Element Wojny 4 827 Opublikowano 10 Stycznia 2025 Opublikowano 10 Stycznia 2025 (edytowane) W dniu 9.01.2025 o 10:50, mag_zbc napisał(a): dlaczego w 2200 roku zagrożenia dla życia na Ziemi są identyczne jak w 2024? Co kilkadziesiąt lat ludzie zmagają się z nowym kryzysem, który zostaje rozwiązany w ciągu kilkudziesięciu lat (dziura ozonowa - protokół montrealski; kwaśne deszcze - ograniczenie emisji tlenków siarki etc), ale akurat dzisiejsze problemy pozostaną nierozwiązane przez 200 lat dlaczego taniej jest zbudować statki kosmiczne mające przewieźć miliardy ludzi na drugi konic galaktyki, niż rozwiązać problemy na Ziemi? Dlaczego te magiczne źródła energii zamontowane na statkach nie zostały po prostu wykorzystane na Ziemi żeby ograniczyć emisję gazów cieplarnianych? dlaczego muszą lecieć konkretnie w tamto miejsce, gdzie podróż zajmuje 16 000 lat? Według lore nie lecą do jakiejś konkretnej planety, tylko w randomowe miejsce i dopiero po przybyciu będą szukać światów nadających się do zamieszkania. Dlaczego nie szukają takich światów po prostu w odległości kilkudziesięciu-kilkuset lat podróży od Ziemi, tylko muszą lecieć konkretnie 16 000 lat? Zapewne większość odpowiedzi na te pytania dostaniesz w grze czy to w formie fabularnej czy w formie codexu. Tu jest naprawdę grube lore. A to że pani fanka robiąca materiał coś pominęła, w niczym nie uwłacza całości. 38 minut temu, Vulc napisał(a): Materiał fajny, ale sama otoczka nie jest specjalnie oryginalna. Co oczywiście nie musi być problemem, bo jak zawsze wszystko rozbije się o realizację. Wygląda na to, że mamy dwa główne wątki, czyli ratowanie planety przed katastrofą spowodowaną awarią silnika Archimedesa i kontakty z Celestialami. Twórcom na pewno nie brakuje ambicji, pozostaje mieć nadzieje, że ich ten projekt nie przerośnie. Ten materiał to w sumie tylko ogólne podsumowanie co się z czego wzięło i kto jest kim. Gra będzie opowiadała swoją własną historię. Edytowane 10 Stycznia 2025 przez Element Wojny
Zas 353 Opublikowano 12 Stycznia 2025 Opublikowano 12 Stycznia 2025 Ja cały czas mam wrażenie, że Niebianie będą na maksa przekokszeni i to zabije spójność i sensowność świata - poważnego świata, bo ja rozumiem, że można odstawiać cuda w MiB czy innym Valerianie... Tacy prawie żniwiarze, ale w ilości kilkunastu-kilkudzięsieciu cywilizacji, w jednej galaktyce... Aczkolwiek na głodzie sf nie będę już teraz przyrzekał, ze nie zagram No ja wiem, ja wiem, podobny motyw w w Outriders nawet zadziałał...
Vulc 2 277 Opublikowano 13 Stycznia 2025 Opublikowano 13 Stycznia 2025 Sugerując się dostępnymi informacjami, wydają się dużo łatwiejsi do zabicia od Żniwiarzy. Dodatkowo nie każda z ich frakcji jest nastawiona wyłącznie na wojnę. Niektóre prowadzą koczowniczy tryb życia, inne nie ścigały ludzi za wszelką cenę. Część polowała na nich dla sportu, nowo przybyli osadnicy byli też siłą wcielani do imperium. Mam nadzieję, że nie wszystko sprowadzać się będzie do walki, zwłaszcza że główny bohater posiada niebiańskie DNA. Rzadko sięgam po książki promujące jakieś gry, ale zastanawiam się czy nie łyknąć Archimedes Engine Hamiltona. Opinie są generalnie pozytywne, autora znam. Niestety nie brakuje też głosów, że to książka za długa i ewidentnie w stylu "growym". Co w przypadku książek raczej nie jest cechą pożądaną.
JeanPepin 334 Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Opublikowano 23 Kwietnia 2025 https://www.gry-online.pl/newsroom/w-nowym-rpg-tworcow-mass-effecta-dostaniemy-wystarczajaco-duzo-cz/z12d3e3 1
tuhmunud 216 Opublikowano 15 Października 2025 Autor Opublikowano 15 Października 2025 Można już wishlistować . Gra wychodzi na PC na Steamie i Epic Game Store, Xboxach i Playstation. Wyszło też kolejne Q&A: 2
JeanPepin 334 Opublikowano 16 Października 2025 Opublikowano 16 Października 2025 Where data premiery 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 16 Października 2025 Opublikowano 16 Października 2025 Mega wielki minus za brak języka polskiego.
ODIN85 3 696 Opublikowano 16 Października 2025 Opublikowano 16 Października 2025 Co? Mam nadzieję że sprawa rozwojowa.
Element Wojny 4 827 Opublikowano 16 Października 2025 Opublikowano 16 Października 2025 No raczej nie bardzo
musichunter1x 1 409 Opublikowano 16 Października 2025 Opublikowano 16 Października 2025 Nie martw się, nagrania z przejścia będą przetłumaczone przez automat youtuba. Jak ja nienawidzę tego szmelcu.
Zas 353 Opublikowano 17 Października 2025 Opublikowano 17 Października 2025 Jest chiński jakby co, także spoko
Ryszawy 432 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Jaram się. Po cichu liczę na to, że to będzie godny następca Mass Effect. No, ale żyjemy w czasach kiedy nie można być niczego pewnym. Są niedźwiedzie bojowe i wielki Wilk towarzysz, więc jest nadzieja..
abudabi 88 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Mam nadzieje, że będzie można własną twarz stworzyć w kreatorze, bo ten typ na trailerze ryjek ma straszny. Jeżeli tak będzie jestem ciekaw ile osób będzie próbowało stworzyć twarz Sheparda Czekam z niecierpliwością.
JeanPepin 334 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Godzinę temu, abudabi napisał(a): Mam nadzieje, że będzie można własną twarz stworzyć w kreatorze, bo ten typ na trailerze ryjek ma straszny. Jeżeli tak będzie jestem ciekaw ile osób będzie próbowało stworzyć twarz Sheparda Czekam z niecierpliwością. No generalnie twarz ala Ridge Forrester Generalnie mam skojarzenie z twarzami z gier Arkane - Dishonored, Prey i ten jakby kierunek artystyczny no jest dla mnie nieznośny Ale i tak jaranko tym tytułem jest.
Vulc 2 277 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Fakt, typ trochę niewyjściowy z twarzy, gdzie w Masz Effect nie widziałem potrzeby zmieniać facjaty Sheparda. Żaden to oczywiście problem. Co do reszty, nie chce się nakręcać, ale mam dość konkretne i całkiem wysokie oczekiwania względem tej produkcji. I cały czas brak pewności, że uda się je zrealizować.
Zas 353 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) No a dla mnie akurat typ wygląda dobrze, nie to, co tłuk Shepard a'la turbo murrikański marine w swojej domyślnej wersji (tzn. mój własny też miał krótkie włosy, bo to była jedyna męska fryzura, która dobrze w ME wyglądała, ale ryj mu jednak w miarę możliwości przemodelowałem, może nie radykalnie, niemniej dla mnie różnica i tak była znacząca, nawet jeśli ogólny charakter się nie zmienił). Ogólnie byłem mocno sceptyczny co do świata i nadal trochę jestem, bo obawiam się, że może wyjść z tego festiwal niesamowitości, gdzie będzie nasrane wszystkiego niczym w "Walerian i miasto tysiąca planet"... no ale kurrr..., ten ogólny vibe sci-fi - też poczułem lekką ekscytację. Edytowane 12 Grudnia 2025 przez Zas
Pawelek6 287 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 No nie mogę. Serio morda i kreator mord już jest dla was najważniejszy? Potem się dziwicie, że skórki wszędzie wpychają na prawo i lewo. Właśnie tego potrzebujecie! 1 1
Vulc 2 277 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Po którym dokładnie fragmencie doszedłeś do takich wniosków? Choćby moje słowa: Żaden to oczywiście problem. Więc?
Pawelek6 287 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Więc emot? Koloryzowałem nieco?
Vulc 2 277 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 No tak więcej niż nieco chyba, ale chill. Mi generalnie kreator jest zbędny, spędzam w nim mało czasu. Pierwszy fejs z brzegu, który wygląda okej i tyle. A najlepiej jak dostajemy predefiniowaną twarz.
ODIN85 3 696 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Opublikowano 13 Grudnia 2025 6 godzin temu, Pawelek6 napisał(a): No nie mogę. Serio morda i kreator mord już jest dla was najważniejszy? Potem się dziwicie, że skórki wszędzie wpychają na prawo i lewo. Właśnie tego potrzebujecie! Robią postać z godzinę a po 30min grania już z hełmem latają
Keller 807 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Panowie, nie ma znaczenia gęba tylko gameplay. No chyba że jeden z drugim zakochuje się w idolu jak Shepard?
tuhmunud 216 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2025 James Ohlen odchodzi z Archetype... podobno żeby pracować nad grami planszowymi RPG(?). Nie wygląda to dobrze (ostatni raz jak coś takiego miało miejsce to dostaliśmy Anthem).
Rekomendowane odpowiedzi