Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A ok, to zmienia postać rzeczy. Czyli faktycznie te okolice. 

Ale to się teraz sprałem, bo fgx3 działa tak bezproblemowo płynnie, że prócz wyższych fps i brak vsync nie widzę podstaw nie korzystania :E 

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Generalnie sprawdziłem ten chwilowy fix dla tonemap-u https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13023 i robi rotę przynajmniej częściowo (głównie przy PT włączonym, i wyłączyć bloom w opcjach)

Potem wrzucę jakieś SS chociaż tam macie na stronie, mam nadzieje że redzi to oficjalnie spaczują w najbliższym czasie.

Wrzucam SS z porównaniem, tylko ja sobie w tym reshade zostawiłem kolory takie jak były bo fabrycznie preset robi bardziej ciepłe i żółte

PT + DLAA + Uber + i bloom OFF

Jeden screen z reshade drugi z reshade off, chyba widać na oko który z a który bez :P (pierwszy i ostatni w złej kolejności :E) na fullscreen odpalić żeby było widać różnicę.

20260930140552_1.jpg

20260930140617_1.jpg

20260930140619_1.jpg

20260930140115_1.jpg

20260930140117_1.jpg

20260930140414_1.jpg

20260930140416_1.jpg

20260930140550_1.jpg

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Qrdello napisał(a):

7800x3D / 5070ti na 3440x1440, maks detale, wysokie RT, dlssq+fgx2 wypluwa regularnie 150+ fps. Więc realnie około 70-80. Generalnie jak na taki przebieg zero problemów. Dolazłem wczoraj do barona.

Do Barona ! ? 

No to nockę zrobiłeś :P 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Wrzuciłeś inny mod, alternatywny. Ten MFG Ada Unlock jak pisze wymaga Reshade do zainstalowania. Dodatkowo nie mogą być dwa mody odnoszące się do MFG, więc albo grasz na tym co masz albo bierzesz ten drugi, który jest nieaktywny. 
Ja używam MFG Ada unlock i w Wiedźminie 3 Remaster działa bez problemu, działa nawet dynamiczny MFG w samej grze i miałem 300fps- czyli 50fps FG x6 :E
Jeśli go użyjesz, to pamiętaj że wymaga restartu gry po włączeniu gry, bo chyba nawet wspominał o tym w swoim opisie.

Bo nie mogę zainstalować tego co jest u @Kadajo a mam zainstalowany ReShade a w RHI dalej MFG Ada Unlock zablokowany. Jakaś rada co z tym zrobić?

Opublikowano
6 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Wrzucam SS z porównaniem, tylko ja sobie w tym reshade zostawiłem kolory takie jak były bo fabrycznie preset robi bardziej ciepłe i żółte

PT + DLAA + Uber + i bloom OFF

Jeden screen z reshade drugi z reshade off, chyba widać na oko który z a który bez :P (pierwszy i ostatni w złej kolejności :E) na fullscreen odpalić żeby było widać różnicę.

20260930140552_1.jpg

20260930140617_1.jpg

20260930140619_1.jpg

20260930140115_1.jpg

20260930140117_1.jpg

20260930140414_1.jpg

20260930140416_1.jpg

20260930140550_1.jpg

chciałbym uzyskać taki efekt kolorystyczny 

jak to ustawiłeś poszły w ruch mody od kolorów\? 

image.png

Opublikowano
3 minuty temu, azgan napisał(a):

Bo nie mogę zainstalować tego co jest u @Kadajo a mam zainstalowany ReShade a w RHI dalej MFG Ada Unlock zablokowany. Jakaś rada co z tym zrobić?

Ja już przećwiczyłem "swój sposób". 
1. Najpierw DLSS5 Sweeperem dodaje katalog gry + instaluje nim ReShade.
2. Odpalam RHI i nim tylko "doinstalowuję" MFG.
I bangla.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, samsung70 napisał(a):

chciałbym uzyskać taki efekt kolorystyczny 

jak to ustawiłeś poszły w ruch mody od kolorów\? 

Odniosłem się tymi SS do mojego poprzedniego posta do tego reshade https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13023

że to chwilowy "fix" na zbyt jasne rzeczy i zbyt mało czerni szczególnie jak odpalony jest PT 

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
Opublikowano
6 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Odniosłem się tymi SS do mojego poprzedniego posta do tego reshade https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/13023

że to chwilowy "fix" na zbyt jasne rzeczy i zbyt mało czerni szczególnie jak odpalony jest PT 

fajnie to wygląda, 

4 minuty temu, leven napisał(a):

No bo nie masz Oleda :P 

ja mam, mam też nadzieje, że będzie nadal słabonasycone kolorem i mroczne 

wczoraj zaledwie na chwilę włączyłem, ale chciałym uzyskać taki mroczny smutny klimat,- kiedyś udało mi się to chyba na normalnej wersji legacy, później na NG już nie, i coś czuję, że tutaj będzie podobnie 

3 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Oled tutaj nic nie daje

Tone map jest skopany też w HDR :E czarny wpada w szary a jasny jest za jasny.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, samsung70 napisał(a):

wczoraj zaledwie na chwilę włączyłem, ale chciałym uzyskać taki mroczny smutny klimat,- kiedyś udało mi się to chyba na normalnej wersji legacy, później na NG już nie, i coś czuję, że tutaj będzie podobnie 

Na chwilę ?  Masz silny charakter :)

Opublikowano
1 minutę temu, leven napisał(a):

Na chwilę ?  Masz silny charakter :)

mam ten problem, że już tyle razy zaczynałem od początku, że od 0 do 60% gry znam niemal na pamieć, bo wpadłem w błędne koło. Zaczynam dochodzę gdzieś do punktu bez odwrotu.. życie sprawia, że muszę przestać. wracam po kilku misiącach i nie wiem co gdzie i jak... pokręce się, odpalam od nowa. i tak błędne koło trwa, teraz postanowiłem, że cisnę dalej. a po długiej przerwie trochę zajmie wkręcenie się i w walkę i w świat... tym bardziej, że nie potrafię się w żadną grę wkręcic bo nie potrafię dać im wystarczająco czasu... :(

Opublikowano
Teraz, samsung70 napisał(a):

mam ten problem, że już tyle razy zaczynałem od początku, że od 0 do 60% gry znam niemal na pamieć, bo wpadłem w błędne koło. Zaczynam dochodzę gdzieś do punktu bez odwrotu.. życie sprawia, że muszę przestać. wracam po kilku misiącach i nie wiem co gdzie i jak... pokręce się, odpalam od nowa. i tak błędne koło trwa, teraz postanowiłem, że cisnę dalej. a po długiej przerwie trochę zajmie wkręcenie się i w walkę i w świat... tym bardziej, że nie potrafię się w żadną grę wkręcic bo nie potrafię dać im wystarczająco czasu... :(

F5 :)