Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tą linką tą się nie ma co przejmować, jeszcze nje słyszałem żeby komuś padła, jakieś jednostkowe przypadki, za to skrzynia manualna 6b jak padnie a pada bardzo często to kosztuje 4-5k o ile w ogóle uda się znaleźć :E

Opublikowano
5 godzin temu, marko napisał(a):

Noo, dojeżdżasz do świateł, jeszcze się toczysz, a silnik już wyłączony ...

W zwykłej benzynie i dieslu jednostka napędowa gaśnie przy prędkości mniejszej jak 7km/h. W miękkiej hybrydzie gaśnie praktycznie co zdjęcie nogi z pedału przyspieszenia. Ba, mając wyłączony S&S auto przy dojeżdżaniu do świateł zgaśnie (przejdzie w tryb żeglowania), po czym uruchamia silnik po zatrzymaniu :E

Opublikowano
18 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Tą linką tą się nie ma co przejmować, jeszcze nje słyszałem żeby komuś padła, jakieś jednostkowe przypadki, za to skrzynia manualna 6b jak padnie a pada bardzo często to kosztuje 4-5k o ile w ogóle uda się znaleźć :E

Kolega był fanatykiem mitsubishi sigmy i miał ich chyba ze 4. We wszystkich były problemy ze skrzyniami biegów (zarówno automaty jak i manuale). Przypadek, czy nic się nie nauczyli po 20+ latach?

Opublikowano
19 godzin temu, Gang napisał(a):

w hybrydach jest jesvze spoko. ale jak ja nie mam i nie wcisnę off to mnie cholera bierze, bo chcesz ruszyć i jest te 1-2 sec zanim sie uruchomi 

Ja mam to u siebie i szczerze wstaje tak szybko, że nawet tego nie czuć. Dłużej w manualu schodzi puszczenie sprzęgła żeby ruszyć. No chyba, że ktoś koniecznie musi ruszyć ze świateł jak jeszcze się pali pomarańczowe no to wtedy może być irytujące :P Dodatkowo u mnie jak auto z przodu ruszy to samo włącza silnik.

Opublikowano
6 godzin temu, dannykay napisał(a):

Kolega był fanatykiem mitsubishi sigmy i miał ich chyba ze 4. We wszystkich były problemy ze skrzyniami biegów (zarówno automaty jak i manuale). Przypadek, czy nic się nie nauczyli po 20+ latach?

Opie, Outlander to pomiot prostytutki i szatana :E w przedliftach diesel 2.0 tdi na pompkach i 2.2 hdi od psa, w polifcie 2.2 mivec od mitsu ale tylko z manualem, 2.0 tdi do 2011r, 2.2 hdi też był ale z automatem dwusprzęgłowym sst z lancera evo/ralliart. Bliźniacze auta C-crosser i Pug 4007 nie miały 2.2 mivec od mitsu tylko 2.2hdi z manualem i dwusprzęgłówką. Nie próbuj tego zrozumieć. Na dodatek na płycie podłogowej z Outlander II czyli zaprojektowanej pewnie w 2005-2006r klepali ASXa do 2021r 8:E

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Wu70 napisał(a):

Nie, bleidd ma chyba vaga TSI jeśli nie pomyliłem.

Też się już zaplątałem co kto ma i o czym mówi ;-) Jak coś to pisałem w kontekście pełnych hybryd, nie mildów (oprócz tych najnowszych w Audi, z możliwością jazdy na samym prądzie. I chyba niektóre mildy francuskie też to mają ale nie dam sobie ręki uciąć).

Opublikowano
45 minut temu, Wu70 napisał(a):

Nie, bleidd ma chyba vaga TSI jeśli nie pomyliłem.  Też miałem 2.0TSI z DSG i start stop był wyłączany. 

Tak mam 1.5 TSI. A czy 2.0 TSI nie jest czasem pozbawiony mheva? Może przez to startuje wolniej.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Wojtek od pamiętnego na labie Galanta też w każdym starym mitsu jakie miał robił skrzynie :E 

Na mobile.de wisi galant vr4. Gość nawet dał link do YT, gdzie nagrał jak wygląda podwozie :E

Mega podoba mi się przód tego auta 🥹

Edytowane przez marko
  • Upvote 2
Opublikowano

Damn Panowie, ludzie w necie wieszają psy na S25 Ultra że mały upgrade. Ja po przesiadce z S21 FE czuję ogromny przeskok. Zwłaszcza bateria. S21 FE ssał tak bardzo, że ledwo na dzień starczało. Obecnie 25U ładowałem 2,5 dnia temu i nadal mam 40% i już nabite 5h SOT :D 

• Like 1
Opublikowano

Wczoraj ładnie przymroziło i sprawdziłem że 2 tonowy Ioniq5 bez żadnego problemu zarzuca tyłem 8:E (rwd)

16 godzin temu, Seeba03 napisał(a):

2.0 TSI 190KM i 204KM nie mają mHev. 

Proszę nie obrażać mojego ukochanego TSI, to było 2.0 300KM!

Oczywiście nie mhev ;)

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ech kurła. Mój IP14Pro ładuje się przez noc, a o 18 mam 42% :E 

O 22 około 26% :E 

Wiesz, że już nawet amerykanie przestali iphone kupować, sam samsung ma większy udział w rynku. 

Jak to mówią: Ipone ma słabą baterie i jest drogi, ale przynajmniej ma gorszy aparat i słaby soft. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W USA, Iphone ma dalej 58,8% udziały w runku. A 40,1 to cały android ;) 

A globalnie:

image.png.f6ecfeb3899c48e6c7a415cb301a948e.png

No i wiadomo - Apple nie ma telefonów w każdym segmencie. 

Ale nieistotne. Co do OS-u to uwazam, że ten od apple jest duzo lepszy i zdecydowanie wydajniejszy. User Expierence naprawdę duzo lepszy na jabłku. 

Edytowane przez GordonLameman