Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.03.2025 o 21:32, Alek_M napisał(a):

Jest to gra Cytadela, która doczekała się portu na PC i o wiele lepiej wygląda.

Ogrywałem to na Amidze, na PC nie było mi dane w grać. Ale chyba z ciekawości obczaję :D

Grim Dawn - W tamtym roku wyszła aktualizacja, więc postanowiłem ponownie do niej wrócić. Przy okazji Zassysam moda Reign of Terror, który zajmuje zaledwie 16gb xD 

https://www.nexusmods.com/grimdawn/mods/198?tab=description

• Upvote 1
Opublikowano

gram sobie od paru dni z synem razem w pierwszego spidermana na pececie , gra jest całkiem fajna i całkiem ładna, ale jesli mam byc szczery do duzo starszego Batman: Arkham Knight nie ma podjazdu, w batmanie gameplay był znacznie ciekawszy i o wiele lepsze misje poboczne , ale mimo wszystko całkiem spoko gra.

W dniu 22.03.2025 o 21:32, Alek_M napisał(a):

Ja ogrywam grę, której nigdy nie przeszedłem do końca mając Amigę 1200.

Jest to gra Cytadela, która doczekała się portu na PC i o wiele lepiej wygląda.

image.png.5b8b80bdcd24f3311349e22bf80bb31b.png

ja czekam na Grind-a i zagram jak już wyjdzie pełna wersja (ale Amigi nie mam wiec zagram na emulatorze, to moze byc jedyny z niewielu shooterów fpp na amige który bedzie naprawde w miare grywalny.

https://www.indieretronews.com/2025/03/grind-epic-first-person-shooter-for.html

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Oldman napisał(a):

ja czekam na Grind-a i zagram jak już wyjdzie pełna wersja (ale Amigi nie mam wiec zagram na emulatorze, to moze byc jedyny z niewielu shooterów fpp na amige który bedzie naprawde w miare grywalny.

https://www.indieretronews.com/2025/03/grind-epic-first-person-shooter-for.html

Jak pojawi się plik .adf, to też wrzucę w emulator. Mam skonfigurowany pod HDD jakby była potrzeba instalacji.

Edytowane przez Alek_M
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Alek_M napisał(a):

Jak pojawi się plik .adf

Grind (DevArena v0.6) (Patreon Only) (Amiga) [mar 07, 2025] :P

Na chwilę obecną takowa wersja jest, i jest całkowicie grywalna bo ogrywałem :D

Edytowane przez chrumcio
bo lubię ciasteczka :)
Opublikowano
4 minuty temu, tomek25 napisał(a):

game pass na 7 dni jest dla nowych kont?

Nie, ja od grudnia 2022 nie miałem game passa i mi dodało do konta. Tylko włącza automatyczne odnawianie i chce od razu to zaznaczyć poborem kasy, ale wystarczy wyłączyć autoodnawianie.

Opublikowano (edytowane)

Tak, wyskoczyło pobranie kasy, potwierdziłem, ale kasy nie zabrało nic z karty, pisze, że pobrane zostanie 5 kwietnia, kiedy kończy mi się 7 dni.

Takie coś w emailu:

Cytat

Zgodnie z Twoim żądaniem subskrypcja PC Game Pass została zaktualizowana do rozliczeń cyklicznych, które zaczną obowiązywać od sobota, kwietnia 05, 2025 przy stawce PLN 47.99 w tym należne podatki.

Kod dodawałem przez aplikację Xbox, a nie przez stronę Microsoftu, pamiętam, że przez stronę jest opcja zaznaczenia lub nie auto odnawiania, tego nie miałem przez aplikację Xbox, ale to nie problem wejść w opcje i wyłączyć.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Krótka aktualizacja z porzucenia HI-FI Rush, pewnie na dobre. Nie dziwię się, że gra nie sprzedała się w jakimś ogromny nakładzie.

Samouczki są naprawdę upierdliwe, a ich puste linie dialogowe niepomijalne. Szlak mnie trafił przy tłumaczeniu "sklepu" z ulepszeniami, gdzie oczywistości muszą być niepomijalne. Gadanie lodówek również bardzo szybko nudzi i wręcz irytuje.
Grę znam z omówień z youtuba, w tym dyskusji nad projektem, gdzie wydawał się naprawdę ciekawy i z pasją, ale...
Sam trik z rytmem służy pustej rozgrywce, gdzie zastępuje on pozycjonowanie, uwagę na przeciwnikach, ich niebezpieczeństwie i złożoność narzędzi w rękach gracza.
Już po samym "czuciu" postaci wiem, że platformowość będzie tylko kiepską żmudnością, wypełniającą grę.
Infantylność i pusta śmieszkowatość nie pomaga, choć czuć tam temat wyśmiania korporacji, a o części wątków z gry już słyszałem... Fajna była wzmianka o pająkach w tunelach, ale może niesłusznie skojarzyło mi się z Resident Evil. Jak bardzo chciałbym tu klimat bliższy Brutal Legend, ale dla odmiany z charakterem rockmana, a nie metalowca.
Zawiodła mnie również muzyka... "To big to fail" było żałosnym powtarzaniem praktycznie jednej frazy i niby chwytliwego rytmu... Poczułem się trochę jakbym znalazł Sansa Clip z muzyką nastolatka lub jeszcze gorzej, nastolatki. :E 
Styl artystyczny wydaje się ciekawy i z pewnością synchronizacja otoczenia była czymś zrodzonego z pasji, ale jest tam dużo wizualnego bałaganu (visual clutter). Takie wrzucenie wszystkiego na kupę, bez wyrzeźbienia i ułożenia. Chyba głównymi elementami w tej pasji był styl kreskówki 2D oraz zabawa rytmem wraz ze śmianiem się z korpo, ale w zbyt infantylny sposób lub po prostu jest to dla mnie zbyt duża zmiana klimatu po Resident Evil i nie mogę wskoczyć w te buty.... Ale czuć te PG12.

Ogólnie dla fanów maksowania gier rytmicznych i luźnego humoru, jeśli ktoś przegapił przereklamowane numery to może nada się... Kanapowy klikacz również może się sprawdzi...
Ale jeśliby wyciąć ten mechanizm rytmu, to zostaje bardzo biedna skorupa DMC. Wolę gdy tempo rozgrywki takich gier napędzą mnożnik, rytm kombinacji i zachowanie wrogów, wraz z otoczeniem i pozycją gracza. W arkadowym stylu są dużo lepsze gry.
Bardzo polecam Brutal Legend, jeśli ktoś chce wątek muzyka z humorem, który nie traktuje nas jak niekapującego nastolatka. Może Hi-Fi rush miało w sobie pasję, ale wykonano to po macoszemu i bez przemyślenia.

Edytowane przez musichunter1x
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W skrócie - zbyt infantylne i zbyt proste dla poważnego pana gracza? Nie ma mroku, ostrego rocka i git gud? No powalające argumenty na niekorzyść Hi-Fi Rush.... :E 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Zas napisał(a):

W skrócie - zbyt infantylne i zbyt proste dla poważnego pana gracza? Nie ma mroku, ostrego rocka i git gud? No powalające argumenty na niekorzyść Hi-Fi Rush.... :E 

Przecież podał inne powody z powodu których gra okazała się niezjadliwa. Ja się z nim zgadzam, wg mnie ta gra rzeczywiście jest zbyt pusta i prosta a jestem fanem gier z Mario. Po prostu Hi-Fi rush okazała się dla mnie zbyt mało angażujące i zbyt mało wymagające, nie czułem żadnego wyzwania. Muzyka też nie przypadła mi do gustu mimo tego, że gram na żywych instrumentach od 1996 roku, w tym na gitarze. Muzyka była prosta, nie było żadnych, dosłownie żadnych kompozycji z najwyższej półki. W grze rytmicznej powinni dać chociaż jeden ciekawy klasyk Zeppelinów, Metallici, Purpli czy Floydów. Jeśli faktycznie miały być tylko lekkie brzmienia, to mogli dać jakiś pop-rockowy szlagier Bon Jovi, na pewno bardziej w ucho wpada taka muzyka niż to co na sountracku. Jednak muzyka nie była zła, po prostu przeciętna, najgorsze było to, że ani razu nie czułem, że chcę wrócić do tej gry, bo nie było po co. Grając w Mario Odyssey czy Donkey Konga czułem jakieś wyzwanie, tutaj po prostu szedłem przed siebie.

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 1
Opublikowano

Jako że zakupiłem sobie prima to odebrałem sobie Sessiona(tylko i wyłącznie dla tej gry zakupiłem prima), i nawet się wkręcam co raz bardziej, nie jest to typowa arcadówka jak SKATE, trochę bardziej wymagająca, ale jako odskocznia od ER całkiem przyjemnie sobie jakiegoś flipa czy grinda skleić :D  

Opublikowano

W Avowed. Wiedziałem, że ten hejt który słyszę jest nieprawdą.

Plusy
- Muzyka
- Walka
- Historia (chociaż czasami dialogi są zbyt długie)
- Eksploracja, znajdowanie łupów, skakanie, wspinaczka, poszukiwanie przedmiotów
- Wrogowie (różni), mini bossowie
- Atmosfera (tak, przypomina Obliviona)
- łatwiejsza mechanika niż w innych grach, takich jak ciągły sprint, nieskończona liczba strzał i pocisków, dźwięki, gdy jesteśmy blisko tajemnic, oznaczenia znajdziek na mapie itp.
- Rozwój postaci
- Towarzysze są pomocni, na tyle ile muszą, ani za mocni ani za słabi
- Trudność zadań, nie wszystko można zrobić od razu i musisz wrócić później po ulepszeniu postaci i sprzętu
- Proste misje lub proste wydarzenia, takie jak aktor który coś tam gra na scenie i musimy mu pomóc znaleźć tekst
- Gra nie jest krótka

• Like 2
Opublikowano

Skończyłem SW Jedi Survivor. Fajna gra, trochę lepsza niż pierwsza część. Trochę za dużo skakania i tych wszystkich punktów "wspomnień" na mapie, trochę jak w serii AC. Na plus motywy zaczerpnięte z soulsów (jak odnajdywanie skrótów i resetowanie przeciwników). Duży plus za zwrot akcji w fabule. Nie zrobiłem wszystkich misji dodatkowych, zmusiłem się jedynie do pokonania wszystkich poszukiwanych żywych lub martwych (a raczej tych drugich). Teraz biorę się za blaszaka - RoboCop: Rogue City.