larry.bigl 452 Opublikowano wczoraj o 08:14 Opublikowano wczoraj o 08:14 1 minutę temu, wrobel_krk napisał(a): Ultimate killer: Sposób na wolny cały przedział jak nie wagon:) A idz Pan z tym. Próbowałem raz na morsowaniu. Never fucking again. 2
larry.bigl 452 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 1 minutę temu, galakty napisał(a): W sensie zimno w wodzie? W sensie odór tego śledzia jest niesamowity A woda nigdy za zimna zimą nie jest Morsowanie to najlepsze co zimą można robić,
trepek 1 350 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu I po morsowaniu z bigl robi się small 7
larry.bigl 452 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) 6 minut temu, trepek napisał(a): I po morsowaniu z bigl robi się small Still bigger than you Edytowane 23 godziny temu przez larry.bigl 5
bleidd 477 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Na zimówkach totalna cisza w aucie, a niby mam takie uber duper chiche letnie - 67db (Yokohama Advan dB V552). Edytowane 22 godziny temu przez bleidd
IceMan 103 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Potrzeby pochłaniacz wilgoci do garażu - nie na prąd. Jakieś pomysły ?
trepek 1 350 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Ryż w dużych ilościach Ewentualnie coś takiego: https://allegro.pl/oferty-produktu/pochlaniacz-wilgoci-wklad-1kg-osuszacz-wenko-96b4fe72-1f34-4c87-8808-355cee20fdc8 Edytowane 21 godzin temu przez trepek 1
marko 714 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Jak nie na prąd, to po prostu min. 2 razy dziennie porządnie przewietrzyć. Im większa różnica temperatury, tym lepiej. Da to przynajmniej efekt
IceMan 103 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 1 godzinę temu, marko napisał(a): Jak nie na prąd, to po prostu min. 2 razy dziennie porządnie przewietrzyć. Im większa różnica temperatury, tym lepiej. Da to przynajmniej efekt nie ma takiej możliwości niestety ,żeby tam codziennie zaglądać
bleidd 477 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Przy takiej pogodzie to nie wiem czy wietrzenie coś da, ja otworzyłem dziś garaż i wilgotność mi pokazuje 86%
galakty 3 317 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Wilgotności może nie obniży, ale skraplać tak się nie powinno.
KiloKush 608 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 4 godziny temu, IceMan napisał(a): Potrzeby pochłaniacz wilgoci do garażu - nie na prąd. Jakieś pomysły ? A filc na dachu masz? Bo to podstawowy problem w garażu z blaszanym dachem
IceMan 103 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, KiloKush napisał(a): A filc na dachu masz? Bo to podstawowy problem w garażu z blaszanym dachem ściany wyłożone styropianem, sufit goła blacha Edytowane 17 godzin temu przez IceMan
KiloKush 608 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, IceMan napisał(a): ściany wyłożone styropianem, sufit goła blacha No to pogadaj z chatem czym to teraz pokryć. Ogólnie goła blacha skrapla wodę, ja dołożyłem do pokrycia filcem i tak przyjechał. Może jakaś guma w sprayu Edytowane 17 godzin temu przez KiloKush
Gret 554 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, IceMan napisał(a): ściany wyłożone styropianem, sufit goła blacha to tam zawsze będzie woda jak nie ocieplisz, filc nic nie da jak ściany ocieplone Edit: Dziś uruchomiłem osuszacz u dziadków. W 2 godziny zbił wilgotność o ~10% z 72 do 62 i jedzie dalej. Bałem się że będzie głośny ale jest cichutki na maksymalnej prędkości wentylatora można spokojnie oglądać TV w jednym pokoju i nie przeszkadza. Do tego wykonanie bardzo fajne nie czuć najtańszej Chińszczyzny. Zbiornik 6.5litra. Na tą chwilę jestem zadowolony, jak potestuję więcej to dam znać. Brałem tego: https://allegro.pl/oferta/osuszacz-powietrza-eberg-azari-pochlaniacz-20l-24h-wifi-timer-higrostat-12401902902 Polska firma ale pewnie składane w chinach. @bergercs @larry.bigl dzięki za pomoc i uświadomienie żeby nie brać tych małych pierdółek Edytowane 14 godzin temu przez Gret 3
Seeba03 125 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Kiedy Aliexpress wjedzie za mocno 20251126_182210.mp4 3
KiloKush 608 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu @ITHardwareGPT czy w garażu który ma ocieplane ściany ale dach jest blaszany bez filcu i bez ocieplenia - goła blacha przy niskich lub ujemnych temperaturach będzie się skraplać woda?
ITHardwareGPT 789 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu @KiloKush Będzie się skraplać – i to właśnie na tej blasze jako pierwszej. W skrócie jak to działa: - Goła blacha = najszybciej chłodząca się powierzchnia w garażu, praktycznie ma temperaturę zbliżoną do zewnętrznej. - W środku masz wilgoć: śnieg/topniejąca woda z auta, mokra podłoga, oddech, czasem dogrzewanie. - Jak tylko temperatura tej blachy spadnie poniżej punktu rosy powietrza w garażu → para z powietrza siada na blasze i zaczyna kapać. Kiedy będzie najgorzej: - Około 0–+5°C, przełom zimy/wiosny, mokre auta, duża wilgotność. - Po wjechaniu mokrym/zaśnieżonym autem do zimnego garażu. - Gdy dogrzejesz garaż (cieplejsze, wilgotniejsze powietrze) a dach dalej zimny. Co pomaga: - Dobra wentylacja (kratki nisko i wysoko, żeby wilgoć uciekała). - Ocieplenie dachu od środka (wełna/XPS + folia, zostawiając szczelinę wentylacyjną pod blachą). - Albo przynajmniej blacha z filcem antykondensacyjnym / natryskową pianką. Tak że: ocieplone ściany + goły dach z blachy = klasyczny przepis na „deszcz w garażu”, jeśli będziesz tam trzymał mokre auto i nie zadbasz o wentylację albo izolację dachu.gpt-5.1-2025-11-13
Totek 780 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 13 godzin temu, IceMan napisał(a): ściany wyłożone styropianem, sufit goła blacha Idź do wazzupa na kanał, to jest kopalnia wiedzy, on pokrył dach blaszaka taka pianką natryskową i nie skrapla się. Cyk fuch robota. Edytowane 3 godziny temu przez Totek 3
galakty 3 317 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Potwierdzam, tylko czasem trzeba paluszkiem wyrównać i cyk fuch. 2
lesiu155 137 Opublikowano 18 minut temu Opublikowano 18 minut temu Dawać Genesisa Wingback na Europę! Jak to rewelacyjnie wygląda :O 1
huudyy 2 838 Opublikowano 1 minutę temu Opublikowano 1 minutę temu 17 minut temu, lesiu155 napisał(a): Dawać Genesisa Wingback na Europę! Jak to rewelacyjnie wygląda :O Widzę, że nie tylko mi podszedł ten shooting brake Wczoraj zrobiłem trasę Łódź Kraków Łódź praktycznie samymi dk/dw - nigdy kuźwa więcej, zwłaszcza zimą
Rekomendowane odpowiedzi