Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wczoraj miałem scenę z Adonisem... nie powiem, szczęka opadła :o ciekawe co dalej się wydarzy. Bardzo przyjemnie się tego Berserka ogląda. Po serialu, to raczej trylogię filmów oglądnąć i później serial z 2016? Bo google ma dwie wersje oglądania i w jednej serial z 1997 jest pominięty... i trochę zgłupiałem      

a czytałeś mangę Berserka? domyslam się ze chyba nie miałeś jej w ręku.

Opublikowano

Obejrzałem wszystkie animowane adaptacje Berserka, mi tam się podobały. Zacząłem też czytać mangę (w wersji fizycznej), ale utknąłem po 3 tomach wersji deluxe. Jakoś mangi mnie nie porywają. 

A jakby ktoś chciał coś z gatunku dark fantasy, to aktualnie leci całkiem niezłe Clevatess

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Dobrze myślisz 🙂

to bardzo polecam wersje papierową lub jak kto woli ekranową (mam gdzies jako ciekawostkę nawet na dysku leak przedprodukcyjny: oryginalne pliki (nie skanowane) bez napisów w dymkach w super jakosci 16GB prawie wszystkie tomy)

Edytowane przez Oldman
  • Like 1
Opublikowano

Będę musiał się rozglądnąć za wersją papierową, ale im dalej tym lepiej się to ogląda :D będzie trzeba uruchomić wkońcu prime video, bo na flixie jest tylko serial, a coś tam czytałem że na prime jest tego więcej. Dzisiaj po robocie popatrzę. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Takiego miksu akcji, komedii, smutniejszych motywów, interesujących postaci, dobrze zanimowanych walk i świetnej muzyki nie miałem od czasów Gintamy.

Uniwersalne anime. Takie z cyklu - wziąć na bezludną wyspę.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, chrumcio napisał(a):

Co do Berserkera, właśnie sam kończę to oglądać.

Serial z 97?

Ja na razie skończyłem serial, poszukuję właśnie filmów Golden Age, bo podobno tak to trzeba oglądać, i albo jestem ślepy albo na steamingach nie ma :/ 

8 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Dandandan 18 EP właśnie rozwalił wszystko. 10/10. Ogólnie samo anime to jest niesamowity banger i śmiało może być anime dekady. 

Ja jestem po odnalezieniu pierwszego jądra :D , to co się tam wyprawia to są rekordy świata :D TurboBabcia rozwala system. Miałem obawy co do drugiego sezonu ale po Waszych komentach jestem wwuj spokojny :D  

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Serial z 97?

Ja na razie skończyłem serial, poszukuję właśnie filmów Golden Age

Tak ten serial, też będę musiał się obeznać i rozejrzeć się by to się łączyło w jeden ciąg.

Opublikowano

@chrumcio Tu ciągu za bardzo nie ma. Adaptacja z 97r oraz filmy / (serial) golden agen (memorial edition) opowiadają ta samą historię. Każda ma swoje problemy, obie warto zobaczyć (w miejsce filmów polecam serial memorial edition) 

Sequelem jest adaptacją anime z 2016 i 2017r. 

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

No dobra, nie Anime tylko Donghua (动画). Tuba mi podrzuciła, nazywa się toto "Ling Cage" i to jest drugi sezon, ale nie mogę przestać oglądać, tu jest wszystko, zagłada ludzkości, kobiety wyglądające jak anime dziewczynki, wielki gostek wyglądający jak lew, gamepady, wymyślne potwory, miasto w chmurach, kung-fu, goście we wspomaganych zbrojach, źli władcy, nierówności społeczne, wschodni mistycyzm, tajemnice, piosenki, pierdy jako element humorystyczny, często i gęsto śmierć, czego chcieć więcej... Tubowe automatyczne tłumaczenie na polski daje nawet radę, trochę trzeba się domyślać ale nie jest źle. Tutaj playlista - https://www.youtube.com/playlist?list=PLBakWosU0sfhKK9X9-7cV61kMfMr1HVKj, ale to Chinole, więc odcinki odwrotnie, ten najniżej pierwszy. Na początku 1-go odcinka streszczenie pierwszego sezonu, odcinki można znaleźć na tym samym kanale.

Motyw muzyczny na zachętę:

Edytowane przez Ryszawy
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@KakarottoJa tak miałem z Generałem Daimosem, obejrzałem ze trzy odcinki i stwierdziłem, że nie warto psuć wspomnień :D Tygrysia Maska też była bardzo fajna :) Ostatnio obejrzałem też nową wersję Tsubasy, zdecydowanie dało się obejrzeć :) 

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano
W dniu 19.09.2025 o 09:39, oldfashioned napisał(a):

Ktos ogladal cos ponad to co lecialo na RTL7 swojego czasu?

Tak i w sumie nie polecam.
Wszystko jest spoko do Sanctuary Arc włącznie, a potem zaczynia się kalka i imo główna seria (i jej fillery) nie ma wiele nowego do zaoferowania. Przez moment robi się znowu interesującą w Saktuarium rozdziałach Hades, ale później znowu wskakujemy w utarte schematy. Mnie mocno wynudziły dalsze losy, miałem wrażenie, że ciągle oglądam to samo z reskinem adwersarzy. 

Jest kilka niezłych spin-offów, jak np. Lost Canvas, które niestety nie dostało pełnej adaptacji. 

Jak ktoś by chciał sobie tylko przypomnieć sanctuary arc, to zawsze polecam to dzieło https://myanimelist.net/anime/10687/Saint_Seiya__Legend_of_Sanctuary

Film jest tak gówniany, że aż dobry. 

Opublikowano

Można sezon podsumować. 

Wystawiłem jedną dyszkę (9.67 / 10), dla Takopii_no_Genzai
Lekko naciąganą dziewiątkę (8.5 / 10) dla Dandadan

Ósemki otrzymały: drugi sezon My Dress Up Darling (8.08) oraz część druga Science Future z serii Dr. Stone (8.00) -  Zaimponowały mi zwłaszcza kilka ostatnich epizodów.

Imo na wyróżnienie z notą 7+ zasługują i mogę polecić 
Clevatess [7.42]

oraz sequele

Grand Blue 2 [7.58]

New_Panty___Stocking_with_Garterbelt [7.54]

Miejsce honorowe, zawłaszcza dla fanów Pięcioracze, tudzież Megami_no_Café_Terrace, przewidziałem dla utrzymanej w niemal identycznych ramach tytuł Dealing with Mikadono Sisters Is a Breeze

Za to jesień przejrzałem pobieżnie i oprócz sequeli, nie znalazłem tam nic interesującego ¯\_(ツ)_/¯

• Upvote 1