Motoryzacyjna Blabla.
-
Ostatnio przeglądający 3 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez drex1 · Opublikowano
to jest piękne, dziwią ze putin ich dyma? Polska firma Canpack ocenia prawne, operacyjne i finansowe konsekwencje działań Rosji. Wcześniej Władimir Putin wydał dekret, którym Moskwa przejęła aktywa firmy. ....Firma zaznacza, że od 30 lat rosyjskie oddziały Canpack dostarczają wysokiej jakości produkty opakowaniowe na rynek lokalny i zapewniają miejsca pracy dla ponad 500 rosyjskich pracowników. "W tym okresie przestrzegaliśmy wszystkich obowiązujących przepisów prawa, zasad i regulacji, jednocześnie angażując się w kontynuowanie działalności w Rosji, a także w obsługę rosyjskich pracowników i klientów" - podkreśla przedsiębiorstwo. https://next.gazeta.pl/next/7,151003,32527290,polski-potentat-reaguje-na-dekret-putina-nie-rozumiemy.html w sumie to wstyd taki komunikat dawać -
Przez oldfashioned · Opublikowano
Nie czytalem o tym nigdzie, odpalalem cyberpunka po wejsciu nowych sterow i robilem test runy, przy celowaniu w avg. 140 FPS jest widoczna poprawa input laga przy frame genie, cyferki na overlayu to tez potwierdzaja. To pewnie wynika z jakis wstepnych implementacji DMFG przed oficjalnym wejsciem w wiosne. -
Przez Dimazz · Opublikowano
Ja mam podejścei takie że jak najmniej skomplikowanych instalacji o których nie mam pojęcia. Im mniej tym mniej rzeczy moze się popsuć. Dla mnie to tylko proszenie się o problemy. Już dużo razy widziałem jak ludzie idą w elektronikę i nowoczesność a później tylko wydatki i nerwy. Teraz zaczęła się moda na maty elektryczne w całej chacie. I co po 5 latach padnie ci jakaś mata na podłodze i musisz pruć kafelki albo panele, deski żeby wymienić. Przy rurach w podłogówce nie ma co się popsuć chyba że rura dziurawa albo ktoś przebije ale to juz skrajne przypadki. Przy grzejnikach podobnie. Głownie cena. Te pojedyncze w ścianie to grosze a centralna to od nastu do kilkudziesięciu tysięcy. A jeszcze jak ktoś nie widział PV i myśli że to czarna magia. Sam schemat budowy jest prosty. Tylko dobrać odpowiedni sprzęt i ktoś musi pod licznik podłączyć ale to nie kosztuje dziesiątek tysięcy -
Przez Imm · Opublikowano
Rozumiem. Natomiast my będziemy zlecali wybudowanie takiego domu, zapewne z rekuperacją na cały ten domek uwzględnioną już na etapie projektu. Będę na pewno zgłębiał ten temat w najbliższym czasie, ale dopytam czy jest jakaś przewaga wstawiania pojedynczych rekuperatorów na poszczególne pomieszczenia vs jeden duży rekuperator z rozprowadzeniem rur na cały domek? Szczególnie, że jeśli dobrze rozumiem, wartością dodaną w tym drugim wariancie jest opcja zrobienia takowego z wymiennikiem gruntowym, co daje pewne korzyści. Odpowiednie filtry powietrza w takiej jednostce też zapewne będę chciał.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi