W co obecnie grasz?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ODIN85 · Opublikowano
Z flagowymi Finami co rok się udało więc tu też może -
Przez ShaDow_Pro · Opublikowano
Moje retro Athlon 64X2 4600+, Spartan he 912 Gigabyte K8N51GMF-9-RH 3GB DDR2 Asus GT 210 HDD 80GB Sata + 80GB ATA + napęd dvd -
Przez Iri · Opublikowano
Chcesz rozmowy filozoficznej ,a dalej myślisz płytko. Cofać się cywilizacyjnie bo co? Bo więźniowie będą tyrać i uzupełniać dziurę budżetu państwa za które może rozwinąć się szybciej infrastruktura drogowa. Cofnie się bo ludzie będą się bali podjąć drastycznych kroków jakim jest morderstwo, gwałt czy atak terrorystyczny? Dla niektórych ludzi więzienie to jest hotel ,a ma być karą której każdy ma się bać. Wręcz byłaby to ewolucja na patologię. Nawet na tą chwilę patologia która siedzi w więzieniu jest dla mnie obojętna ,a tym bardziej Ci co siedzą za ciężkie przestępstwa. Czy zdechną dzisiaj czy jutro jest mi to obojętne. Liczy się osoba która potrafi żyć w społeczeństwie na wolności. Niesamowite jak dalej filozofie masz dalej zamkniętą głowę. Ankieta jest częścią dyskusji i na odwrót bo jest zawarta w jednym temacie. Jeśli zrobisz tylko ankietę bez możliwości dyskusji to zgodzę się ,że dyskusja nie jest jej częścią. Ja natomiast mogę stwierdzić ,że nieuważnie czytasz co piszę i nieprecyzyjnie robisz błędy w słowach. Nie wiadomo ,a jednak dowody, poszlaki, przesłuchanie są podstawą do skazania przez sąd. Aj, znowu zmieniasz kontekst... nie pisałem ,że oglądam materiały kryminologiczne ,a jedynie podałem przykłady motywów którymi zajmuje się właśnie kryminologia bo zarzucałeś mi ,że mylę pojęcia ,a sam się pomyliłeś. Nikt nie wyciąga wniosków i nikogo nie osądza są to jedynie spekulacje na forum jak w teorii powinno to wyglądać. Przesłuchania oglądam jedynie z przyjemności żeby zobaczyć jak działa przestępca i detektyw czy policjant. Czytałem dwie prace naukowe w wolnym czasie i może przez to się srodze mylę? Bo przecież jakbym je czytał to bym się nie mylił. Do czego innego przyda się taki człowiek jak nie do czegoś na wzór Łagrów? Ma jeździć po przedszkolach, szkołach, występować w telewizji i uczyć jak nie zabijać, nie gwałcić bo on sam to zrobił? Czy może lepiej żeby siedział w cieplutkiej celi z dostępem do TV ,a najlepiej jeszcze do konsoli, może mógł chodzić na siłownię czy pograć z kolegami z więzienia w gry karciane? Jakby tak jeszcze napisał skargę na więzienie ,że koc jest zły, że jedzenie jest do dupy. Siostra pracuje w sądzie i takie skargi od więźniów to jest CODZIENNOŚĆ! Tak pomyślałem, strach obleci gagatków i w teorii może spaść współczynnik przestępczości. Nie myl pracy na wolności za którą dostajemy gotówkę i możemy za nią nabyć wiele dobroci. Praca więźnia ma służyć opłaceniu jego pobytu, a reszta zarobionych pieniędzy ma trafić do budżetu państwa. Chcesz żyć? Pracuj! Nie musi być na YouTube. Jakbym opierał się tylko na YouTube ,a nie na swoich przemyśleniach, informacjach z życia wziętych czy to od siostry i kilku osób z rodziny, znajomych otaczających się w kręgu prawa i szczeblach więziennictwa to moje posty wyglądałyby jak twoje. Czyli płać za ich widzimisię. Ja się nie zgadzam i miliardy osób też. Tylko ludzie pokroju ekozje...w będą ich bronili. Mam nadzieję ,że przyjdzie za jakiś dobra zmiana. -
Przez DOBRY · Opublikowano
Wiem, stary temat, ale mam akurat 2 SSDki Crucial BX500 240GB. Zapis na tych dyskach jest bardzo zły. Przykładowo przegrywając plik 25GB już mniej więcej w połowie zapis spada znacząco i waha się między 7MB (!!!) a 100-120MB/s *. Przy kopiowaniu tzw. drobnicy czyli większej ilości małych plików jest jeszcze gorzej, bo kompletnie sobie z tym nie radzi. * - to jest gorszy zapis niż w moim starym HDD na 2,5 cala, gdzie zapis od samego początku do końca wynosi zawsze 100-110MB/s i nigdy nie spada poniżej tych wartości nawet przegrywając jeden duży 100Gigoby plik jednym ciągiem. -
Przez Asag · Opublikowano
Tak, menu gemcutingu powinno być dostępne cały czas a nie tylko gdy używamy uncut gems. Taki podgląd we wszystkie gemy przydatny jest przy planowaniu buildu.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi