Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System Shock Remake. Ale fajne to jest. Taka stara gra wyciągnięta z szafy tylko w nowszej "retro" oprawie.
Stara szkoła, jest trudno, co zrobić i gdzie iść musisz wywnioskować z audio logów i wiadomości tekstowych. Nie znalazłeś albo nie przeczytałeś tych ważniejszych, to jesteś w du.... Poziomy to prawdziwy labirynt. Nie ma żółtych napisów, apteczek walających się za każdym rogiem, podświetlania wszystkiego i strzałek pokazujących gdzie iść. Chyba dopiero w najnowszej łatce dodali znaczniki celu na mapie, ale dla najłatwiejszego poziomu trudności. Ja grałem na domyślnym, to chyba średni i muszę przyznać, że bywało naprawdę trudno. Mało zasobów, mały ekwipunek. Trzeba wszystko racjonować, rozsądnie wybierać bronie, a i tak właściwie cały czas biegałem z paskiem zdrowia połyskującym niezdrową czerwienią i resztkami amunicji.

Nie wiem jak ludzie w to grali, czyli w wersję oryginalną, bez dostępu do internetu. Teraz można wszystko sprawdzić (a i tak udało mi się zakończyć grę właściwie na samym początku, bo z ciekawości nacisnąłem pewien guzik), albo zatrudnić Chess Bota do pomocy w rozegraniu pewnej partii szachów.

To drugi remake, po Dead Space, którego ograłem niedawno. Oba są świetne, szkoda, że właściwie przeszły bez echa.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Pierwsza gra w tym roku ukończona - Super Mario Odyssey.  Zrobiłem głównie fabułę i zebrałem 200 księżyce z 999. :E Raczej nie będę ich wszystkich zbierał. Świetny platformer, kreatywność wylewa się z ekranu, co etap to coś innego, przez co nie czułem znudzenia, aczkolwiek nie zabrakło powtarzających się bossów.  Mogłaby być troszkę trudniejsza, przynajmniej na etapie fabularnym, bo pewnie są i hardcorowe wyzwania. 

• Like 2
Opublikowano

Skończyłem Space Marine 2 i zła nie jest, ale miejscami nuży gdy nty raz pojawia się grupka przeciwników w drodze do celu albo gdy boss tak napiernicza, że ledwo podnieśliśmy się po ciosie, broń już prawie wycelowana a tu kolejny cios i znowu na glebie. Fajne przerywniki filmowe i wykańczanie bossów. Bronie energetyczne są praktycznie bez sensu. Latałem głównie z karabinem z podpiętym granatnikiem. 

Opublikowano

Mnie Alien Isolation strasznie wymęczył, że ledwo to skończyłem. Ale nie w pozytywnym znaczeniu. Pewnie przez mój błąd, bo wybrałem najwyższy poziom trudności. To spowodowało, że ufoka trudno się było pozbyć, cały czas łaził za mną. Bardzo szybko gra przestała straszyć a zaczęła irytować ciągłym chowaniem się. Najprawdopodobniej już więcej w to nie zagram.

Opublikowano

Ukończyłem Mario + Rabbids: Sparks of Hope, grałem w to rok temu, ale z jakiegoś powodu przerwałem, wróciłem po tym czasie i ponownie się wciągnąłem. W zasadzie jest to trochę łatwiejszy i mniej rozbudowany Xcome z Mario i ferajną.  Bardzo ładnie wygląda, świetna muzyka, a same potyczki są ciekawe i różnorodne. Bardzo dużo contentu. Przejście samej fabuły + kilka zadań pobocznych zajęło mi ~30h.  Kolejna gra od Ubisoftu w tym roku, która autentycznie mi się spodobała. 

• Like 1
Opublikowano

Zlikwidować ubilaunchera. Przejść całkowicie na steam i epica. Zmienić nazwę. Zacząć zarabiać a Ja nawet nie mam MBA xD Niech biorą przykład z cukierberga jak gówno zaczęło śmierdzieć, to zmienił nazwę a od dłuższego czas sprzedaje reklamy i wyświetla je botom :E Krótko mówiąc albo jesteś żydem albo nie jesteś. Ubi ewidentnie nie jest.

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, slafec napisał(a):

Kolejna porządna gra Ubisoftu, która podobno też się nie sprzedała za dobrze. 

Robią crapy źle, robią dobre gry źle. Jaki oni mają wyciągnąć wniosek? :D

Porządna po?

Opublikowano

Ghostwire Tokyo.

Wpadła mi za darmo na epicu a czaiłem się na zakup. Ma w sobie coś ciekawego ta gra co przykuwa. Oczywiście naćkana znajdźkami i wnerwia te łapanie dusz ale jak sie pominie misje poboczne i skupi na fabule to całkiem spoko się pyka.

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Będziesz zadowolony jak skończysz. Zakończenie mega wzruszające:(

To zobaczymy czy nas to samo wzrusza :E Bo ja jak trailery Wieśka oglądam albo inne tego typu rzeczy to łezkę Lubie uronić :D

Wracając do Ghost Wide to im dłużej gram tym bardziej podoba mi się świat i mapa. Tokio jest świetne, co prawda nie grałem w Cyberpunka jakiś czas już ale śmiem twierdzić że Ghostwire wcale nie gorzej oddaje wielkomiejski klimat nowoczesnego miasta.

Opublikowano
6 godzin temu, Barosz napisał(a):

Kiedyś się grało sporo a gry mimo wszystko nie przeszedłem nigdy. Teraz jakoś mam sporą motywację, aby to skończyć. Obecnie 2gi akt końcówka.

neverwinter-nights-enhanced-edition-enhanced-edition-pc-mac-game-steam-cover.jpg

ja się coś do klasycznych rpg starych nie umiem przekonać, jakoś też mnie odstrasza chyba poziom trudności, dużo czytania itd mało takiej solidnej akcji

Opublikowano

Astral Chain - 6 rozdział. IMO kolejny bardzo dobry tytuł od PlatinumGames.  Świetny art style, oprawa graficzna bardzo ładnie się prezentuje, oczywiście jak na możliwości SW. 

System walki także bardzo interesujący, coś nowego w tym gatunku. Niestety dla mnie trudny do opanowania (głównie przez sterownie jednocześnie 2 postaciami) i bardzo lamię w rankedach tylko 2x S zdobyłem, a tak przeważnie idę w rangę D.:E

Poza akcją i ciachaniem wrogów mieczem podobają mi się te questy detektywistyczne. 

Z minusów to monotonia lokacji i mc jest niemową. Nie lubię tego w grach.