Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Petru23 napisał(a):

Ktoś pytał, czy bardzo głośno na autostradzie z 5 biegowa skrzynia w Maździe. Przy 120-130kmh daje radę. 

Ewidentnie tego 6-go biegu brakuje. Prawie 4000 obrotów przy 130km/h to już niezły mikser :E

Opublikowano

skrzynia pięciobiegowa.

16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Może się za bardzo przyzwyczaiłem do spalania w 2.0 TDI :)

od paru lat nie mogę zejść poniżej 6,5 na setkę, za dużo korków albo za ciężka noga :E

Opublikowano
3 godziny temu, Petru23 napisał(a):

Ktoś pytał, czy bardzo głośno na autostradzie z 5 biegowa skrzynia w Maździe. Przy 120-130kmh daje radę. Trasa 4h całkiem przyjemnie. Spalił 9 litrów 

To kompakt, w tamtych latach w benzynie dłuższych skrzyń ciężko szukać, ale ta to jest wybitnie krótka, jak z jakiegoś segmentu A/B.

Ale i tak niezła przepaść, ja przy tych prędkościach mam 2,4k obrotów i jakieś 6,5l/100 w starej benzynie :E

• Upvote 1
Opublikowano

szkoda też, ze jak skrzynia jest 6b to szóstka nie jest dodatkowym biegiem w 100 procentach, tylko poprzednie są jednak krótsze i w mieście sie więcej macha gałką 

Opublikowano (edytowane)

kupiłem na allegro wianek na drzwi... oczywiście Żona chciała. 

ona zadowolona,ale ja dawno nie miałem poczucia tak za coś przepłacić. 

to juz gofry nad morzem, albo herbata w zakopcu mnie tak nie bolała ;p

ps. nie mam i nie bede mial nigdy iPhone więc nie jestem przyzwyczajony przepłacać za szit :E

Edytowane przez Gang
Opublikowano

Wianek żeby udekorować furę na ślub? Panie, ja wziąłem teścia stara e klasę w sedanie (211), umyłem, przykleiłem dwa kwiatki i jazda. Pojechałbym swoim ale mam kombi i nie chciałem żeby ktoś pomyślał że to stypa a nie ślub :E