Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Gret napisał(a):

Tak swoją drogą to tiguan z 20roku jest wyceniany poniżej 62-63tys?

Ten chyba na 68-70k był wyceniony, 210k nalotu, doposażony prawie pod korek bo masaże, kliman 3 strefy, tempomat aktywny ale skrzynia manual :E

Edytowane przez Katystopej
  • Sad 1
Opublikowano
Teraz, Katystopej napisał(a):

Ten chyba na 68-70k był wyceniony, 210k nalotu, doposażony prawie pod korek bo masaże, kliman3 strefy, tempomat aktywny ale skrzynia manual :E

macie jakieś plany na niego czy idzie w handel i na wschód?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, huudyy napisał(a):

Założę się, że dałoby się to naprawić dobrze za mniej jak dychę, na używanych częściach.

Samemu pewnie ogarnąłbym to za max 5k, przecież tu jest tylko wymiana drzwi i do blacharza spolerować resztę, no może plastiki wymienić te czarne podrapane.

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

macie jakieś plany na niego czy idzie w handel i na wschód?

Tak, albo weźmiemy kasę z ubezpieczenia i wrak dla ubezpieczalni albo jeden z pracowników odkupi, tylko musi te 51k wyłożyć i negocjacji nie ma bo tyle ubezpieczyciel daje :E

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Katystopej napisał(a):

Samemu pewnie ogarnąłbym to za max 5k, przecież tu jest tylko wymiana drzwi i do blacharza spolerować resztę, no może plastiki wymienić te czarne podrapane.

dolicz nową lampę :E A na dobrą sprawę to w sumie zderzaki można przymocować na trytki, a polerkę samemu zrobić :E

10 minut temu, Katystopej napisał(a):

albo jeden z pracowników odkupi, tylko musi te 51k wyłożyć i negocjacji nie ma bo tyle ubezpieczyciel daje :E

ktoś może zrobić dobry deal

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Tak niestety działają ubezpieczalnie, auto 210 tys km, więc daleko mu do nowego, ale naprawiane na nuffka sztuka częściach w ASO.

Dlatego te wszelkie raporty i cepiki bez zdjęć są kompletnie bez sensu, bo ktoś mało obeznany może odrzucić całkiem fajne auto z powodu takiej "poważnej" szkody.

• Upvote 3
Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

dolicz nową lampę :E Bo w sumie zderzaki można przymocować na trytki, a polerkę samemu zrobić :E

ktoś może zrobić dobry deal

Lampy nie trzeba wymieniać, nic jej nie ma, zaczepy na 99% wyskoczyły, nie widać pęknięć. Auto jeszcze sporo pojeździ, bo my wymieniamy oleje i filtry co 15kkm w każdym aucie, więc tu jest tfsi ale taka perełka :E

Opublikowano
19 minut temu, galakty napisał(a):

Czyli nie dość że zameldowanie to jeszcze auto zarejestrowane tam musi być? PIT nie wystarcza? lol 

Twoje dane są w dowodzie więc trzeba go wymienić, blachy zostają. Ale już Żona znalazła rozwiązanie - robię jej darowiznę, szybki update dowodu z palca i ponowny wniosek bo ona jest zameldowana. Ja już też ale to najwyżej się przemelduję z powrotem :D Pytanie tylko co się bardziej opłaca jeśli chodzi o OC.

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, TheMr. napisał(a):

Bierę za 20% ceny :E 

Co dupa to opinia, no ale jednak nie :E 

Stare LC jeszcze ujdzie bo wyglądają jak pod rynek amerykański, ale te nowe to dosłownie Chińczyk z nalepką Toyoty. 

A mnie się bardziej podoba właśnie ta nowa. Poprzednia jest taka zbytnio toyotowata :E 

Opublikowano
7 minut temu, TheMr. napisał(a):

No cóż. Powiedziałbym że się starzejesz :| Na codzień takim bydlakiem się poruszać po mieście to… problemy.

Tym to się nie martwię. 

Ale 400k  za Toyotę? :E 

Pogrzało ich konkretnie.

300k za Toyotę to za dużo o co najmniej 100k :E 

image.png.fb614ab00e70d0b10c6f22eeabc91027.png

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, galakty napisał(a):

Przecież dane w dowodzie to nie adres zameldowania :E 

Nie wiem, tyle internety powiedziały ;) póki co nie miałem czasu tego głębiej badać.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
11 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Nie wiem, tyle internety powiedziały ;) póki co nie miałem czasu tego głębiej badać.

Ale ja wiem bo mam adres pod którym zameldowany nie byłem :E Ty podajesz we wniosku jaki ma być, nie sprawdzają tego tak samo jak nikt nie sprawdza czy masz rodzinę kupując Tchibo Family :E 

Dlatego się zdziwiłem, że nie dość że masz być zameldowany to jeszcze dowód wymienić, ale zakładam że to na wypadek kontroli. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Ale ja wiem bo mam adres pod którym zameldowany nie byłem :E Ty podajesz we wniosku jaki ma być, nie sprawdzają tego tak samo jak nikt nie sprawdza czy masz rodzinę kupując Tchibo Family :E 

Dlatego się zdziwiłem, że nie dość że masz być zameldowany to jeszcze dowód wymienić, ale zakładam że to na wypadek kontroli. 

Składając wniosek robisz zdjęcie dowodu i dane muszą się zgadzać z cepikiem. No u mnie się zgadzały, pit był na inny adres :D 

Co do LC - tak naprawdę to jedyną konkurencją w Europie jest G klasa, jednak LC to jest terenówka ;)  A tu już cena +70% względem LC.

Edytowane przez lesiu155