Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hyhy. Kolejne wpisy ludzi dotyczące chaosu na S7. Coś w stylu "tak tak. wszystkiemu winni kierowcy ciężarówek! rząd wymyślił sobie kozła ofiarnego!", a na zdjęciu dwa zestawy na prawym pasie i na ich wysokości kolejny zestaw na lewym pasie stojący trochę w poprzek blokujący osobówki. 

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Nikt się o to nie kłócił bo wiadomo, że starsze „klekoty” z dużymi zbiornikami mogą sobie najdłużej parkotać ;) 

ba, wytrzymaja dluzej niz sami pasazerowie, po wdychaniu spalin przez 100h ;)

Opublikowano
4 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Bez przesady. Jak w elektryku masz włączony zewnętrzny obieg to wdychasz to samo powietrze co stojący obok w autach spalinowych ;) 

i mam uwierzyc, ze masz wlaczony zewnetrzny obieg stojac w korku? ;) ale akurat nie to mialem na mysli - spaliny w kabinie auta spalinowego, moga sie pojawic z wielu innych powodow, szczegolnie w tych nasto-dziesiecioletnich

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu a może ktoś tu mi poradzi. Przyszedł czas na sprzedaż mojego obecenego auta i zastanawiam się czy sprzedać "po bożemu" przez ogłoszenie i bawić się w sprzedawcę czy może ktoś korzystał z autoskupu? Auto warte ok. 20-25tys w dobrym stanie jak na swój wiek. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

I te zachwyty nad BEV są nie tylko sztuczne, ale też infantylne. 

Aż mi przypomniałeś o "Pani Sandrze" z FB która ma dwa czoła na głowie 🤣😂😅 Przytoczona o niej historia jest zapewne tak prawdziwa jak ona sama :hihot:

Screenshot_20260101-194227.Facebook.png

Swoją drogą poziom odklejenia zachwalaczy elektryków na FB wybija w kosmos... są gorsi niż naganiacze na fotowoltaikę czy weganie:rotfl2:

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

Mi salon nissana za QQ proponuje 30k a auto na otomoto z tym silnikiem i przebiegiem startują od 54k :E 

Witaj w klubie, też mam QQ tylko starszego wnioskując po kwocie :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A tam to na pewno spalinowcy się podszywają! :E 

Niedawno jeden wyznawca z sekty EV zrobił porównanie czasu przyjazdu 1000km i wyciągnął wniosek, że nie jest wcale tak źle z Teslą w porównaniu ze spalinowcem. Porównał bodajże Teslę S z uwaga... Fiatem 126p którego musiał 7 razy tankować :rotfl2:

Oczywiście maluszek był szybszy 😎

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
19 minut temu, dannykay napisał(a):

Czekaj czekaj... Chłop se wymyślił babę, wstawił nieudolną grafikę z ai tylko po to, by wybronić elektryczny samochód?

60% internetu w tej chwili to treści AI. A jest sporo ludzi, którzy są na tyle mało bystrzy że robią takie rzeczy, bo nie spodziewają się, że ktoś umie lepiej. Na tych grupkach EV niemal każdy post chwalący BEV to post wygenerowany w AI.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, dannykay napisał(a):

Czekaj czekaj... Chłop se wymyślił babę, wstawił nieudolną grafikę z ai tylko po to, by wybronić elektryczny samochód?

To czy sobie wymyślił tego nikt nie wie. Na pewno posłużył się fake zdjęciem. 

Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Porównał bodajże Teslę S z uwaga... Fiatem 126p

Dodał bym, że starą Tesle S, która na blacie ma 600k przebiegu i w której ładowanie znacząco odbiega od dzisiejszych modeli, które naładujesz prawie 2x szybciej ;) 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Dodał bym, że starą Tesle S, która na blacie ma 600k przebiegu i w której ładowanie znacząco odbiega od dzisiejszych modeli, które naładujesz prawie 2x szybciej ;) 

Mógł wziąć diesla z przelotem 600k, który robi na jednym tankowaniu 1000km to by wyszło prawdziwe porównanie. Bo przecież chodzi o to, żeby porównać rzetelnie? A nie! Czekaj... :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Mógł wziąć diesla z przelotem 600k, który robi na jednym tankowaniu 1000km to by wyszło prawdziwe porównanie. Bo przecież chodzi o to, żeby porównać rzetelnie? A nie! Czekaj... :hihot:

Przecież wziął Mercedesa C220D, którym przejechał trasę 1000km bez tankowania w 8h z jedną 10min przerwą a jego Tesla S z przebiegiem 600k potrzebowała na to 11.5h. A nie czekaj. Nie doczytałeś! 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, dannykay napisał(a):

17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

60% internetu w tej chwili to treści AI. A jest sporo ludzi, którzy są na tyle mało bystrzy że robią takie rzeczy, bo nie spodziewają się, że ktoś umie lepiej. Na tych grupkach EV niemal każdy post chwalący BEV to post wygenerowany w AI.

Dzisiejszy internet społecznościowy to jede wielki rage bait. Wystawiasz głupią/kontrowersyjną treść z ai i kliki lecą bo ludzie biją pianę.

Edytowane przez KiloKush
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Przecież wziął Mercedesa C220D, którym przejechał trasę 1000km bez tankowania w 8h z jedną 10min przerwą a jego Tesla S z przebiegiem 600k potrzebowała na to 11.5h. A nie czekaj. Nie doczytałeś! 

Ogólnie gościa nie śledzę, od czasu do czasu mi jakieś jego bzdury wskoczą i akurat wskoczyło to...szczerze mówiąc nawet nie wiem co to miało udowodnić ;) 

Choć obecnie najbardziej bawi mnie to wasze sekciarskie bronienie tych oszołomów z FB...gdy tak naprawdę to głównie oni najbardziej psują opinię normalnym posiadaczom elektryków :rotfl2:

Edytowane przez Krzysiak