Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończyłem ostatnio Dragon Age Veilguard. Opinie na temat tej gry generalnie są bardzo kiepskie, nie spodziewałem się więc niczego dobrego i ze zdziwieniem muszę stwierdzić, że bawiłem się przyzwoicie. Wiadomo, nie jest to gra, którą mógłbym uczciwie polecać niemniej chciałem ją zrobić. Imo i tak jest lepsza od Inkwizycji no ale konkurencja była raczej słaba. Jeśli miałbym ją ocenić to dałbym takie 6/10. Żebyście wiedzieli, z kim tańczycie - Dragon, przy którym bawiłem się najlepiej to "dwójka". I tak, wiem, że jest to najsłabiej oceniana część (przynajmniej zanim wyszedł Veilguard). Co w następnej kolejności? Zainstalowałem Marvel's Spider-Man ale wydaje mi się, że wcześniej zrobię Uncharted (ta część z babkami) - mam akurat na PS4/5. Ponoć jest dosyć krótka a to mocny argument dla mnie. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ostatnie dwa miesiące grałem mocno w wojenną strategię turową "Panzer Corps 2", a dokładnie w DLC Axis Operations. od 1944 roku gra rozwidla się na opcję historyczną i alternatywną. Opcję historyczną już skończyłem. W alternatywnej jestem na 1945 roku, a został jeszcze 1946 rok. Historyczna i tak fajniejsza, w każdym razie bardziej mogłem się wczuć w grę.
Włącznie z podstawką gry nastukałem już ponad 1000 godzin. W podstawce też są rozwidlenia, zostało mi do zrobienia w przyszłości od Kurska do 45 roku wariant wschodniego frontu.

pc2.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Jadę cały czas Lost Judgement, i naprawdę jestem zachwycony, jakie tematy są podejmowane w spin-offach Yakuzy z detektywem Yagami'm w roli głównej. Pierwsza część tyczyła się choroby, która jest coraz poważniejszym problemem w Japonii; ta odsłona zaś koncentruje się na przemocy, znęcaniu i prześladowaniu w szkołach. Kolejne mroczne tematy i historie; które w typowo Yakuzowym stylu przeplatają się z kompletnie absurdalnymi i przezabawnymi questami pobocznymi (oni tam mają jakiś totalny problem z fetyszystami kradnącymi kobietom majtki :D

Zdecydowanie lepsze niż Like A Dragon. 

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Jakiś czas temu porzuciłem Final Fantasy VII(Remastered) będąc na początku płyty 3 i zająłem się Visual Novelką: Utawarerumono Prelude of the Fallen. W zasadzie to mix VN z turową walką. Część VN jest świetna fabularnie, natomiast gameplay jest moim zdaniem kompletenie zepsuty. Poziom trudności jest tutaj odwrócony, znaczy z każdą walką jest coraz łatwiej. Jeśli do tego się powtarza walki (bo gra to umożliwia) to trudność jest w zasadzie żadna. Generalnie to jeśli ktoś lubi dużo czytania to polecam. Grę wczoraj skończyłem i teraz się zastanawiam czy wracać do FF7, bo korci mnie aby zacząć jakiegoś innego jrpga...tyle że nie wiem co :)

Opublikowano
Godzinę temu, aplause napisał(a):

Jakiś czas temu porzuciłem Final Fantasy VII(Remastered) będąc na początku płyty 3 i zająłem się Visual Novelką: Utawarerumono Prelude of the Fallen. W zasadzie to mix VN z turową walką. Część VN jest świetna fabularnie, natomiast gameplay jest moim zdaniem kompletenie zepsuty. Poziom trudności jest tutaj odwrócony, znaczy z każdą walką jest coraz łatwiej. Jeśli do tego się powtarza walki (bo gra to umożliwia) to trudność jest w zasadzie żadna. Generalnie to jeśli ktoś lubi dużo czytania to polecam. Grę wczoraj skończyłem i teraz się zastanawiam czy wracać do FF7, bo korci mnie aby zacząć jakiegoś innego jrpga...tyle że nie wiem co :)

Yakuzy grałeś? Jak nie, to bez zastanowienia zabieraj się za Yakuzę 0. 

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Yakuzy grałeś? Jak nie, to bez zastanowienia zabieraj się za Yakuzę 0. 

Namówiłeś mnie, płyta już w czytniku ;-) Grafika wygląda ładnie. Dzisiaj pewnie i tak długo nie pogram bo już późno, ale przynajmniej zobaczę co i jak.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, aplause napisał(a):

Grafika wygląda ładnie.

Grafika i technikalia w tej odsłonie nie są najwyższych lotów (w porównaniu do ostatnich odsłon), ale fabuła... fabuła panie to jest top topów. Po prostu graj :) 

(i za żadne skarby nie skipuj napisów końcowych!)

Tu masz spolszczenie dobrej jakości jakby co: https://www.nexusmods.com/yakuza0/mods/597?tab=files

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Równolegle w dwie gry, South of Midnight, cudowna gra aktualnie jestem w 6 rozdziale. Druga to Gears of War Ultimate edition, moje pierwsze zetknięci z grą, wcześniej nigdy nie grałem, jestem mega zaskoczony jak mi się spodobała. Po skończeniu biorę się za przechodzenie 4 i 5 bo tylko te są dostępne na pc. Apropo South of Midnight jest łatwą grą, w sam raz na relaks no i muzyka świetna, walki są trochę powtarzalne ale nie przeszkadza mi to.

Edytowane przez tomek25
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 No w tym roku ale to chyba chodzi o najnowszą część Gearsów, która ma wyjść, Gears of War: E-Day, co do 2 i 3 części Gears of War to chyba nie ma planów na wydanie tych części na PC.

Edytowane przez tomek25
Opublikowano

Miałem grać w Syberia lub Hari Pota, jednak odpaliłem FragPunk i zobaczę co z tego wyjdzie. Nawet gra się całkiem przyjemnie, choć gra ma wszystko co najgorsze z COD. Ślizganie, chaos, małe mapy, perki itd. Do tego wszystko jest mocno kolorowe.

Opublikowano

Syberia The World Before. Świetna gra, można powiedzieć, że pozytywnie wpływa na gracza. Grając w ten tytuł jestem zrelaksowany, piękna muzyka i ciekawa fabuła. Jeden minus za łatwą możliwość przeoczenia zadań dodatkowych, wystarczy rozpocząć główną aktywność i tracimy szansę na wykonanie zadania.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przeszedłem South of Midnight, super gra, sporym minusem jest powtarzalność, nie tylko walk ale ogólne wrażenia z gry na duży plus, do tego świetna muzyka i bardzo responsywne sterowanie dające przyjemność z grania, polecam grać na padzie. Przeszedłem też ponad połowę Gears of War i równolegle gram w Clair Obscur Expedition 33, jednak unreal engine 5 robi robotę:thumbup: Ostatnio w game passie świetne gry udostępniają.

Edytowane przez tomek25
Opublikowano (edytowane)

Testuję sobie ostatnio w terenie Cloud Gaming z GP Ultimate. Nawet całkiem, całkiem. Na 2-letnim LG Oled aplikacja śmiga mi w ok. 15-20 mb/s - całkiem przyzwoicie, na okularkach Viture XR pro + neck bend pro bitrate ok. 6 mb/s - jak na grę w terenie da się przeżyć. Ogrywam South of Midnight, Clair Obscure, AC: Valhallę.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Clair Obscur Expedition 33 skończone, to teraz na tapecie Persona 3 Reload - ale jaja, pierwszy JRPG z kinową lokalizacją po polsku! :D Cały czas mam mindfuck, jak czytam napisy. Nie mogę się przyzwyczaić. :E  Mam nadzieję, że przyłożyli się do lokalizacji. 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Keller napisał(a):

Próbuję Outler Worlds po Avowed, które mi się spodobało. Zobaczymy czy też tak wciągnie.

Przeokrutnie mi się Outer Worlds podobało. Nie mogę się doczekać dwójki.

5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Wiedźmin 3. Powiedziałem sobie, że w końcu to skończę, bo zaraz tej grze stuknie 10 lat. Wyruszam z Novigradu do Skellige, dużo jeszcze do końca? 

Odrobinka ;P

• Upvote 1
Opublikowano

Ja Doom 2016 i Expedition 33. To znaczy udaję że gram, bo praca wysysa ostatnio że mnie całą energię i bardziej wolę patrzeć jak inni grają. W obecnym tempie ukończenie tych gier zajmie mi kilka miesięcy. A jak przychodzi co do czego, to po raz kolejny uruchamiam jedna z moich ulubionych gier z początku mojej growej kariery.

Opublikowano
12 minut temu, Grolshek napisał(a):

Przeokrutnie mi się Outer Worlds podobało. Nie mogę się doczekać dwójki.

Odrobinka ;P

A w Avowed grałeś? Wg mnie lepsze póki co, szczególnie że magia + znacznie lepiej bronią białą tu się sieka. Outer Worlds to raczej widzę mocniej na bronie nastawione, a ja już nie mam tego refleksu co kiedyś i gdyby nie spowolnienie, to nie umiem celować :E  

Opublikowano
26 minut temu, Jaycob napisał(a):

Clair Obscur Expedition 33 skończone, to teraz na tapecie Persona 3 Reload - ale jaja, pierwszy JRPG z kinową lokalizacją po polsku! :D Cały czas mam mindfuck, jak czytam napisy. Nie mogę się przyzwyczaić. :E  Mam nadzieję, że przyłożyli się do lokalizacji. 

Widzę że jest hype na takie gry. W zeszłym roku fantazji remisterio była popularna, a teraz to. Próbowałam Persony 5, ale jednak  w pewnym momencie porzuciłem. Te Expedition może dokończę. Doom pewnie jest ma 5 godzin rozgrywki więc chyba też