Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, IceMan napisał(a):

Sam jesteś brzydki :)

Czym jeździsz ?

No i fajnie, że nie zrozumiałeś. :lol2:

Dodatkowo - taki komentarz to hejt, bo odnosi się do mnie. A co do aut to każdy ma inny gust. I może mi się coś nie podobać, prawda? Tak jak Tobie może się nei podobać mój X-trail t33. :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Heh miał być Santa Fe ale zrewidowałem kupno auta vs nadpłatę kredytu i chyba skończę z moim ulubionym Jazzem 2020+. No lubię Jazza strasznie, do miasta i na dojazdy po mieście idealny będzie. A na Santa Fe przyjdzie czas. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
19 minut temu, wallec napisał(a):

Chciałem zrobić kontrast.

Wkleiłem post po 200k km z podsumowaniem użytkowania, z głównymi zaletami, jakimiś tam dowodami, tak żeby było wiadomo i specjalnie dodałem, że fura jest bez rat i ma duży zasięg na baku. 

Najwięcej wad, niedowierzania argumentów przeciw zostało przytoczone przez kogo? Przez "użytkowników", którzy mylą własność z łatwym dostępem do długu i żyją w innym świecie gdzie słowo "kupić" jest równoznaczne z najmem / leasingiem, a słowo "musieć" jest równoznaczne z tym, że ja muszę jeździć Civicem (a nie dlatego że chcę) a oni chcą płacić raty a nie "muszą" :)

Auta wyprodukowane przed covidem mają tę zaletę, że posiadają już takie wyposażenie jak obecne (tylko inaczej wyglądają) a są wolne od hiperinflacji cen.

Np ten Civic nowy kosztował chyba koło 65-70k a kolejny model i obecne sa od 150k i to sprawiło że zakup gotówkowy jest passę a na czasie jest najem/leasing/kredyt :)

F9O7OVi6w3TVSrNMLyYBbxwvHUDihsVg~2.jpg

• Haha 6
Opublikowano
14 minut temu, galakty napisał(a):

Piękne to były czasy.

Robiłeś z fura co chciałeś, a teraz? 

Przejdziesz więcej niż 10000-15000-30000km rocznie -> kara za złamanie zasad umowy

Zmienisz felgi/opony na inne niż te z salonu -> nie możesz bo auto nie Twoje

Opon z letnich na zimowe nie zmienisz u kumpla żeby pogadac co u niego -> nie możesz bo musisz wybierać z listy autoryzowanych warsztatów 

f9jfTwmhVxNhCnKR.jpg.a4ae654ecbb43640293da1409433b3fe.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ostatni dostępny accord w Polsce był bardzo fajnym autem, ale w wersji benzynowej paliwożernym. 

a diesla nie nie kupisz bo 

"- nawet jeśli czlowiek zastanawialby się nad takim wyborem, to potem "nie, nie chcę być kojarzony z nawiedzoną sektą"."

wiec na jedno wyjdzie :E

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, larry.bigl napisał(a):

Jazzem 2020+

Na dojazdy wokół komina, jak kiedyś pierworodna podrośnie, kupię właśnie albo Jazza albo Hybrydowe AygoX. Ewentualnie plugin :) Mam nadzieję, że Hyundai ogarnie do tego czasu zasięgi swoich pluginów.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, wallec napisał(a):

Przejdziesz więcej niż 10000-15000-30000km rocznie -> kara za złamanie zasad umowy

:rotfl2:  

Bzdura :) 

Opon z letnich na zimowe nie zmienisz u kumpla żeby pogadac co u niego -> nie możesz bo musisz wybierać z listy autoryzowanych warsztatów 

Bzdura :) 

Nikt Ci najmu nie wciska. Ty wciskasz na siłę kupno za gotówkę. Czemu? 

Teraz, trepek napisał(a):

Na dojazdy wokół komina, jak kiedyś pierworodna podrośnie, kupię właśnie albo Jazza albo Hybrydowe AygoX. Ewentualnie plugin :) Mam nadzieję, że Hyundai ogarnie do tego czasu zasięgi swoich pluginów.

weź :E

To oczywiste, że kupisz BYD Walrus albo Omodę 23 :E 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, wallec napisał(a):

A w tej bajce były smoki? Srogo odlatujesz.

2 minuty temu, wallec napisał(a):

Tutaj też odlatujesz. Mają być zgodne z zaleceniami producenta.

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, trepek napisał(a):

Polecam tego nowego Jazza, jak na takiego niedużego piździka ma bardzo okomfortowe zawieszenie.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Arczevski napisał(a):

Seata Formentora VZ :D 

Oj Ty hejterze!!!

Trzeba było brać Kugę, Civica albo chińczyka. Tak to stałeś się hejterem!!!111oneoneone

PS.

Gratki, VZtki są fajne :lovin: Będą teraz mylić Cię na drodze z nowymi samochodami policji. Każdy grzecznie przed Tobą pojedzie :E

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Arczevski napisał(a):

Kurde szkoda że wallec odpalił się dopiero teraz, dzień po tym jak odebrałem auto w tym cholernym systemie płacenia rat co miesiąc gdzie liczą karę za wszystko. Tak to bym sie nie wdupił :( 

no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie święte prawo własności, instytucja tak wyjątkowa i ważna bo to nie jest coś tam takiego sobie że możesz to sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem, nie rozumiesz co to jest wynajem i leasing.jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się pedałów albo lewactwa albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej instyticji jak WŁASNOŚĆ! 

:E  :E :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 6
Opublikowano
1 minutę temu, trepek napisał(a):

PS.

Gratki, VZtki są fajne :lovin: Będą teraz mylić Cię na drodze z nowymi samochodami policji. Każdy grzecznie przed Tobą pojedzie :E

Dzięki! Właśnie mi uświadomiłeś, że nieświadomie wybieram policyjne fury - insignia, teraz formentor :E 

• Haha 1
Opublikowano
Cytat

Selekcja? Ta jest prosta. Wybierane są osoby posiadające dużą ilość uprawnień, szerokie doświadczenie i służbę popartą sukcesami

Czy za sukcesy można uznać upalanie sprzęgła na parkingu pod marketem i nie zaliczenie żadnej latarnii? Bo nie wiem czy się nadaję :cool:

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Halo, szanujmy się chociaż minimalnie...

Akurat mógłbym łapać wszystkich tych, co jeżdżą szybko a bezpiecznie :gordon:

• Haha 1