Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój samsung też ma otwieranie po myciu, szufladę na sztućce z dodatkowym śmigłem, fajna sprawa. Póki co działa 2 lata bez żadnych zastrzeżeń, a słyszałem, że różnie z tym bywa ;)

Opublikowano
13 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Panowie - myjka ciśnieniowa. 
co kupić? 

Chciałbym mieć możliwość umycia auta, opianowania, umycia kostki brukowej czy elewacji. Ciśnienie w studni mam dobre i do tej pory myłem bez tego.

Macie coś godnego polecenia? Budżet bliżej nieokreślony, ale raczej nie chciałbym bardzo dużo wydawać bo użyje jej pewnie 5/10 razy w roku :) 

Jak ma posłużyć przez wiele lat to wiadomo, nawet najtańszy Kranzle będzie lepszy niż Karcherowskie uber hiper K7, ale cena swoje robi.

Generalnie jakość myjek Karchera (pomijając serię HD) jest taka sobie, zupełnie inna niż x lat temu.

Ja męczę już ponad dekadę Nilfiska i to z serii 140.3 E, czyli takiej pośredniej dla amatorów. Nie chce się to rozpaść, czyścił bardzo dużo i właśnie obecnie znowu jest dojeżdżany. Jedyna rzecz jaka puściła to jeden oring. Kupiony kit Nilfiska z oringami i sprawa załawiona (to było w 2023). Czy dzisiejsza myjka z tej serii też byłaby tak dobra? Śmiem wątpić, lecz zaufanie jakoś mam większe niż do Karchera na którego jest powszechnie w necie sporo narzekania.

Dzisiaj brałbym na pewno coś z promocji, bo te dość cyklicznie się pojawiają. Kranzle już kilka razy mi przeleciał w kwocie ~1500zł. Nie brałem z racji ciąle działającego Nilfiska, ale jednak ja mam zboczenie typu "raz i w miarę porządnie".

26 minut temu, Kowal_ napisał(a):

Póki co działa 2 lata bez żadnych zastrzeżeń, a słyszałem, że różnie z tym bywa ;)

Dobrze słyszałeś :E

Nigdy więcej AGD z tej marki, nigdy.

10 godzin temu, Gang napisał(a):

Nilfisk << ja obecnie brałbym to. 

Teraz jest w fajnej cenie wyższa seria, ale kosztem oczywiście akcesoriów.
https://www.isprzet.pl/pl/myjki-wysokocisnieniowe-mobilne-ogrod/myjka-wysokocisnieniowa-zimnowodna-nilfisk-mc2c-150650-xt-eu.html

Opublikowano (edytowane)

Ja używam od zeszłego roku Parkside PHDP 180 C2 (był w zeszłym roku w promocji za niecały 1000 zł) i na moje potrzeby jest wystarczający. Ale nie jestem wymagającym użytkownikiem, auto myje się nim bardzo przyjemnie, ale nie mam specjalnie porównania. Kupiony w sumie ze względu na 5 lat gwarancji. Teść ma Karchera K7 Full Control i w sumie dla mnie wszystko jedno czym myć auto. :)

Edit. Dokupiłem do niej jeszcze pianownicę z Aliexpress za jakieś 50 zł (Bear Force, jakiś klon PA). Piękną, gęstą pianę robi.

Jakiś czas temu pytałem o odkurzacz do auta i sporo osób polecało Karcher WD3. Zostałem ostatnio obdarowany wersją WD2 Plus i też się sprawdza. Bardzo ładnie wyciąga piasek z wykładziny w aucie.

Edytowane przez kapcer
Opublikowano

Mam już drugiego Parksajda.  Wcześniejszy w wersji 150 wytrzymał ok 2 lata, teraz 170 dobija do dwóch lat i zaczyna powoli siadać. Myje nimi głównie samochody, tak na spokojnie godzina lania na 3 auta, raz w tygodniu. Woda dostarczana jest grawitacyjnie, pompa sama musi zaciągać wodę (wcześniej trzeba zalać wąż, bo powietrza nie przeciągnie). W okresie zimowym woda ze studni, w letnim tylko deszczówka. 

Sprawdza się ok, rąk nie wyrywa, strumień delikatny, owadów nie zerwie, no chyba że dysza turbo to może z lakierem zerwać. Przepływ wody nie robi szału więc czasowo się schodzi. Raczej nie polecam ale w tej cenie (400) nie ma konkurencji to też kupuję.

Opublikowano
Godzinę temu, Gang napisał(a):

Panowie chyba juz moge napisać to, czego Wam bardzo zazdrościłem jak to Wy pisaliście. 

serce już bije, córka w drodze ;)

Jako ojciec dwójki małych terrorystów... 

Gratuluję i współczuję. Wchodzisz w inny wymiar. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Gang napisał(a):

Panowie chyba juz moge napisać to, czego Wam bardzo zazdrościłem jak to Wy pisaliście. 

serce już bije, córka w drodze ;)

Piękny news, gratki :)

Panowie walić grill u Gordona, tak czy siak się nie do prosimy. Taki kolega :E

Ale za to mamy miejscówkę na pępkowe :E

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

Piękny news, gratki :)

Panowie walić grill u Gordona, tak czy siak się nie do prosimy. Taki kolega :E

Ale za to mamy miejscówkę na pępkowe :E

Tak, zrobimy je połączone z grillem u Gordona, bo jemu też się pokemon wykluje 8:E

• Haha 4
Opublikowano
59 minut temu, Katystopej napisał(a):

Tak, zrobimy je połączone z grillem u Gordona, bo jemu też się pokemon wykluje 8:E

Ja wiem ale sam widzisz jak wali w uja. Co zrobić...chociaż na nie miałbym skrupułów się pojawić bez zapowiedzi większą ekipa gdyby tylko adres był znany  :E

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Rozglądam się powoli za OC na chrupka, kierwa jak to poszło do góry rok do roku :sciana:

Ogólnie cena OC to temat rzeka, sprawdzałem na porównywarkach i wychodziło mi 700zł, za to samo auto przyszła mi listowna propozycja na 339zl, a byłem u agenta to wyliczył 380zl. . 

TT 3.2 litra 

IMG_20250510_001931.thumb.jpg.bd9de41359417ccc94de17470fed0571.jpg

Na Octavię MK1 to dostaje ok 420zl, na civica 1.6 dostałem 320zl, na BMW e36 1.6 ok 600zł.

Szukaj w różnych miejscach i kanałach, coś się znajdzie.

Opublikowano (edytowane)

Może chinole mają tanio, ale to nadal drogo dla statystycznego Kowalskiego, a w narodzie mentalność "lepsze stare audi" jest stabilne jak skała. Dlatego jakoś nie obawiam się nagłego zalewu. Nie ma co nas za to winić, to dotyczy wszystkich krajów bloku wschodniego, im dalej na wschód czy Bałkany tym bardziej to widać. 

Edytowane przez Totek