Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Peak na Steamie? Tak słabo rozleklamowany tytuł, to się nie ma co dziwić. Większość i tak pewnie przez GP odpaliła.

Dubbing ENG i Pl napisy już myślałem, że można wrzucić, bo jakiś wątek na Reddicie znalazłem. Namierzyłem już katalog w miejscu instalacji, czytam dalej wątek, a tam faktycznie piszą, że się da tak ustawić.

Spoiler

Na piracie. :E

Gra nie wygląda na specjalnie rozbudowaną, ale taki zawadiacki klimacik robi robotę.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano

Nie tam. Inne gry pomimo GP miały większą oglądalność na Steamie.

Może też Indiana jest za słabą marką. W swoim primie byli w latach 90s, reszta to nie warte oglądania filmy. Szczególnie po przejęciu przez Disneya.

Opublikowano (edytowane)

No ja muszę przyznać, że reakcje przeciwników na rzucanie w nich przedmiotami i ogólnie ich animacje są naprawdę bardzo dobre, podobnie jak "system kolizji" wspomnianych przedmiotów z celem :E - szkoda, że poruszanie się i zadawanie ciosów przez nas nadal wydają się sztuczne, podobnie zresztą jak animacje walki przeciwników.

Co do optymalizacji to nie wiem, co myśleć, bo PCMR z 4090 jest niezadowolona z wydajności w 4K z PT :E A tymczasem z DLSS chyba nawet na trupie 2060S można grę ogarnąć. To nawet lepiej niż w przypadku Outlaws... 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, IceMan napisał(a):

5090 nie rozwiąże problemu, więc gra do ogrania za 3 generacje ;)

No właśnie, bo liczyć optymistycznie nawet jak 5090 powtórzy sukces 3090 -> 4090, to po uzyskaniu 70-90% więcej performance dalej nie będzie to 60 FPS. 5090 będzie bardzo dobrym GPU do PT w 1440p pod gry typu CP2077/AW2 czy Indiana właśnie, bo powinna dać okolice 70-90 fps bez żadnych ulepszaczy typu FG czy skalowanie. Ale do 4K dalej będzie za słaba bez boosta. Może zamiast DLSS P będzie można użyć DLSS Q ale ciągle FG obowiązkowo jeśli chcemy >100 FPS w 4K.

Póki co w indianie jestem w watykanie, odebrałem właśnie aparat do robienia fotek. Życzę sobie żeby wiesiek 4 działał tak dobrze jak działa ta gra, to będę zadowolony. 

Edytowane przez cichy45
Opublikowano
13 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Podmienia ktoś dlss z 3.5 na 3.8? Poprawilo cos, zepsuło? 

Zmieniłem na najnowsze i nie zauważyłem żeby coś się popsuło, ale z lupą nie porównywałem niczego.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Zas napisał(a):

z 4090 jest niezadowolona z wydajności w 4K z PT

Jak na razie jest git :E Przecież to nie pierwsza gra z PT i chyba nikt normalny nie myślał, że pogra z PT w natywnym 4k bez dopalaczy :E

Watykan ogólnie nie zabija. Zobaczymy co będzie dalej.

Detale max + PT full 4k DLSS-Q + FG

TPrzwRb.jpeg

Gamma może być kapkę rozwalona bo to konwersja z HDR na szybko.

A ogólnie gierka spoko się podoba dla mnie :E Lubię gierki gdzie znajdujemy książeczki w celu ulepszania umiejętności, tu jeszcze dodatkowo musimy nazbierać punkcików aby je przeczytać :E Fajnie się eksploruję. Fajnie rzuca śmieciami w przeciwników i z bicza wali, można z młotem czy kilofem po cichaczu fajnie podejść itd. Przyjemna gierka po prostu :D

Ogólnie zaskoczony jestem, że ta gierka tak dobrze działa na premierę :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 4
  • Upvote 2
Opublikowano
34 minuty temu, RTX5090 napisał(a):

Poszedłem odebrać aparat i ... mam za mało kasy

Rozumiem, że zlecenia i znajdźki doładują mi kesz. 

Kasa jest w różnych miejscach, ale w Watykanie, szukaj jej w namiotach wojskowych, na regałach i stolikach. Na przykład sporo jej jest w takich skrzynkach z kłódkami, tylko trzeba je rozwalić czymś :)

5RfAIDIh.jpg

Gra ma kozacki klimat

sV2FF2S.jpg

Bawię się w tej grze wyśmienicie, zwłaszcza, że otrzymujemy ciekawe zadania poboczne :D lub odszyfrujemy z notatek, tajne pomieszczenie z fantami.

Do niektórych obszarów nie dostaniemy się od razu, i chyba widziałem opcję powrotu.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

W notatniku jest opcja powrotu do poprzedniej misji, pewnie w celu zebrania pominiętych notatek czy sekretów.

Gra chodzi bardzo dobrze na Xboksie, jeszcze lepiej na PC. Po przebojach ze Stalkerem, walką z ustawieniami, bugami i innymi cudami, tutaj człowiek gra tak trochę podejrzliwie, bo nie ma żadnych crashy, dzikich dropów animacji, przeciwnicy nie respią się 2 kroki za tobą. :E Wiem, wiem, inna skala, inna gra. Mimo wszystko fajnie jest skupić się tylko i wyłącznie na gameplay'u.

Rzym wygląda pierwszorzędnie, a jak później mamy odwiedzić taki Egipt z piramidami na czele, to w sumie się trochę jaram. Niespotykane uczucie w ostatnich czasach.

• Like 4
Opublikowano

Skończcie i raportujcie czy jakaś silna postać około-kobieca nie robi z dupy wykładu o patriarchacie albo eksploracji ruin jako elemencie kolonializmu.

To jest gra spod palców części ludzi od Wolfenstein'a 2 i Youngblood więc mam pewne obawy.

Opublikowano
6 godzin temu, Vulc napisał(a):

a tam faktycznie piszą, że się da tak ustawić.

jak się nie da, jak się da, było już o tym w tym temacie :

https://www.purepc.pl/indiana-jones-and-the-great-circle-odkryto-sposob-jak-ustawic-angielskie-audio-zachowujac-polskie-napisy

jak masz wersję recenzencką to też dziła, tylko zależnie od której grupy, tu ktoś pisał że mu się wiesza wtedy, ale na którymś forum T widziałem jak wrzucili filmik i wszystko banglało. Do wersji od elamigos wczoraj wyszedł tez patch

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Byłem negatywnie nastawiony do gry. FPP i zmienna kamera? Meh... 

Ale ta gra jest doje** klimatem :D 6h dziś grałem. Połowa za mną. Dawno nic mnie tak nie wciągnęło. 

Graficzka ogólnie kozak, twarze na niektórych ujęciach to inna liga. 

I to całe FPP o dziwo całkiem pasuje do gierki. No kurde klimat filmów o Indiana tu jest oddany 11/10 ;D

Końcówka to już magia i głupie akcje. Szkoda że poszli w to co w ostatnich filmach:(

Edytowane przez ODIN85