baQus 26 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 14 godzin temu, Klima napisał(a): Ja teraz rozkminiam Monitor Audio z serii Silver, Dali Zensor 7 i Pylon Sapphire 31. Prawdopodobnie coś z tej 3 wybiorę. Dali Zensor 7, Monitor Audio, Pylon --> w tej kolejności bym je ustawił
larry.bigl 640 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 2 godziny temu, dannykay napisał(a): Starość nie radość, trumna nie inkubator To nie starość. Generalnie pierdzące i głośne samochody od zawsze kojarzyły mi się z małymi fiutkami. Fajnie mieć, pojeździć może w trasie ale katować siebie i ludzi takim czymś w mieście, zwłaszcza w nocy albo nad ranem.. 3
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Niech sobie jeżdżą tym na tor. Ale jako daily to bym podłączał im ten wydech do uszu i gazowała dopóki nie ogłuchną Ludzie chcą się relaksować i cieszyć ciszą w swoich 4 katach a tu przyjeżdża mały fiutek i pierdzi tym 2
marko 1 060 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Godzinę temu, larry.bigl napisał(a): To nie starość. Starość. Człowiek w tym całym młynie zwanym życiem szuka spokoju. Mnie hałas też bardziej denerwuje niż kiedyś. 1
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Kurde. Oglądam w necie Volvo EX60. podoba mi się. Kolejny chyba będzie elektryczne, po nissanie
Katystopej 1 778 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Pewnie dopiero wtedy zrobisz tego grilla forumowego, ale zamiast martwej krowy i rudej z lodem będą vege burgery, sojowa latte i smoothie z jarmużu Edytowane 6 Kwietnia przez Katystopej 4
Gret 987 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 16 minut temu, GordonLameman napisał(a): Kurde. Oglądam w necie Volvo EX60. podoba mi się. Kolejny chyba będzie elektryczne, po nissanie Patrząc jak teraz lecą ceny elektryków to mój na bank będzie elektryczny. 1
larry.bigl 640 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 1 minutę temu, Gret napisał(a): Patrząc jak teraz lecą ceny elektryków to mój na bank będzie elektryczny. Gdzie one lecą?🙉
Gret 987 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Teraz, larry.bigl napisał(a): Gdzie one lecą?🙉 No vw czy tesla 30tys tańsze, na paperku co chwilę jakaś wrzutka
SuLac0 595 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 15 minut temu, GordonLameman napisał(a): Kurde. Oglądam w necie Volvo EX60. podoba mi się. Kolejny chyba będzie elektryczne, po nissanie bo chinskie Geely ze znaczkiem Volvo, oczywiscie bedzie juz mniej chinskie tak jak "produkty" ikea made in china
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 13 minut temu, Katystopej napisał(a): Pewnie dopiero wtedy zrobisz tego grilla forumowego, ale zamiast martwej krowy i rudej z lodem będą vege burgery, sojowa latte i smoothie z jarmużu Bez przesady. Nie każdy właściciel elektryka jest gejem. Tylko większość
larry.bigl 640 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 21 minut temu, Gret napisał(a): No vw czy tesla 30tys tańsze, na paperku co chwilę jakaś wrzutka Bez przesady że co chwilę, raptem 3 promki ostatnio były. Szkoda że te VW to takie bardziej Coupe a nie legitne kombi/SUV
Gret 987 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 3 minuty temu, larry.bigl napisał(a): Bez przesady że co chwilę, raptem 3 promki ostatnio były. Szkoda że te VW to takie bardziej Coupe a nie legitne kombi/SUV Oby to był dłuższy trend, ale na to się zapowiada.
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 8 minut temu, larry.bigl napisał(a): Bez przesady że co chwilę, raptem 3 promki ostatnio były. Szkoda że te VW to takie bardziej Coupe a nie legitne kombi/SUV VW technologicznie trochę odstaje. AWD dopiero w najwyższej wersji silnikowej. Skoda Peaq będzie miała słabe ładowanie - 10-80% w 30 minut, a to volvo daje 16minut. No i największy problem to tabletoza.
larry.bigl 640 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Najbardziej irytujące jest to, że człowiek wie że zmiany nie potrzebuje teraz a i tak oczy chcą 😆 W obecnej sytuacji z olejem napędowym mam dzięki "pomidor" spokój na jeszcze rok. A sam samochód nie sprawia problemów. Wszystko mówi za tym by olać kupno auta innego nadplacajac w opór kredyt, a zarazem oczy latają na prawo i lewo jak widzę modele które mi się podobają. Zaraz sezon letni się zacznie i auto w tygodniu będzie stać nieużywane bo dzieciaki rowerem z wózkiem odwożę do placówek.. Tym bardziej samochód stanie się kaprysem. Od kiedy mama odeszła nawet argument o potrzebie drugiego auta uciekł. A gdy mijam Santa Fe, Tarraco, GLE, GLC, W213, Sorento itd to aż chce się użyć mema "shut up and take my money"... Edytowane 6 Kwietnia przez larry.bigl 1
Katystopej 1 778 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Nie przejdzie, takie coś powoli pcha nas w zakup auta, od tego nie da się uciec, aż nie szukając znajdzie coś i kupi 1 1
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia To przychodzi i odchodzi falami. Ja mam Nissana jeszcze 1,5 lub 2,5 roku, a jeżdżę nim dopiero 1,5. Mimo wszystko skoro po przemyśleniu ze kolejny to będzie elektryk to już jakby oczywiste, że chciałem się rozeznać 1
larry.bigl 640 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Z tym czekaniem to tak nie działa - to ciągle wraca. Ale chyba to po prostu już znudzenie obecnym autem. Mam je od końcówki 2021.
GordonLameman 9 733 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 2 minuty temu, larry.bigl napisał(a): Z tym czekaniem to tak nie działa - to ciągle wraca. Ale chyba to po prostu już znudzenie obecnym autem. Mam je od końcówki 2021. Albo też wszyscy mamy kryzys wieku średniego! 2 1
Gret 987 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 33 minuty temu, larry.bigl napisał(a): Z tym czekaniem to tak nie działa - to ciągle wraca. Ale chyba to po prostu już znudzenie obecnym autem. Mam je od końcówki 2021. ja lagunę miałem od 2016 to dopiero było znudzenie
Kyle 412 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia 2 godziny temu, Gret napisał(a): Patrząc jak teraz lecą ceny elektryków to mój na bank będzie elektryczny. Ceny i możliwości (zasięg w zimie w niedrogim aucie). Też sobie tak myślę, że moje kolejne auto to będzie elektryk.
larry.bigl 640 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Ja wiem, że jak już przyjdzie ten czas to będzie dramat coś wybrać. Żona upiera się, że chce coś wyższego, czytaj SUV. A ja nawet nie wiem co wybrać bo zwyczajnie mi szkoda kasy na auto którym robię 12k km rocznie Na 90% będzie benzyna, hybryda albo PHEV. Kodiaq, Tarraco, Santa Fe, Sorento, X Trail, CR-V, RAV4, GLC, GLE.. Ciężko będzie wybrać coś co będzie kompromisem. Na dodatek rozważam różne progi cenowe które zawsze kończą się "przecież to niewielka różnica, zwłaszcza, że kupuje auto co 5-7 lat"... I to będzie zgrzyt a nie wybieranie fury.
jarux 198 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Albo też wszyscy mamy kryzys wieku średniego! Mi wpadło w okolo mini z początku wieku. Tak wiem, że stare, że małe ale spodobał mi sie ten gokard Tylko jest jeden malutki problem, a mianowicie każde moje dotychczasowe rozglądanie się za autem dla siebie kończyło się pokolei: - kupnem mieszkania - narodzinami syna - pożarem w garażu (podpalenie skuterów w części wspólnej) Także z dużą dozą prawdopodobieństwa obecne zainteresowanie skończy się kolejnym młodym 4
galakty 4 382 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Pierwsza trasa za mną, pomierzyłem spalanie. Przy 130 km/h (według GPS) pali 7.0/100km. Cała trasa Poznań-Toruń (w tym niecałe 100km S5 z tą prędkością 130 km/h jak się dało) wyszło 6.5/100km. Trasa drogami krajowymi i mega spokojnie bez dużego ruchu wyszło 5.6/100km. Jak dla mnie sztos, diesel niepotrzebny. 3
Rekomendowane odpowiedzi