tutaj o odpowiedni kompromis i całkowitą "zgodność", kiedy oryginalne modele były ciosane siekierą.

Edytowane przez Kszyrztow
  • Like 1
Opublikowano

Mi się bardzo podoba, nigdy nie grałem w oryginał i nie wiedziałem o istnieniu takiej gry. Remake wygląda świetnie, ta mgła, cienie czy oświetlenie, modele tekstury jak na tak małą konsolkę są na dobrym poziomie albo i lepiej. 

Byłbym nawet skłonny polecieć do sklepu po konsolę. Sam jestem zdziwiony, że taka giereczka zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Widać przepaść między moim Switchem OLED, a Switch 2, takie gierki robią różnice grafiką. 

obraz.thumb.png.d2bba0ddb4354a5742bff96c848dadaa.png

Opublikowano

Mi też ten styl pasuje, może nie jest to do końca to czego oczekiwałem, ale nie mam zamiaru kręcić głową. Ocarina jest jedną z najwyżej ocenianych gier w historii i jak dotąd nie miałem okazji w nią zagrać. Lepszego momentu nie będzie.

• Upvote 3