Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Gang napisał(a):

Ja mam w salonie 55 cali... i kanapa 4,5 metra od TV, kiedyś była jakieś 2,5m od TV, ale to oczy wypalało. 

Wygodnie Wam tak oglądać?  Żeby cały ekran oglądać to trzeba głową kręcić  :D

Z lornetki oglądasz TV? :E Ja mam 75" z 3m i jest ok, nie pogardziłbym jednak czymś nieco większym, 83/85" by siadło idealnie.

Opublikowano

Ja bym nie pogardził 100 cali oledem. Ostatnio podlączylem Xboxa 360 by pograć z moją w Just Dance na kinekcie pod Oleda i byłem w ciężkim szoku jak się bronił grafiką. Spodziewałem się totalnej lipy a obraz jest wystarczająco ostry. Właśnie tu przydałby się taki 100cali bo tańcząc we dwójkę dodatkowa powierzchnia dawałaby jeszcze lepsze odczucia :balon:

Opublikowano
36 minut temu, bleidd napisał(a):

Zdefiniuj potrzebne :P Oglądać można i na telefonie 6", ale na dużym ekranie zupełnie inne odczucia niż na małej popierdółce.

Ja mam 55 cali i jest to wystarczający rozmiar aby oglądać twarze Złomnika czy Łukasza Bąka ;-) Przy większym rozmiarze mógłbym mieć koszmary nocne (a w przypadku Złomnika trzeba by podłogę wycierać) :E 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Bo to jest tak, że wszystko od 55" wzwyż starczy, ale jak jednak wrzucisz chociażby te 10" więcej, to zauważysz różnicę. 

U mnie było poprzednio 65", teraz jest 77". Następne będzie pewnie coś w okolicach 85-95", ale to za minimum 5lat. Może się wiele zmienić :)

Opublikowano
10 minut temu, Gang napisał(a):

a my się zastanawiamy czy następny TV nie mniejszy... ;) 

No ale u nas to najmniej ważny sprzęt w domu jest. 

W sumie racja. U mnie TV jest mało używany. Wieczorem jak już dzieciaki śpią jakis serial czy 20-30min za 3-4x w tyg. Ewentualnie z doskoku bajka dla dzieciaków. A tak to TV wisi i się kurzy :E 

Opublikowano

U nas TV lata praktycznie przez cały dzień, ale większość tego czasu to "tło", żeby coś tam gadało. Mamy wykupione wszystkie platformy on line, a tradycyjnej telewizji nie oglądamy od wielu lat. 

55" było OK jak kanapa stała 2.5m od TV, ale po małym przemeblowaniu i odległości 4,5m zrobiło się zdecydowanie za mało. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

U mnie najważniejsza zmiana to był dedykowany pokój do tv - Game room.

nie mamy tv w salonie bo strasznie mnie irytuje jak idziemy do kogoś i tam przez cały czas gra tv z jakimiś bzdurami. 
any 65’ i odległość 2,5m. Wydaje się być optymalnie. 

U mnie Game Room był kiedyś w salonie, ale jak mała podrosła to jak tylko dotykałem pada to podbiegała i "też chcę". Przeniosłem konsole do sypialni, ale od pół roku nie odpalałem konsoli. 

W salonie robiłem remont, kułem ściany i ciągnąłem kable pod głośniki do Atmosa. Obejrzałem z 4 filmy od tego czasu (2 lata), ale zawsze chciałem mieć to mam :E

Edytowane przez LYCONE
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Macie konta na LI?

Wypisuja tez do Was wymalowane lale z zaproszeniami do salonu BMW? 

Wygląda desperacko :E 

Wiedzą czym jeździsz dla tego piszą :E 

4 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

Mam ale nikt do mnie nie wypisuje :( 

Wiedzą czym jeździsz dla tego nie piszą :cool:

• Haha 3
Opublikowano
W dniu 9.10.2025 o 15:00, Gang napisał(a):

Ja mam w salonie 55 cali... i kanapa 4,5 metra od TV, kiedyś była jakieś 2,5m od TV, ale to oczy wypalało. 

Wygodnie Wam tak oglądać?  Żeby cały ekran oglądać to trzeba głową kręcić  :D

55" z 4,5metra ... przecież to maleństwo - to jak patrzyć na ekran monitora o przekątnej 8,15" z odległości 2/3 metra. :rotfl2:

• Upvote 1
Opublikowano

Mi żaden TV nie zastąpi monitora. Nie potrafię grać na telewizorze. Miałem przez dwa lata xboxa one x ,próbowałem popykać w battlefielda,nie da rady. Podłączając go do monitora nawet znośnie mi szło na padzie,na tv bez szans

Opublikowano
35 minut temu, Krauziak napisał(a):

Mi żaden TV nie zastąpi monitora. Nie potrafię grać na telewizorze. Miałem przez dwa lata xboxa one x ,próbowałem popykać w battlefielda,nie da rady. Podłączając go do monitora nawet znośnie mi szło na padzie,na tv bez szans

O_o Wiesz, że to nie ma sensu? 

Opublikowano

Co nie ma sensu? Grając na monitorze całe życie,mając go 80cm od nosa cięzko się przestawić na 50-55cali. Moje oczy nie ogarniają tak dużego ekranu . Jakieś forzy czy assasiny jeszcze ujdą,ale tam gdzie liczy się refleks odpadam całkowicie 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Krauziak napisał(a):

Co nie ma sensu? Grając na monitorze całe życie,mając go 80cm od nosa cięzko się przestawić na 50-55cali. Moje oczy nie ogarniają tak dużego ekranu . Jakieś forzy czy assasiny jeszcze ujdą,ale tam gdzie liczy się refleks odpadam całkowicie 

To odsuń się na 1,2m od 55" i będziesz miał to samo :D

• Haha 1