Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, Arczevski napisał(a):

Prawie prawie, też na B ale okolice Biłgoraja :D

A to już i tak niedaleko :D Pamiętałem, że kiedyś pisałeś o Bychawie, że często bywasz/bywałeś stąd moja dedukcja, że pewnie jesteś z okolic ;)

Opublikowano
5 minut temu, lesiu155 napisał(a):

A to już i tak niedaleko :D Pamiętałem, że kiedyś pisałeś o Bychawie, że często bywasz/bywałeś stąd moja dedukcja, że pewnie jesteś z okolic ;)

No kiedyś to był standardowy punkt przelotowy jadąc do Warszawy, teraz albo Janów albo Rudnik nad sanem i eską do stolicy :) 

• Like 1
Opublikowano

Byłem wczoraj w salonie Toyoty obejrzeć najnowszy nabytek brata czyli Yarisa w pakiecie stylistycznym GR.

Po dwuletnim obcowaniu z Lexusem i półrocznym z SantaFetką trudno mi teraz odnaleźć się w Toyotach :E Jakieś takie małe są i plastikowe. Nawet Camry nie robi już na mnie takiego wrażenia jak kiedyś.

Siedziałem w nowym AygoX - do jeżdżenia po mieście czy we dwójkę super samochód. W środku też ciekawie. Jest spartańsko, plastikowo ale jakoś tak przyjemnie. Wizualnie nowy przód też jest bardzo spójny stylistycznie.

Drugim samochodem, który zrobił na mnie dobre wrażenie pod względem wsiadania i pozycji za kierownicą była... znienawidzona przeze mnie Corolla Cross :E Straszny plastik fantastik ale pozycja za kierownicą mega. Mam teraz kaca moralniaka co sądzić o tym samochodzie.

Ogólnie - nowe samochody miło pooglądać na YT, w rzeczywistości już tak mnie mniej rajcują. No chyba, że Lexus RX :lovin:

Opublikowano

W podwyższonym to chyba każdym się fajnie siedzi ;) Jeździłem Yaris Cross i bardzo dobrze się czułem, ale jakość plastików i wyciszenia... matko bosko :E 

Wolałbym coś kilkuletniego ale normalnej marki i wykończeniu :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Moi rodzicie wybierali między Yaris Cross a T-Roc. Mimo, że T-Roc jest plastikowy i średnio wyciszony (mówię o schodzącej generacji, ta nowa wygląda sporo lepiej) to przy Yaris Cross i tak wyglądał jak auto segmentu wyżej.

• Upvote 1
Opublikowano

Nie dość że lepiej wykończone to wyciszone i mniej wyją poza miastem. 

Za Toyotą przemawia jedynie mniejsza awaryjność, chociaż ostatnie roczniki też mają problemy i ta legendarna jakość się chyba kończy. 

Opublikowano
38 minut temu, bergercs napisał(a):

Przed chwilą podjechal mechanik Civiciem EJ -2.0 4x4 :E Kupil rozbitą CRV i przeszczepil napęd z silnikiem do Civica, do tego większe hamulce itd. Teraz w planach montaż kompresora.

A jego brat ma znowu do EJ wrzucony motor z kombi 1.8 169, plus masa przeróbek - w efekcie okolice 200 koni plus szpera. 

Kosmici :-)

Sam bym chętnie kupił jakaś Hondę lub Celice najlepiej tą ostatnią bo ona ważyła tyle co nic. I wiem, że Civic z AWD i podrobionym silnikiem to naprawdę szybkie auta. Ale "masa przeróbek" i "200 KM" nie idzie mi w parze. Tak na poważnie to za 60 000 zł jest Golf R I chyba ciężko o szybsze auto w tej kwocie, które nie jest mega kłopotliwe i drogie w naprawach i utrzymaniu. Wiem, że można mieć Porsche Cayenne V6 czy V8 biturbo ale ich niska cena chyba nie bierze się znikąd :E

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Sporo diesli ma dodatkowe elektryczne nagrzewnice czy podgrzewanie płynu, wcale długo się nie grzeją tym bardziej przy EGRach i całej ekologii. 

No właśnie dla mnie to jest duży argument za zmianą Focusa z 1.6tdci. On długo się nagrzewa.

Opublikowano
4 minuty temu, Tornado3 napisał(a):

No ja się dziwie chłopu bo sam mam diesla i mam ciepłej w środku jak w komorze silnika ;)

1.6 CRDi szybciej się grzeje od wolnossaka 1.4 100KM z Ceeda dwójki. 

Dodatkowo u siebie jak dam na manualnej klimie chłodzenie na max to zamyka klapki itp, a u ojca wszystko ręcznie klikasz. 

4 minuty temu, KiloKush napisał(a):

No właśnie dla mnie to jest duży argument za zmianą Focusa z 1.6tdci. On długo się nagrzewa.

Polecam halę garażową :E 

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Tornado3 napisał(a):

Ok 5km to nawet ciężko aby benzyna się nagrzała :thumbup: ale fakt że zewnętrzna elektryczna grzałka chodzi od razu po uruchomieniu auta o ile ją masz 

Teraz, galakty napisał(a):

5km to nawet hybryda będzie marudzić bo ciągle na ładowaniu będzie :E 

Elektryk idealny na takie warunki. 

Saab 9-3 2.8T daje ciepło już po około kilometrze. Ale tam jest jakiś patent na to zarobiony.