Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Gret napisał(a):

zobaczę jakie dostanę oferty i zdecyduję. generalnie nie jest to głupie przy nowym aucie kiedy auto traci najwięcej na wartości przez pierwsze 2-3 lata. 

To ma sens zwłaszcza przy niskim wkładzie własnym i wysokim wykupem. Ale jak masz duży wkład do AC powinno wystarczyć do pokrycia różnicy.

Opublikowano
3 minuty temu, KiloKush napisał(a):

To ma sens zwłaszcza przy niskim wkładzie własnym i wysokim wykupem. Ale jak masz duży wkład do AC powinno wystarczyć do pokrycia różnicy.

Auto za gotówkę na minimum 5 lat użytkowania.

Opublikowano (edytowane)

poprzednie auto kupiłem. GAP był wykupiony (przez pierwsze 3 lata 100% kwoty zakupu). 

Aktualnie leasinguję, ale GAP mam już w racie leasingu

45 minut temu, Gret napisał(a):

to chodzi jedynie o pokrycie utraty wartości w pierwszych latach. Bo tutaj masz największą utratę wartości. Skasujesz auto po miesiącu, to ubezpieczyciel nie odda Ci tyle, co na fakturze. Tylko po to jest GAP. Co rok dalej, to mniejszy sens, ale tutaj trzeba patrzeć po prostu ile auto jest faktycznie warte wg tabelek, bo jedna marka traci więcej, druga mniej.

Edytowane przez marko
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

Grunt to też dobre AC bez tych ich pierdół o amortyzacji, franszyz itd. Zobacz ofertę defend Gap tam chyba można od razu policzyć. Nie wiem ile wyjdzie ale ogólnie przez pierwsze 2 lata bardzo warto skorzystać. Później możesz patrzeć na ile w AC wyceniają auto bo np. Mi Forda i Saaba wyceniają dużo powyżej rynkowej wartości.

• Like 1