Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja też i chyba w maju postawię..

ja mam spory węglowy, jest zapach, jest dym...

znajomi z którymi na zmianę grillujemy w sezonie maja takiego potwora gazowego, no nie ten smak

ale wygoda niesamowita to fakt

Opublikowano
36 minut temu, Gang napisał(a):

kiedyś mi sie obiło o uszy ze jakieś kamienie można położyć pod ruszt i kapiący tłuszczyk zrobi smak i zapach

W grillach marek takich jak Napoleon, Weber, Broil King czy nawet Koler są tzw. Aromatyzery, którą robią robotę.

17 minut temu, Katystopej napisał(a):

Gdybym miał chatę z kawałkiem działki, to postawiłbym grilowędzarnie która w weekendy szła by 48h :red:

Meh. Mnie bardziej korci amerykański smoker bbq :) 

Zeby robić slow bbq, brisket czy porządny pulled pork.

Opublikowano
22 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Ehh te nowe sterowniki, ruscy pewnie nad nim pracują, chyba że jest nim małe zainteresowanie tak jak np. Volvami które od 2017 też się nie robią :E

Gama TSI nowych generacji jest mocno pozabezpieczana przez ruskimi hakerami, a chętnych na programy nie brakuje. Takie 2.0 TSI DNNA można by ładnie wyciągnąć w górę ;)

Opublikowano
4 minuty temu, miro napisał(a):

moja też i chyba w maju postawię..

ja mam spory węglowy, jest zapach, jest dym...

znajomi z którymi na zmianę grillujemy w sezonie maja takiego potwora gazowego, no nie ten smak

ale wygoda niesamowita to fakt

To niestety grillują źle :) 

Opublikowano

Panowie (i Panie), poszukiwania samochodu czas zakończyć. Właśnie złożyłem zamówienie na nowy samochód do produkcji. Padło na Forda Kugę, FHEV AWD, wersja Active X. Z opcji wszystko co jest prócz szklanego dachu. Hak domówiony, koła 19 cali. Kolor zielony :) Wyszło 186 tys brutto. Niezła promka jak na początek roku.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To niestety grillują źle

możliwe, nie mam niestety doświadczenia u nikogo innego..

a z innej beczki,ale też gastronomicznie

kto ma i co poleca, sokowirówka czy wyciskarka wolnoobrotowa ?

Edytowane przez miro
Opublikowano
1 minutę temu, trepek napisał(a):

Zdecydowanie wyciskarka wolnoobrotowa.

też się właśnie skłaniamy ku wyciskarce, chyba na philipsa postawimy, choć dużo rzeczy w domu mam tefala, nie tylko garnki czy patelnie ale i np air frajera i jesteśmy bardzo zadowoleni

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, trepek napisał(a):

używam wyciskarki Sana, model 707:

ło panie, to w cenie pasata b5

ale super sprzęt

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

O, nad airfryerem się zastanawiam.

kupiłem tefala bo był po 300zł a normalna cena niby 700 wtedy, na black weekend

teraz normalna cena to 400zł

sprawdza się ale teraz bym kupił co innego, np żeby temperatura byłą od 40st w górę i żeby miał okienko, xiaomi są fajne i niedrogie

Edytowane przez miro
  • Upvote 2
Opublikowano
36 minut temu, trepek napisał(a):

Panowie (i Panie), poszukiwania samochodu czas zakończyć. Właśnie złożyłem zamówienie na nowy samochód do produkcji. Padło na Forda Kugę, FHEV AWD, wersja Active X. Z opcji wszystko co jest prócz szklanego dachu. Hak domówiony, koła 19 cali. Kolor zielony :) Wyszło 186 tys brutto. Niezła promka jak na początek roku.

I pięknie, niech się dobrze jeździ :)

Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

O, nad airfryerem się zastanawiam. Szukam takiego entry level bo nie wiem na ile będę korzystać, bo trochę dużo już sprzętu kuchennego mamy :E 

taki będzie OK?

https://www.euro.com.pl/frytkownice/philips-ovi-xl-hd9257-80-1700w-5-6l-aplikacja-mobilna.bhtml

Testowałem, dobry sprzęt, polecam: https://www.al.to/p/1161278-frytkownica-lykkele-barend.html

Marka x-komu. Nie ma lipy jak na entry-level.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, larry.bigl napisał(a):

I pięknie, niech się dobrze jeździ :)

Dzisiaj miałem jazdę próbną Kugą, w takiej samej konfiguracji jak zamówiłem i jestem pod wrażeniem jak to dobrze jeździ. Kultura pracy eCVT jest wyższa niż w moim Lexusie ES.

Martwi mnie jedynie zapis w umowie, że mogą zmienić finalną cenę z powodu wzrostu ceł, akcyzy i innych ale mogę wtedy zrezygnować z umowy i zwracają mi zaliczkę. Więc nic nie tracę ;-) Ryzyk-fizyk jak to mówią. No ale obecnie chyba nikt nie daje gwarancji ceny.

A i zapomniałem! W cenie jeszcze mam opony zimowe, ubezpieczenie na rok za 1zł (oc, ac, nw) oraz dwa przeglądy gratis.

6 minut temu, Seeba03 napisał(a):

Ta generacja wygląda jak jakiś tani chińczyk

Ale nie tak tanio jak nowy Tiguan :E

Też nie ma się co cudować, w Kudze dużo twardego plastiku (szczególnie tylne drzwi, brrr...) ale z przodu znośnie. Nie ma Piano Black. Na fotelach ekoskóra (czyli derma) oraz alcantara. Na duży plus wygłuszenie, wszelkie Toyoty wciąga nosem.

Edytowane przez trepek
Opublikowano
4 minuty temu, marko napisał(a):

przy jakim wzroście możesz odstąpić od umowy

Jest podane w umowie, że jeśli wzrośnie cena (o jakąkolwiek wartość) mogę pisemnie odstąpić od umowy w ciągu 14 dni od dnia poinformowania mnie o wzroście ceny i mi zwracają wpłaconą zaliczkę. Więc tutaj luzik.

5 minut temu, marko napisał(a):

Umów się na konserwację podwozia po odbiorze.

Właśnie miałem się o to zapytać i zapomniałem :/

Opublikowano
27 minut temu, trepek napisał(a):

Testowałem, dobry sprzęt, polecam: https://www.al.to/p/1161278-frytkownica-lykkele-barend.html

Marka x-komu. Nie ma lipy jak na entry-level.

Dzięki, ale pewnie pójdę w Philipsa. ładny i pasuje do czarnej kuchni :E 

23 minuty temu, trepek napisał(a):

Dzisiaj miałem jazdę próbną Kugą, w takiej samej konfiguracji jak zamówiłem i jestem pod wrażeniem jak to dobrze jeździ. Kultura pracy eCVT jest wyższa niż w moim Lexusie ES.

Martwi mnie jedynie zapis w umowie, że mogą zmienić finalną cenę z powodu wzrostu ceł, akcyzy i innych ale mogę wtedy zrezygnować z umowy i zwracają mi zaliczkę. Więc nic nie tracę ;-) Ryzyk-fizyk jak to mówią. No ale obecnie chyba nikt nie daje gwarancji ceny.

A i zapomniałem! W cenie jeszcze mam opony zimowe, ubezpieczenie na rok za 1zł (oc, ac, nw) oraz dwa przeglądy gratis.

Też nie ma się co cudować, w Kudze dużo twardego plastiku (szczególnie tylne drzwi, brrr...) ale z przodu znośnie. Nie ma Piano Black. Na fotelach ekoskóra (czyli derma) oraz alcantara. Na duży plus wygłuszenie, wszelkie Toyoty wciąga nosem.

Gratki, by dowieźli w dobrej cenie :) 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, trepek napisał(a):

Tiguan w R-Line jeszcze jakoś się broni. Gorzej wygląda Passat. B8 był ładny, miał fajną linię. Nowy B9 to totalna mydelniczka. To na tylne z wtrącenia na temat VAG. A wracając do Kugi ... no nie przemawia do mnie. Wnętrze jakoś podjeżdża mi KIĄ. Z zewnątrz trochę takie MG, czy inny BYD :hmm: