Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@GordonLameman

Szach-mat :E 

Coś czuję, że będzie co czytać dziś na zmianie...kawa już czeka gotowa :rotfl:

Meh, wątpię. 

Wykazalem to co sugerowałem od początku - atak na marko to była tania hipokryzja i taka typowa „świetojebliwosc”. A, że nie jeździ tak jak pisał że jeździ to wiedzieliśmy wszyscy. Teraz sam to napisał. Jakieś bzdury o płynnej jeździe w manualu to już w ogóle pomijam, bo nie ma co się kopać z koniem. ;) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

@GordonLameman

Szach-mat :E 

Coś czuję, że będzie co czytać dziś na zmianie...kawa już czeka gotowa :rotfl:

Kolejny przykład odklejenia od rzeczywistości i bezmyślnego wynajdowania martwych przepisów.

Jechałem za pojazdem o dmc 10x większym od mojego, z zawodowym kierowcą na pokładzie, w niedzielę przy małym ruchu na drodze.

Czemu przepis jest martwy? Jest równie przemyślany z prostymi bananami, czy homologowanymi oponami, które mogą być podłej jakości z bieżnikiem o grubości 1.6mm "bezpieczniejszymi" od nowych dowolnych opon najwyższej jakości, których rozmiar jest większy o 5mm na szerokości.

Przepis, który stanowi, że 50m odległości ma zachować i wagen lupo i 40 tonowy tir za nim. Przepis, który stanowi, że w tunelu 50m ma zachować i ten mały Lupo i autobus o dmc 18ton.

A jako przykład wynalazła go osoba, która nie wie, jaka jest droga samochodu, który prowadzi po opłaceniu daniny do banku, za możliwość jego prowadzenia.

Osoba, która sama na forum się przyznała, że miała więcej wypadków niż ja. %-)

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano

Nikt tu nie wynalazł martwego przepisu...czepiasz się innych, że zachowują się niebezpiecznie na drodze a sam robisz to samo, tyle i tylko tyle. Bo chyba nam nie powiesz, że jechanie 100km dwie długości dustera za "ścianą" z prędkością 100km/h jest bezpieczne :D 

• Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Kolejny przykład odklejenia od rzeczywistości i bezmyślnego wynajdowania martwych przepisów.

Jechałem za pojazdem o dmc 10x większym od mojego, z zawodowym kierowcą na pokładzie, w niedzielę przy małym ruchu na drodze.

Czemu przepis jest martwy? Jest równie przemyślany z prostymi bananami, czy homologowanymi oponami, które mogą być podłej jakości z bieżnikiem o grubości 1.6mm "bezpieczniejszymi" od nowych dowolnych opon najwyższej jakości, których rozmiar jest większy o 5mm na szerokości.

Przepis, który stanowi, że 50m odległości ma zachować i wagen lupo i 40 tonowy tir za nim. Przepis, który stanowi, że w tunelu 50m ma zachować i ten mały Lupo i autobus o dmc 18ton.

A jako przykład wynalazła go osoba, która nie wie, jaka jest droga samochodu, który prowadzi po opłaceniu daniny do banku, za możliwość jego prowadzenia.

Zawodowi kierowcą za kierownicą to czasem mega dzbany.

A droga hamowania tutaj ma mało do gadania. Łajno widzisz jadąc za takim tirem, wystarczy, że kierowca zawodowy ogląda serial i wbija się w tira przed sobą. Ma więc drogę hamowania 5m. Albo nawet wystarczy, żę kichniesz/zmienisz radio akurat i lądujesz na tirze. Naprawdę to są podstawy i nic mnie tak nie wku** jak idioci jadący 4m za mną. Jak tego nie umiesz umysłowo ogarnąć to lepiej się stosuj do przepisów. Połowa prędkości w metrach za autem przed sobą.

• Upvote 4
Opublikowano
5 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Tu nie chodzi o minimalną odległość prawną - to tylko dodatkowy kamyczek do twojego ogródka hipokryzji.

Chodzi o te 8,5-9m, czyli odległość nie pozwalającą na reakcję i uniknięcie zderzenia przy hamowaniu awaryjnym. To jest raptem 0,5s przy tej prędkości (w zasadzie mniej). 

Czemu nie zapytałeś forumowego bota o to? :) Ja wiem, ty wiesz, forumowicze wiedzą. 

Nie o przepis chodzi, ale o to, że jesteś hipokrytą. :) 

I jak widać - dalej nie rozumiesz. Ale śmiało. Brnij w te absurdalnie głupie tłumaczenia :) 

Oesu, ale Cię to boli.

To uważaj teraz - dom wybudowałem bez kredytu. Podkredytowałem się na krótko (6 miesięcy) przy wykańczaniu, ale to już dawno spłacone. Wiesz czemu? Bo umiem mądrze zarządzać aktywami. :) 

Auto to tylko jedno z aktywów. 

Zabolało?

Ani jednego wypadku nie miałem. Dwie stłuczki z mojej winy, jedną jeszcze kiedy ktoś wjechał we mnie bo nei zachował odpowiedniej odległości (może jechał dwie długości samochodu za mną? ;) ). 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ściany nie jeżdżą. Czy było to mądre i bezpieczne? NIE, potrafię się przyznać do błędu, jak napisałem, zrobiłem to raz. Nie będę teraz robił wojny na 20 stron, upierając się, że mam rację, nie mając racji. I przyznam rację osobom, które powodują więcej wypadków/stłuczek niż ja, bo tu mają rację, to nie było mądre, ani bezpieczne. I będę o tym pamiętał i unikał do końca moich dni.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Jedno drugiego nie wyklucza ;) Strasznie 0-1 wszystko traktujesz a świat tak nie działa ;) 

Dużo w tym przekory, a niektórzy tylko jak im się zwróci uwagę, stają okoniem i wyładowują frustracje. Jeśli komuś zwracam uwagę, to tylko po to, żeby się zastanowił, ja tak  przyjmuję uwagi od innych - mają rację, biorę to pod uwagę.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

Od 19 dopiero podwyżki, to masz czas...na razie na stacjach spokój, sajgon się zacznie w ostatnim tygodniu :E 

Będą nawet o 2 miesiące wcześniej robić żeby tych 50zł więcej nie zapłacić :E 

Nie do 7 mam przeglad.