Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marko napisał(a):

Rolnicy w trakcie żniw też uważnie obserwują prognozy pogody, żeby opracować idealną strategię działania.

No i na żniwach przynajmniej coś się dzieje :P :E 

phi

Godzinę temu, huudyy napisał(a):

Praca w PANie to dla pasjonatów albo bogato urodzonych niestety. To żadna nowość że praca akademicka jest wybitnie nie opłacalna u nas. 

Mój przyjaciel skończył polibudę z wyróżnieniem, miał grant na badania z uczelni przy PANie, po 5 latach przebranżowił się na IT,  bo rodzinę jakoś trzeba utrzymać. 

@GordonLameman zależy chyba od kategorii, w chemii jest straszne gówno. 

Moja ma doktorat z inżynierii procesowej i pełno znajomych psorków i doktorków. Hajs da się zarobić, ale raczej na dodatkowych projektach itp.

• Upvote 1
Opublikowano

Lekko mówiąc nie jestem miłośnikiem BMW, ale te starsze zwyczajnie mi się podobają. 

Wczoraj przypadkowo znalazłem ogłoszenie E30 sprowadzonego z Grecji (czyli potencjalnie zdrowego) i relatywnie blisko mojego miejsca zamieszkania. 

Poprosiłem o fotki, bo byłem w robocie i nie mogłem z marszu jechać. Dostałem multum zdjęć, auto blacharsko bardzo fajne, a cena też śmieszna jak na te wozy. 

Auto długo stało, ale rzekomo odpalało bez problemu. Gość niby zdecydował się reanimować E12, a to opchnąć. 

No niestety nie zdążyłem nawet skończyć pracy, a auto ktoś sprzątnął. Szkoda, wsadziłbym do garażu i ogarniał powoli. Jakby nie wyszło to żadne ryzyko przy ten cenie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, zdunzdun napisał(a):

Lekko mówiąc nie jestem miłośnikiem BMW, ale te starsze zwyczajnie mi się podobają. 

Wczoraj przypadkowo znalazłem ogłoszenie E30 sprowadzonego z Grecji (czyli potencjalnie zdrowego) i relatywnie blisko mojego miejsca zamieszkania. 

Poprosiłem o fotki, bo byłem w robocie i nie mogłem z marszu jechać. Dostałem multum zdjęć, auto blacharsko bardzo fajne, a cena też śmieszna jak na te wozy. 

Auto długo stało, ale rzekomo odpalało bez problemu. Gość niby zdecydował się reanimować E12, a to opchnąć. 

No niestety nie zdążyłem nawet skończyć pracy, a auto ktoś sprzątnął. Szkoda, wsadziłbym do garażu i ogarniał powoli. Jakby nie wyszło to żadne ryzyko przy ten cenie. 

E30 fajna fura. Znajomy miał takiego z wrzuconym silnikiem R6 231KM. Przy tej masie latało to bardzo fajnie.

3 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Zawsze możesz na podłodze małe ognisko rozpalić dla dymu xD

btw, zobaczcie se to, Polska Akademia Nauk, doktorat z fizyki i 4800 brutto, 200zł więcej jak minimalna xD

W Polsce hajs jest na renty alkoholowe i jachty z KPO.

Opublikowano (edytowane)

Jak tam u was na drogach? U mnie lodowisko ze na łyżwach można jezdzic. Jak wyjeżdżałem z bocznej na główna to nagle auto do rowu zaczęło ściągać... gracie pełne. Później to juz drogi ogarnięte ale współczuję pieszym na chodnikach. 

Edytowane przez Gret
Opublikowano
3 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Wieczorem byłem z psiakiem to już mi się nogi rozjeżdżały, padał lekki deszczyk :E

No u mnie tez wieczorem była szklanka, ale myślałem ze do rana zejdzie bo na plusie jest ale byłem w błędzie jest armagedon. 😜 

Opublikowano
23 minuty temu, Gret napisał(a):

Jak tam u was na drogach? U mnie lodowisko ze na łyżwach można jezdzic. Jak wyjeżdżałem z bocznej na główna to nagle auto do rowu zaczęło ściągać... gracie pełne. Później to juz drogi ogarnięte ale współczuję pieszym na chodnikach. 

Dzisiaj legancko, wczoraj rano wszystko pokryte było 0.5cm warstwą lodu.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Pytanie do osób obeznanych w Hondach. CR-V z dieslem 1.6 ma 9 stopniowa skrzynie a nie ecvt? Jakie opinie są ogólnie o silnikach w CR-V (2016+)?

Hąda tylko w benzynie, heretyku :E 

9 stopniowy automat. 

Opublikowano
23 minuty temu, trepek napisał(a):

U mnie to samo. Dziś super, a w sobotę wieczorem i niedzielę rano totalna ślizgawica. Wyjście z psem to była walka o trakcje jak w tym filmiku z nissanem patrolem i chińskimi podróbkami :lol2: 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, trepek napisał(a):

U mnie było pokryte 1 cm. Odkuwałem dwa auta z 40 minut. W sensie tylko przednią i boczne szyby. Podgrzewana szyba niewiele pomaga w takich przypadkach :E

• Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, KiloKush napisał(a):

U mnie było pokryte 1 cm. Odkuwałem dwa auta z 40 minut. W sensie tylko przednią i boczne szyby. Podgrzewana szyba niewiele pomaga w takich przypadkach :E

Wtedy się przydaje podgrzewany czajnik :E 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, huudyy napisał(a):

@GordonLameman ty w ogóle widziałeś tego nowego Land Cruisera na żywo? Jaka to jest makabryczna kobyla, parkowanie tym W mieście musi być zabawne. 

No właśnie dlatego, że go widziałem to mi się podoba. :lovin:

Od razu wszyscy będą wiedzieć, że mniejszego penisa ma tylko ten co jeździ Dodge'm Ramem :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 3
Opublikowano
16 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Pytanie do osób obeznanych w Hondach. CR-V z dieslem 1.6 ma 9 stopniowa skrzynie a nie ecvt? Jakie opinie są ogólnie o silnikach w CR-V (2016+)?

To jest 9 stopniowa skrzynia z hydrokinetykiem, nie CVT. Skrzynie raczej bez problemu jeśli ktoś wymieniał olej.

1.6 120KM bardzo dobry, 1.6 160KM tutaj rzadko bywały problemy z wałami rozrządu, objawiało się to głośną pracą na wolnych obrotach - dźwięk jak stary diesel :)

Ogólnie auta bezproblemowe, b.mało awaryjne.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Wtedy się przydaje podgrzewany czajnik :E 

W tamtym tygodniu widziałem debila, co o 7 rano lał wodę z konefki. Patrząc na ilość pary wodnej, musiała być bardzo ciepła.

1 godzinę temu, Gret napisał(a):

A te psikadla co teraz modne, nie dają rady? Ja na szczęście w garażu to wywalone w skrobanie :E

Psikadła są dobre na cienki lód. Grubego za bardzo nie ruszą. No i jest efekt uboczny, że lód znika ale szyba zaczyna zaparowywać jak wściekła.

Landcruiser mi się nie podoba, ale takiego Pathfindera jakby był dostępny w Europie, to bym z chęcią przytulił :D

Opublikowano

Lałbym, łamał lub zamykał takie bezmyślne bananowe cioty... Zapierdzielał 320 km/h, Popek w tle, a później łzy w oczach bom pomlicja hlip hlip. Rzygać się chce, jak na niego patrzę. Pierwszy rozdział filmiku: 

Opublikowano
3 godziny temu, IceMan napisał(a):

To jest 9 stopniowa skrzynia z hydrokinetykiem, nie CVT. Skrzynie raczej bez problemu jeśli ktoś wymieniał olej.

1.6 120KM bardzo dobry, 1.6 160KM tutaj rzadko bywały problemy z wałami rozrządu, objawiało się to głośną pracą na wolnych obrotach - dźwięk jak stary diesel :)

Ogólnie auta bezproblemowe, b.mało awaryjne.

Dzięki. W sumie mi zawsze siedziało w głowie że benzyny 2.0 i 2.4(?) w Hondzie są spoko. Pytam z ciekawości. CR-V kiedyś brałem pod uwagę jako fajny SUV. Może nie budzi emocji ale chyba złym wyborem nie jest. A I cenowo wcale źle nie chodzą (okolice 2016-2018r).

Opublikowano
20 minut temu, larry.bigl napisał(a):

Dzięki. W sumie mi zawsze siedziało w głowie że benzyny 2.0 i 2.4(?) w Hondzie są spoko. Pytam z ciekawości. CR-V kiedyś brałem pod uwagę jako fajny SUV. Może nie budzi emocji ale chyba złym wyborem nie jest. A I cenowo wcale źle nie chodzą (okolice 2016-2018r).

zdecydowanie bezawaryjne auta, silniki 2.0 i 2.4 niezniszczalne