Na pewno się da, bo jakoś to robiłem. Ewentualnie w planie zasilania minimum procesora dać na 100 procent, ale nie wiem czy to dobrze działa. Ja się wspieram jeszcze chatgpt. Jak znajdę jak to zrobić to podrzucę tutaj albo może ktoś ogarnięty pomoże 😉.
Co do opóźnienia to u mnie wychodzi na obecnym biosie 71,5ns. Może jeszcze się coś pobawię z timingami. Co najlepsze to podnosząc napięcia zwiększa mi się latencja 😅
4070 vs 4070 Ti Super to z tego co właśnie oglądam to dokładnie 30% różnicy (CP 2077 - 82 fps vs. 107 fps), więc może 5070Ti nawet to przebije, byłoby fajnie.
Mam nadzieję na £799, ale wcale się nie zdziwię jeśli wyskoczą z czymś pomiędzy £899-1000.
5070 Ti będzie jakieś 20% szybszy od 4080.
Przeskok ze zwykłego 4070 będzie znaczny, ale cena będzie do tego tez adekwatna (w porównaniu do 4070 oczywsicie)
Pewnie karta będzie kosztowała kolo 5-6 kola
Nie myślę, że ludzie się na to jakoś specjalnie rzucą premierowo. Dostępność też powinna być dobra bo to nie jest za duży układ i powinni naklepać tego wystarczająco na premierę.
A cena niech tylko o 100 zielonych podniosą czyli dadzą $1299 to zrobi u nas z VATem msrp na poziomie 6.5k pln, czyli przyzwoite modele niereferencyjne będą się zaczynać w sklepach od 7k pln w górę
Rekomendowane odpowiedzi