Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Kyle napisał(a):

To Ałdi już nie takie premjum? :wariat:

A3 nigdy za bardzo premium nie było ale obecną generacja (8Y) względem poprzedniej (8V) to spory zjazd jakościowy. Znajomy z pracy ma 8V i materiały w środku o klasę lepsze, też nie huczy tak jak 8Y przy 100km/h+. Najlepsze jest to, że na jeździe próbnej jak macałem auto to np. boczki z przodu drzwi były z przyjemnego miękkiego materiału a ja mam już twardy plastik, a więc cięcie kosztów nawet w trakcie "życia" modelu. Fizycznego przecisku do AutoHold też się pozbyli (za tym akurat nie płacze).

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
14 godzin temu, bleidd napisał(a):

Pamiętam, że pytałem na forum.pclab.pl o najlepiej wyciszony kompakt na rynku bo mi w sumie zależy na komforcie głównie to polecono mi A3. 

Taaaa.... A świstak....
Przyszedłeś z pytaniem "co kupić i dlaczego A3 jest jedynym wyborem:E
Wszelkie koreańskie i francuskie odrzuciłeś i było wybieranie "tylko niemieckie, w grę wchodzi każde pod warunkiem, że to A3". Pamiętam, że po wrzuceniu konfiguracji sam stwierdziłem, że za tę kasę jeśli musiałbym kupić Audi, to wolałbym A5 w golasie, a jeśli małe premium to już wybrałbym Mini.
Zresztą parę dni też ktoś pytał co wybrać do 250k (?) to potem pytający "jęczał", że "myślałem, że coś z Audi albo BMW polecicie" :E

• Upvote 2
Opublikowano

@bergercs bo dorosli ludzie widzą jakośc i komfort gdzie indziej .A dzieciaki kupują A3. Ja nie mam zamiaru sie schylac wsiadajac i wysiadając z auta, dupa ma mi sie nie pocić, mam zrobic 100km za normalne pieniądze auto ma najechać 50K i do żyda.  

Nie nie kupie nowego auta chyba że landcuisera.

Opublikowano

Pomijając absurdalne ceny, to garaże wolę dużo bardziej niż mieszkania. Jadę dzisiaj na swoje mieszkanie, bo 10 dni temu wypowiedziałem lokaktorowi najem w trybie natychmiastowym za stworzenie plantacji marihuany w moim mieszkaniu. Policja do mnie zadzwoniła, że robią przeszukanie i zabierają lokatora. Ogólnie spodziewam się złego stanu mieszkania... Tak, że tak, garaże są dużo lepsze. 

• Confused 2
  • Sad 1
Opublikowano

Grubo :E 

Garaże/parkingi nie są takie złe, ich cena też rośnie oraz dużo łatwiej upłynnić niż mieszkanie. Uwielbiam ludzi chwalący betonowe złoto, ale jakby chcieli upłynnić i kupić np. fajne auto to muszą pożyczać kasę bo nie mają gotówki :E 

Opublikowano
55 minut temu, LYCONE napisał(a):

Pomijając absurdalne ceny, to garaże wolę dużo bardziej niż mieszkania. Jadę dzisiaj na swoje mieszkanie, bo 10 dni temu wypowiedziałem lokaktorowi najem w trybie natychmiastowym za stworzenie plantacji marihuany w moim mieszkaniu. Policja do mnie zadzwoniła, że robią przeszukanie i zabierają lokatora. Ogólnie spodziewam się złego stanu mieszkania... Tak, że tak, garaże są dużo lepsze. 

ciekawe kto go sprzedał - były klient , konkurencja czy sąsiad ze zbyt dobrym nosem :E ogólnie współczuję kłopotu i oby obyło się bez tragedii.

Opublikowano
W dniu 31.08.2025 o 07:27, bleidd napisał(a):

A3 nigdy za bardzo premium nie było 

Pierwsza 8L owszem była, bardzo dobre materiały, wyciszenie. Później było już coraz gorzej. Obecnie nawet Q3 to plastikowa zabawka przy pierwszej generacji. 

Opublikowano
11 minut temu, Cappucino napisał(a):

Pierwsza 8L owszem była, bardzo dobre materiały

Kłóciłbym się, imo tandetne ma te czarne plastiki 8L, taki relikt lat 90. 8P moim zdaniem lepiej się prezentowała pod względem wykonania. 

Opublikowano
14 minut temu, huudyy napisał(a):

Szkoda ze to render... Aczkolwiek nowe Dacie nie są już takie złe z wyglądu 

Gdyby nie 75kg na haku i dachu, to byłby pewniak przy następnym aucie. A tak mam rozkminę czy znowu X-Trail czy przeboleć te 75kg na dachu (100kg na haku) i wziąć Qashqaia :hmm:

Opublikowano
W dniu 30.08.2025 o 19:16, bbandi napisał(a):

DS7 to SUV a A3 kompakt więc po co to porównywać? poza tym nie każdy chce być jak cała reszta i nie patrzy czy coś będzie tracić na wartości czy nie

to ze tu chodzi o marke DS vs Audi a nie DS7 vs A3 :boink:

a w tych segmentach i markach utrata wartosci to istotne kryterium dla wiekszosci klientow

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie ważniejsze są hak i dach niż 4x4 :E A tak poważnie przez ostatnie 12 miesięcy zrobiłem 7tys. km. Powoli zacząłem się zastanawiać, czy chcę dalej dopłacać do wygody i przestrzeni czy pójść na kompromis

Edytowane przez marko
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, marko napisał(a):

Gdyby nie 75kg na haku i dachu, to byłby pewniak przy następnym aucie. A tak mam rozkminę czy znowu X-Trail czy przeboleć te 75kg na dachu (100kg na haku) i wziąć Qashqaia :hmm:

Z tego co patrzałem, to kaszak też ma 75 na dachu, więc ewentualna różnica to 25kg na haku.

Osobiście raz jechałem z kufrem na dachu załadowanym do 60 paru kilo, przy tak wysokich autach nie uważam tego za bezpieczne. 

A na haku 100kg, co tam wozisz takiego ciężkiego?