@duniek
Ściany zewnętrzne to mają teraz grubość prawie 70cm bo 2x pustak 24cm z 5cm przekładką styropianu i na zewnątrz 12cm styropian grafitowy 0.33.
Nie wspomniałem o tym, że cały poprzedni sezon grzewczy miałem uszkodzone drzwi z salonu na taras z których dość mocno biło zimno. W lato wymieniłem je na nowe 3szybowe i teraz jest bajka.
Zostało mi ogarnąć jak na razie nie użytkową łazienkę na piętrze, która jest chłodna. Łazienka duża bo 10m2 i w łazience jest tylko mały, panelowy grzejnik, który zasilany niską temperaturą nie daję rady nagrzać pomieszczenia. Jak zamknę drzwi to w łazience jest 19C a jak drzwi na korytarz są otworzone to w łazience jest 20.5C bo ciepło rozchodzi się z domu.
Na wiosnę zrywam podłogę, kuje wylewkę i kładę w łazience podłogówkę z powrotu z grzejnika i temat zamknięty
Wystarczy znać j. polski na poziomie A2 żeby z cytatu powyżej zrozumieć, zę dotyczy to osób którzy przedostali się do USA nielegalnie i nie posiadają amerykańskiego paszportu. A nierozdzielanie rodzin polega na tym, że np. rodzina meksykańska nielegalnie dostała się do US, kobieta urodziła dziecko, które automatycznie dostało paszport - wtedy deportują całą rodzinę, a nie tylko rodziców
Rekomendowane odpowiedzi