Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również mam taka nadzieję i najważniejsza rzecz dla mnie to soundtrack. Żeby tylko został całkowicie oryginalny z jedynki to jest po prostu mistrzostwo.

Był taki rewelacyjny mod do W3, który nie nachalnie dodawał soundtrack z 1 do 3. Mieszał oryginalne  z tymi z jedynki, nic nie zastępował i naprawdę to pasowało.  Bagna w W3 i muzyką z bagien z jedynki to aż się łezka w oku kręciła. Niestety wraz z wersją Next Gen mod przestał działać. Mimo próśb na Nexusie autor stwierdził, że skoro Redzi mają jego prace w dupie to on nie będzie robił tego od nowa. Nie pamiętam co dokładnie wersja NG namieszała, ale ubolewam do dzisiaj, że ten mod już nie działa. Akurat jak chciałem przejść kolejny raz W3 z okazji NG. Może ten remaster mnie zmobilizuje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, DITMD napisał(a):

Nie mówię, że mody są złe, po prostu ich nie używam, bo szkoda mi czasu na modowanie i sprawdzanie, co jest ze sobą kompatybilne, a co nie.

Ale to najczęściej nie jest kopiuj wklej, tylko własna interpretacja, projekt danego moda napisany od zera przez deweloperów.

Mody niektóre gry odmieniają całkowicie i nie wyobrażam sobie grania bez modów w część tytułów, przecież Wiedźmin 3 remaster napewno dostanie mod Brother in Arms ultimate edition który jest game changerem 

Edytowane przez voltq
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Brothers in Arms - TW3 Bug Fix and Restored Content Collection (BIA) is a collection of 5,825 bug fixes and restored content for The Witcher 3, spanning the entire campaign and both expansion packs. The fixes consist of a variety of categories and types, including: quest fixes, dialogue fixes, restoring of hidden / cut content, gameplay fixes, journal fixes, graphical issues, placement fixes and more. As of version 3.0, also titled the Ultimate Edition, the mod has been re-built from scratch using the official game editor REDkit and brings hundreds of improvements over already existing fixes in the original mod and over a thousand completely new fixes and restored content.

Here is quick overview of what's included in the mod:
Bug Fixes/Improvements - 2291
This category includes every fixed bug in the game - ranging from a wide a variety of issues. Quests, scenes, NPCs, their action points and storyphases, gameplay and the world around you. From tiniest issues to bugs that can ruin your immersion or even break your game in very rare cases. We tried to fix them all. Please consult the full changelog below to see the exact list.

Placement Fixes - 2066
Includes fixes for thousands of NPCs and objects that are either sinking into the ground, levitating above it or clipping into objects.

Restored Books/Documents - 145
Many documents can be found in the game files not obtainable in the game due to a lack of time for CDPR to implement them properly or because of bugs. All such documents were found and restored and you will find them in locations that make sense - in the world, in shops, given to you, etc.

Restored Glossary Entries - 48
There is an entire glossary section hidden in the game files as well (similar to W1 and W2), fully translated in every language, written from the perspective of Dandelion just like character glossary and bestiary. It is restored. The entries will be obtained as you play the game, either by reading books or doing certain tasks. The glossary entries will appear under the Books Panel and you have to turn this option On in the menu first.

Restored Journal Entries/Objective - 190
Incredible number of quest objectives and descriptions are written by CDPR, but never activated in game. Restored all such entries that made sense.

Restored Item Descriptions - 8
A lot of inventory items in the game have their tooltip description written by CDPR, but never enabled in game. We will restore every such tooltip. This category will be expanded in the future.

Restored NPCs/Characters - 123
This category includes cut or bugged NPCs that do not spawn in the game for one reason or another. These range from world NPCs tied to gameplay conversations or just being part of the world to full-blown characters with unique names and full dialogues that you can engage in. This category will also be expanded in the future, as there are still many of these NPCs to be found in the files.

Restored Dialogue - 821
Absolutely insane amount of dialogue was written for this game and hundreds of lines can never be heard, either due to them being cut by CDPR for various reasons, or because of a wide variety of bugs. We are looking to restore every such line, that makes sense in the current game's context. This category can never be finished, as there are always more and more to be found. The total number here includes one-liners, gameplay lines, full dialogues with NPCs, and even some full cutscenes.

Restored Items/Appearances - 133
This category includes restored icons for items (usual case is they use generic icons, when they have a unique icon made by CDPR just lying in game files). Also includes restored appearances for NPCs.

Widać też że dodali mod esgo w jakimś zmodyfikowanym trybie i walka z potworami to będzie wreszcie wyzwanie na miarę soulslike 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

@voltq
To jest ten mod co też przywraca usunięte misje/fragmenty misji jak ten z Ciri na Skellige i poszukiwaniem tych zwłok?

PS. ten mod w zakresie dialogów przywraca też dubbing tych dialogów?

----
Dziś na gogu jest za darmo koncert z Wieśka 3 w 4K
https://www.gog.com/en/game/video_game_show_the_witcher_3_wild_hunt_concert_2016?cjdata=MXxZfDB8WXww&utm_campaign=cj&utm_medium=affiliate&utm_source=cj

2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Bo fabularnie Wiesiek 1 to jest topka. Mam tylko nadzieję, że remake również pozwoli pozostać neutralnym, bez obierania stron, w takim jednym decydującym momencie gry. Jedynie jedynka jako jedyna gra z całej serii oferowała tą słynną wiedźmińską neutralność. 

Która była dość ukryta. Może nie ukryta ale nieoczywista bardzo. W zasadzie sam musiałbym sprawdzić jak tą neutralność zachować jakbym grał chyba kolejny raz.

BTW myślicie że w remasterze pozbędą sie znajdziek ze Skellige?

Edit:
Dopiero obczaiłem że na zwiastunie Pieśni jest łańcuch w końcu. Czyżby to ta nowa broń?

Edytowane przez misieq
Opublikowano

Wątpię żeby pozbyli się znajdziek, ale kto wie, zawsze lubili słuchać głosu fanów. Dla mnie to pierdoła, chcesz je robić to robisz, nie chcesz to nie robisz. Chyba, że chodzi Ci o jakieś osiągnięcia, czy trofea na danej platformie, żeby "wymaksować" grę.

Opublikowano
4 godziny temu, misieq napisał(a):

@voltq
To jest ten mod co też przywraca usunięte misje/fragmenty misji jak ten z Ciri na Skellige i poszukiwaniem tych zwłok?

PS. ten mod w zakresie dialogów przywraca też dubbing tych dialogów?

----
Dziś na gogu jest za darmo koncert z Wieśka 3 w 4K
https://www.gog.com/en/game/video_game_show_the_witcher_3_wild_hunt_concert_2016?cjdata=MXxZfDB8WXww&utm_campaign=cj&utm_medium=affiliate&utm_source=cj

Która była dość ukryta. Może nie ukryta ale nieoczywista bardzo. W zasadzie sam musiałbym sprawdzić jak tą neutralność zachować jakbym grał chyba kolejny raz.

BTW myślicie że w remasterze pozbędą sie znajdziek ze Skellige?

Edit:
Dopiero obczaiłem że na zwiastunie Pieśni jest łańcuch w końcu. Czyżby to ta nowa broń?

Będzie nowa broń.

Opublikowano
25 minut temu, STALKER napisał(a):

Podobno trzeba przejść całą grę z dodatkami aby odpalić ten nowy. Oby to nie była prawda.

Ja nie wiem co gorsze. Odpalić to na save z 2016 gdy grałem w krew i wino, czy tak jak była opcja w dlc. Zaczynasz gotowcem na 30 lvl.

Sterowania człoiwiek nie pamięta, swojego builda też nie. Specjalnie tak zrobili aby każdy z nas ograł wiedźmina jeszcze raz. Obstawiałem że dlc wydzadzą w dzień premiery Bloodwalker, aby dogryźć ekipie która ich porzuciła i poszła na swoje. Ale z tym darmowym remasterem to też dobry ruch.

Opublikowano

Z tego co czytałem to do odpalenia Pieśni Przeszłości wystarczy przejście podstawki. Pewnie będzie też można to włączyć na takiej samej zasadzie jak dwa poprzednie DLC, tzn przejść samo DLC na wygenerowanym Wieśku na jakimś tam poziomie

Opublikowano
43 minuty temu, STALKER napisał(a):

Podobno trzeba przejść całą grę z dodatkami aby odpalić ten nowy. Oby to nie była prawda.

Taki wymóg byłby bez sensu. Zastanów się, że np. Krew i wino można zacząć bez przechodzenia gry a zamiast tego utworzyć postać na odpowiednim poziomie.

Opublikowano
48 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Z tego co czytałem to do odpalenia Pieśni Przeszłości wystarczy przejście podstawki. Pewnie będzie też można to włączyć na takiej samej zasadzie jak dwa poprzednie DLC, tzn przejść samo DLC na wygenerowanym Wieśku na jakimś tam poziomie

Przed chwilą odpaliłem grę na jakimś starym save z 2018.

Musiały być jakieś mocne zmiany w statystykach. Postać ma udźwig 160, a ekwipunek przekracza 200.

W umiejętnościach to już totalnie się pogubiłem, pamiętam że w którymś dlc dodali jakieś mutageny czy coś. A w kolejnycm jakieś gemy wszczepiane w broń i pancerz.

No i myślałem że gra odpaliła się w 1080P, a mam ekran 4K. Strasznie to wszystko było rozmazane. Niby była w covidzie aktualizacja 4.0, co dodawała tekstury 4K, no ale tego nigdzie nie widać.

Tak więc czeka mnie i tak powtórka przed pieśniami.

Opublikowano
Godzinę temu, SebastianFM napisał(a):

Taki wymóg byłby bez sensu. Zastanów się, że np. Krew i wino można zacząć bez przechodzenia gry a zamiast tego utworzyć postać na odpowiednim poziomie.

Też mi się wydaję, że spokojnie będzie można odpalić nowe dlc bez przejścia całej gry, bo przecież wiele graczy wróci do gry tylko, żeby przejść pieśni, a mogą już nie mieć starych save'ów. ;)

Opublikowano
Teraz, tgolik napisał(a):

Sprzedam sejwy do Wiedźmina 3 postać poziom 100.

Pamietam, że limit był chyba ustawiony na 103 poziom? Albo coś koło tego. W każdym razie podczas grania w NG+ w pewnym momencie pasek doświadczenia stanął w miejscu i bez modów nie było opcji, aby pchnąć go dalej. 

Opublikowano
12 minut temu, tgolik napisał(a):

AAAAAAAAA

Sprzedam sejwy do Wiedźmina 3 postać poziom 100.

Oferuję sejwy z pierwszego przejścia, z NG+ i podwójnego NG+

Tylko poważne oferty.;)

Masz tylko jeden egzemplarz? Pytam bo nie wiem czy brać preorder czy poczekać na recenzje :E 

10 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Pamietam, że limit był chyba ustawiony na 103 poziom? Albo coś koło tego. W każdym razie podczas grania w NG+ w pewnym momencie pasek doświadczenia stanął w miejscu i bez modów nie było opcji, aby pchnąć go dalej. 

Nie wiem czy limit to nie był poziom 99 lub 100 w bazowej wersji gry. Dobrze, że były mody, które to wyłączały :) ja w tym roku pierwszy raz przeszedłem grę w NG+, skończyłem na 160 poziomie z tego co pamiętam

Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 a lokalnie nie masz? Jak coś to z Nexusa sobie ściągniesz

1 minutę temu, azgan napisał(a):

I tak trzeba będzie ograć tego Remastera od 0 przed nowym dodatkiem bo zmian jest cała masa

Ogólnie będzie korcić takie przejście, nawet pomimo tego, że swoje czwarte przejście skończyłem w tym roku

Edytowane przez Pavel87