huudyy 2 839 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, Katystopej napisał(a): Optyk którego mam obok domu ma je w ofercie, a jak mi kolor nie pasuje to zamawia. Samemu też można kupić, na allegro są ale nie wszystkie kolory. Te nakładki są ultra lekkie, w ogóle ich nie czuć na oprawkach, które same z siebie też są super light. Szkoda ze ci optycy tylko na ścianie wschodniej są, a przez internet średnio lubię okulary brać
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Jak na ścianie wschodniej jak jak hanys z krwi i kości jak kilku tu z nas a Oxys jest firmą z Będzina grupy moto danego modelu na fb to rak oczu Edytowane 9 Lutego przez Katystopej 2
kanon7 599 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Sprawa po części dotyczy motoryzacji, więc piszę tutaj Dostałem mandat za parkowanie (100 zł/ 1 pkt.) Mandat zapłacony na miejscu wykroczenia kartą płatniczą. Dostałem do ręki: - odcinek C oryginał - dla osoby ukaranej (zaznaczone 'X" w pozycji; płatność kartą lub innym instrumentem płatniczym) - potwierdzenie płatności z terminala Dzisiaj zobaczyłem że formularz "C" się odkleja i paznokciem zauważyłem że do niego był przyklejona kopia odcinku "D" - dla organu, którego funkcjonariusz nałożył mandat. I teraz pytanie do Was i do @GordonLameman ? Czy jak zapłaciłem na miejscu wykroczenia mandat karta płatniczą, powinienem dostać też odcinek "D" - dla organu, którego funkcjonariusz nałożył mandat ? czy mam im odwieźć ten odcinek "D" ? pytam, aby przez taką głupotę, nie było potem jakiś niejasności. PS. Bo wg ustawy: ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 22 lutego 2002 r. w sprawie nakładania grzywien w drodze mandatu karnego Pisze: Sprawca wykroczenia ukarany mandatem karnym kredytowanym otrzymuje odcinki "A", "B" i "C" formularza. W przypadku gdy grzywna została uiszczona w formie bezgotówkowej za pomocą karty płatniczej lub innego instrumentu płatniczego, sprawca wykroczenia otrzymuje wyłącznie odcinek "C" formularza. Odwieźć im ten blankiet "D" na straż miejską, czy to olać i wszystko OK? Edytowane 9 Lutego przez kanon7
GordonLameman 8 443 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego D jest dla organu. Czekaj chwilkę, zapytam koleżanki która pracuje wysoko w SM co zrobić w tej sytuacji
kanon7 599 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego @GordonLameman od razu mówię, siłą nie wytargałem tego od funkcjonariusz straży miejskiej W domu zauważyłem że kopia C i D była razem, idealnie sprasowane. Tak mi funkcjonariusz to dał, a ja przy nim nie sprawdzałem ile warstw dokumentu mi dał
GordonLameman 8 443 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, kanon7 napisał(a): @GordonLameman od razu mówię, siłą nie wytargałem tego od funkcjonariusz straży miejskiej W domu zauważyłem że kopia C i D była razem, idealnie sprasowane. Tak mi funkcjonariusz to dał, a ja przy nim nie sprawdzałem ile warstw dokumentu mi dał Zobaczymy, może ci przyklepią naruszenie nietykalności osobistej funkcjonariusza Na razie odpisała "O matko" Daj jej z 5 minut, ona wolno pisze xDDDDD Edytowane 9 Lutego przez GordonLameman 1
kanon7 599 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 9 minut temu, GordonLameman napisał(a): Na razie odpisała "O matko" Ja pier$%^ jeszcze będę miał problemy, z nie mojej winy... Sprawa miała być już definitywnie zakończona na miejscu (zapłacone na miejscu), a tutaj takie cyrki Edytowane 9 Lutego przez kanon7
GordonLameman 8 443 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Napisała, że najlepiej by było jakbyśim to podwiózł (albo dał znać przez telefon, że to masz). Bo ( ): 1. Oni pewnie nie wiedzą czy to zgubił czy wydał Tobie. Jeśli zgubił to mają naruszenie ochrony danych osobowych i będą zgłaszać do UODO I być może do Ciebie napiszą, że zgubili dokument z twoimi danymi 2. Nie mają tego druku, ale w notatniku mają twoje dane i być może to wystarczy do rozliczenia mandatu, ale to zależy do jednostki (zajebiście ) Najmniej kłopotów to jednak oddanie im tego druku. Jakie my mamy żałosne procedury w tym kraju 1
kanon7 599 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Napisała, że najlepiej by było jakbyśim to podwiózł (albo dał znać przez telefon, że to masz). Bo ( ): 1. Oni pewnie nie wiedzą czy to zgubił czy wydał Tobie. Jeśli zgubił to mają naruszenie ochrony danych osobowych i będą zgłaszać do UODO I być może do Ciebie napiszą, że zgubili dokument z twoimi danymi 2. Nie mają tego druku, ale w notatniku mają twoje dane i być może to wystarczy do rozliczenia mandatu, ale to zależy do jednostki (zajebiście ) Najmniej kłopotów to jednak oddanie im tego druku. Jakie my mamy żałosne procedury w tym kraju Wystarczy że oddam w jednostce SM osobie "na recepcji". Czy dokładnie do pracownika SM, który mi to dawał - tj. do rak własnych?
Kowal_ 263 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 1 godzinę temu, marko napisał(a): ej, ale vagi mają tak samo dlatego lubię swoją hybrydę. Napęd cały czas dostępny, silnik na żądanie. Ciekaw jestem żywotności takiego rozwiązania. Chociaż w Japonii mają ten napęd od kilku lat i póki co nie słychać nic o awaryjności silnika spalinowego. Bo umówmy się, co chwilę się włącza i wyłącza, ma jakiś dynamiczny stopień sprężania. Jedyny plus, w porównianiu do innych hybryd, to nie wjeżdża zbyt często na bardzo wysokie obroty silnika. Będę musiał poszukać jakichś informacji, czy np. olej nie jest sztucznie podgrzewany do temp. roboczej Całkiem możliwe, że przy automacie też jest taka padaka, pozostałe w pracy tj. Peugeot 308 czy Astra też mają start stop, ale jest manual i jest to mniej uciążliwe. Jakbym był zmuszony jeździć takim autem to pierwsze co to bym chciał to dziadostwo wyłączyć
GordonLameman 8 443 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 6 minut temu, kanon7 napisał(a): Wystarczy że oddam w jednostce SM osobie "na recepcji". Czy dokładnie do pracownika SM, który mi to dawał - tj. do rak własnych? Na recepcji SM jak sądzę. 3 minuty temu, Kowal_ napisał(a): Całkiem możliwe, że przy automacie też jest taka padaka, pozostałe w pracy tj. Peugeot 308 czy Astra też mają start stop, ale jest manual i jest to mniej uciążliwe. Jakbym był zmuszony jeździć takim autem to pierwsze co to bym chciał to dziadostwo wyłączyć Jest. Miałem to w Octavii i czasem tak bywało, że tuż przed zielonym gasła
marko 714 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): Napisała, że najlepiej by było jakbyśim to podwiózł (albo dał znać przez telefon, że to masz). Bo ( ): 1. Oni pewnie nie wiedzą czy to zgubił czy wydał Tobie. Jeśli zgubił to mają naruszenie ochrony danych osobowych i będą zgłaszać do UODO I być może do Ciebie napiszą, że zgubili dokument z twoimi danymi Jakie my mamy żałosne procedury w tym kraju Ja bym szedł w to! Nowy dom, nowe nazwisko, a wszystko na koszt państwa! 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Jest. Miałem to w Octavii i czasem tak bywało, że tuż przed zielonym gasła Noo, dojeżdżasz do świateł, jeszcze się toczysz, a silnik już wyłączony ... 1
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Ja w grudniu dostałem wezwanie na SM, zaległe dwa mandaty za parkowanie pod domem - raz na ruski rok jakaś 60 dzwoni i zgłasza wszystkich, przyjąłem je 3 grudnia, dostałem blankiety do opłacenia, opłaciłem a punktów ani mandatów na mobywatelu do teraz nie widzę państwo z gówna i dykty 1
GordonLameman 8 443 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 2 minuty temu, Katystopej napisał(a): Ja w grudniu dostałem wezwanie na SM, zaległe dwa mandaty za parkowanie pod domem - raz na ruski rok jakaś 60 dzwoni i zgłasza wszystkich, przyjąłem je 3 grudnia, dostałem blankiety do opłacenia, opłaciłem a punktów ani mandatów na mobywatelu do teraz nie widzę państwo z gówna i dykty Może to nie SM była, tylko scamerzy? 1 1
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Nie nie nie, moja mysłowicka wspaniale wyszkolona SM. Kiedyś w parku patrol pieszy zrobił sobie chwilę odpoczynku na ławce, jak poszli dalej to została pałka i bransoletki Nam chcieli wlepić mandat za niszczenie zieleni, bo syn lvl8 wtedy przebiegł przez trawnik na plac zabaw, już wiele nie brakowało żebym rozerwał tego ułoma bo zaczął mi się drzeć na młodego, ale żona mnie postawiła do pionu i zadzwoniła po policję. Edytowane 9 Lutego przez Katystopej 2
kanon7 599 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 27 minut temu, GordonLameman napisał(a): Na recepcji SM jak sądzę. Byłem na SM, wytłumaczyłem co i jak i oddałem - powiedziano że przekażą funkcjonariuszowi. Chłop się na mnie patrzył jak na kosmitę tzn. coś takiego 😧 i słowa: „chciało się panu jeździć?!” 1
marko 714 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego "i pamiętaj synu, bądź grzeczny. Bo kiedyś przyjdzie Straż Miejska i Cię zabierze" 2
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Te straszenie policją przez naszych rodziców a później się dzieciak boi coś zgłosić, bo myśli że służby mundurowe to zło wcielone.
huudyy 2 839 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 1 minutę temu, Katystopej napisał(a): Te straszenie policją przez naszych rodziców a później się dzieciak boi coś zgłosić, bo myśli że służby mundurowe to zło wcielone. u mnie było że cygany przyjadą i zabiorą ew czarna wołga/duży fiat. Najgorzej, jak kiedyś coś odwaliłem, ojciec mnie zawołał do kuchni jak jakieś czarne auto podjechało, a po chwili ktoś zadzwonił do drzwi. W panice schowałem się pod stołem w kuchni 1
Wu70 739 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 42 minuty temu, Kowal_ napisał(a): Jakbym był zmuszony jeździć takim autem to pierwsze co to bym chciał to dziadostwo wyłączyć Przecież to podstawowy ruch dla każdego użytkownika auta z systemem start-stop, pierwsze co robi po odpaleniu to klika przycisk do wyłączenia. Ostatnio w A6 przełączałem przez OBD żeby zapamiętał stan więc nie trzeba ciągle klikać
GordonLameman 8 443 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 14 minut temu, kanon7 napisał(a): Byłem na SM, wytłumaczyłem co i jak i oddałem - powiedziano że przekażą funkcjonariuszowi. Chłop się na mnie patrzył jak na kosmitę tzn. coś takiego 😧 i słowa: „chciało się panu jeździć?!” Widocznie mają praktykę nietraktowania tego jak naruszenia
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 5 minut temu, huudyy napisał(a): u mnie było że cygany przyjadą i zabiorą ew czarna wołga/duży fiat. Najgorzej, jak kiedyś coś odwaliłem, ojciec mnie zawołał do kuchni jak jakieś czarne auto podjechało, a po chwili ktoś zadzwonił do drzwi. W panice schowałem się pod stołem w kuchni Cygany to norma za bajtla. Jak chodzili po osiedlach i grali pod balkonami, to się bałem na dwór u babci wyjść 1
bergercs 1 398 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego 2 godziny temu, Katystopej napisał(a): grupy moto danego modelu na fb to rak oczu Jaki mają stosunek do cen linek zmiany biegów w tym modelu? To jest pierwszy rodzaj, drugiego: 2460A134:nowego nie udało mi się znaleźć a w ASO 1080 EURO netto /w zeszłym tygodniu było 30 euro tańsze/
Katystopej 984 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Na 99% ta linka jest do 2.0 benzyny wolnossącej, 150KM, one miały skrzynię 5b bo jest tam wymieniony Outlander 1gen i ASX Sport czyli Outlander z USA.
bergercs 1 398 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego To jest też do 2.2d. Ostatnio szukałem do 2.0d (tego VW) - tam wyszła ta nieosiągalna poza ASO. 1
Rekomendowane odpowiedzi