„FG na Blackwellach działa sprawniej niż na Adach z uwagi na lepszy frame pacing, także można nawet cisnąć z bazy 55–60, co mniej więcej przekłada się na 65–70 Ady.” – Extreme Hardware
Po zagłębieniu tematu wychodzi na to, że Blackwell, dzięki nowszemu Optical Flow Accelerator (OFA) i mocniejszym rdzeniom Tensor/AI, szybciej i stabilniej tworzy sztuczne klatki, co przekłada się na płynniejszy obraz na Blackwellu niż na Adzie przy tej samej liczbie bazowych FPS.
W skrócie:
Blackwell = lepszy OFA + mocniejsze Tensory -> szybsze i stabilniejsze FG
Odświeżyłem sobie po wielu wielu latach dwa klasyki.
"Chłopaki nie płaczą" (2000) - salwa śmiechu i źródło złotych cytatów gwarantowane. Zastanawiałem się, czy chociażby wątek "Afryki" mógłby dzisiaj przejść w niezmienionej formie? 8/10.
Drugi to "Inni" (2001) - wielokrotnie wracałem myślami do tego filmu i w końcu go sobie przypomniałem. Tak jak podobał mi się za pierwszym razem, tak podobał mi się i teraz. Nieustające napięcie, atmosfera którą można ciąć nożem i fantastyczny plot twist. 8/10 (zwracam uwagę, że FW ma spory spoiler w opisie).
https://ithardware.pl/aktualnosci/gta_6_jest_gotowe_ale_strasznie_zabugowane-46480.html
Ponoć...
Czyli bedą szlifować nawet po nocach by się wyrobić do listopada.
Standardowa procedura jak przy ściąganiu auta z poza uni, poszukaj pośrednika który ogarnia ukraińskie tłumaczenia. Ja przez pośrednika ogarniałem to blachy polskie dostałem już następnego dnia. Pieniądz w tym kraju wszystko może.
Rekomendowane odpowiedzi