Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, bleidd napisał(a):

Moi rodzice mają sprawę spadkową, pierwszy prawnik to totalny nieogar, nic o niczym nie wie, spóźnia się albo wcale nie przyjeźdża na spotkania, zapomina że miał gdzieś zadzwonić i coś ustalić ale ego ma wywalone tak bardzo, że nie mieści się razem z nim w pokoju, cały czas podkreśla jaki on elitarny i jaki elitarny zawód wykonuje :E Po 2 miesiącach bezskutecznych konsultacji rodzice zmienili prawnika na podobnego, niby z polecenia ale gość na każde pytanie musi sobie wygooglować odpowiedź, na większość pytań ostatecznie odpowiada, że się nie da ale jak mu się zwróci uwagę, że czytaliśmy, że to i tamto to "aa tak tak, jest taka możliwość". Za każdą wizytę kasuje jak za zboże ale nic z tego nie wynika, bo on się musi rozeznać w sprawie. Następna wizyta i on się musi rozeznać w sprawie. W zasadzie nie wiem jak wy zdobywacie te uprawnienia. Zapewne akurat pech chciał i trafiliśmy tak a nie inaczej no ale jak widać każda branża ma swoje za uszami.

to jest jak z lekarzem, stolarzem albo mechanikiem samochodowym - jak ma być dobry, to tylko z osobistego polecenia, no i tanio nie będzie.

• Upvote 1
Opublikowano

Toyota wprowadza na rynek nową markę CENTURY (zorientowani w temacie kojarzą że to najbardziej luksusowe auto w historii firmy), marka Century bedzie pozycjonowana oczywiscie wyżej od Lexusa co zapewne wywoła bóldupizm u niektórych ortodoksyjnych lexusiarzy :heu:

Ale jest nadzieja  :D że być moze w końcu takie auta będą miały wygłuszone drzwi i inne elementy nadwozia oraz ocynkowaną karoserię :hahaha:

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/toyota-ma-nowa-marke-century-jest-pozycjonowane-jeszcze-wyzej-niz-lexus/enk9vmk

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Oldman napisał(a):

Toyota wprowadza na rynek nową markę CENTURY (zorientowani w temacie kojarzą że to najbardziej luksusowe auto w historii firmy), marka Century bedzie pozycjonowana oczywiscie wyżej od Lexusa co zapewne wywoła bóldupizm u niektórych ortodoksyjnych lexusiarzy :heu:

Ale jest nadzieja  :D że być moze w końcu takie auta będą miały wygłuszone drzwi i inne elementy nadwozia oraz ocynkowaną karoserię :hahaha:

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/toyota-ma-nowa-marke-century-jest-pozycjonowane-jeszcze-wyzej-niz-lexus/enk9vmk

Przez inny znaczek byłem pewien, że od zawsze to była osobna marka :) 

Opublikowano

miesiac temu mialem stłuczke

babka z lewego pasa chciala opuscic rondo, (jest tam ciągła linia) EWIDENTNA JEJ WINA

ja na spokojnie, oczywiscie babka jak i mąz nakreceni na początku ze moja wina itp, po 10 min bezskuteczengo wyjasniania chcialem dzwonic na policje no ale prosze nie dzwonic itp, po kolejnych 10min tlumaczen, w koncu przyjeła swoją wine i podpisalismy oswiadczenie

zlozylem wszystkie papiery do ubezpieczalni, wycenili dosc szybko, no ale od 2 tygodni nic sie nie dzialo

dzis telefon z ubezpieczalni ze proszą o przesłanie nagrania - mowie im, ze przeciez wysylalem w zalaczniku no ale ze nie maja - no to pytam, ze po co im nagranie skoro mam oswiadczenie o winie

to mi powiedzieli ze jednak sprawczyni sie nie poczuwa i prosimy o nagranie - oczywiscie nagrania mam i w tej chwili im to wysyłam

no ale lekko mi sie cisneie podniosło, bo jakbym nie miał nagrania to jestem ciekawy co by było

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, galakty napisał(a):

Szczerze to mi się nowsze Mercedesy nie podobają za grosz. Na zewnątrz może jeszcze, ale środek totalnie mi nie pasuje. 

Mnie się coraz bardziej GLC/GLE podobają :P 

@duniek
Postsowiecka mentalność.

"Załatwić" coś z pracy to duma.

Uniknąć odpowiedzialności za coś to duma.

Oszukać rodaka to spryt.

Wykorzystać dobroduszność sąsiada to chwała :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1