Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież ocenianie tej gry pod kątem konsoli jest śmieszne. Co mieli niby zrobić jak konsolka ma mało mocy i brak DLSS? Tam już się więcej nie wyciśnie, cud będzie że to w ogóle działa :E 

Na PC zrobisz sobie mody, DLSS4 i będzie śmigać pięknie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, Czubatka Boża napisał(a):

Napewno będzie też narzekanie  że gra jest zadługa .....:woot:

Nie wszystkim się dogodzi:wariat:

Istotne jest to, aby było co robić. Jeśli rozgrywka jest wciągająca i ciekawa to git, ale jak ktoś wali jakieś zapchajdziury byle tylko sztucznie wydłużać czas gry no to wiadomo, że odechciewa się grać.

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie, jak sa ciekawe zadania poboczne z jakas ciekawa historia im towarzyszaca, to dawac mi i nawet 200h bo wolę 200h spędzić w takiej grze niz po jej skończeniu brac sie np za takie Shadows w którym jako aktywnosc poboczna mam malowanie zwierząt, czy budowanie zoo albo pierdyliard zadan w stylu idz z buta na drugi koniec mapy i przynies mi np jakieś kwiatki :E

• Like 1
Opublikowano

Mapa w jedynce nie była mocno wypełniona ciekawymi miejscami, co nie znaczy, że nie było co robić. Aktywności opierały się na zasłyszanych w miastach informacjach czy wokół postaci, które nam coś zlecały. Sporo było fragmentów "slow pace", gdzie po po prostu jechało się wśród pięknej przyrody. I to mi mówiąc szczerze nie przeszkadzało. Jedynka swoją drogą bardzo fajnie się zestarzała, bo choć tekstury nie powalają, gra kapitalnie oddaje klimat regionów, na których się rozgrywa. Zdecydowanie wolę tereny pozamiejskie niż Kuttenberg, choć nie wątpię że i tam będzie można poszaleć.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Godlike napisał(a):

Dokładnie, jak sa ciekawe zadania poboczne z jakas ciekawa historia im towarzyszaca, to dawac mi i nawet 200h bo wolę 200h spędzić w takiej grze niz po jej skończeniu brac sie np za takie Shadows w którym jako aktywnosc poboczna mam malowanie zwierząt, czy budowanie zoo albo pierdyliard zadan w stylu idz z buta na drugi koniec mapy i przynies mi np jakieś kwiatki :E

Uv w 200h skończył:E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Vulc napisał(a):

Zdecydowanie wolę tereny pozamiejskie niż Kuttenberg, choć nie wątpię że i tam będzie można poszaleć.

Z Janem Ptaszkiem i jego ptaszkiem pod pierzyna w karczmie :E

Edytowane przez Godlike
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 31.01.2025 o 14:13, JeanPepin napisał(a):

A może z Polakiem Komarem? :E

Pepik wydupcy Polaka - populacja fanów KCD2 nad Wisłą zmniejsza się :E

Ciekawe, czy faktycznie postać czarnego muzułmańskiego szlachcica będzie marginalna, tak jak twierdzą influenserzy, którzy ukończyli grę, z informacji i wycieków dało się między wierszami wyczytać coś zgoła innego, do tego to kluczenie Vavry (no, ale może taka umowa z wydawcą...)... Oczywiście jeśli tak się okaże, to z jednej strony dobrze... a z drugiej żal tej burzy w sieci i kolejnego flopa :P 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, zielony21122 napisał(a):

Tak ale geometria obiektów i ta nieszczęsna  roślinność jest nadal strasznie uproszczona na pc.

Szczerze to mi to tam lata, ja nie jestem typem gracza który podchodzi do obiektów i bada jakość tekstur na zoomie. Z "normalnej" perspektywy nie wygląda to tak źle a niektóre miejscówki wyglądały naprawdę przyzwoicie. Ale przyznam że nie śledzę też jakoś bardzo tej gry, uważam że za dużo spoilerów leci więc mogłem przegapić jakieś inne "graficzne dramy". 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Vulc napisał(a):

Błagam, każdy tylko nie on. :E

A tej reakcji akurat nie rozumiem - był tam jakiś ładniejszy chłopak w grze? Z Jankiem to faktycznie od biedy można by chcieć cimcirimci. :E 

Edytowane przez Zas
  • Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Vulc napisał(a):

To był straszny kobieciarz, bawidamek, w jego przypadku taka decyzja byłaby jeszcze bardziej absurdalna. ;)

Według Vavry to kilka lat temu Henryk był bardziej heteroseksualny niz Ludwik XIV, ale teraz juz nie jest, więc Jan Ptaszek tez może byc teraz strasznym faceciarzem:E

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Keller napisał(a):

I pomijam grę, bo mam to gdzieś jak oni to układają to fabularnie, to i tak fikcja, tak ogólnie dodaję dla tych którzy nic nie wiedzą o psychice i myślą że każdy jest tym za kogo się podaje.

No to przestań pomijać i skup się właśnie na grze. A rozmawiamy o konkretnej grze i konkretnej postaci, której zachowanie nie pozostawiało żadnych złudzeń. Twoje moralizowanie jest tutaj zbędne.

57 minut temu, Godlike napisał(a):

Według Vavry to kilka lat temu Henryk był bardziej heteroseksualny niz Ludwik XIV, ale teraz juz nie jest, więc Jan Ptaszek tez może byc teraz strasznym faceciarzem:E

Co ten Kuttenberg robi z ludźmi to ja nie wiem. :E

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, crush napisał(a):

Chcieli reprezentacji homo? Było milion opcji. Mogli zrobić przytyk do kościoła i smyrających się kleryków, konserwatywnego lorda z żoną i gromadką dzieci który wymyka się ukradkiem na orgie, czy zagaić side quest o parze drwali którzy rąbią (się) w lesie.

Bardzo ciekawe spojrzenie na cały ten cyrk...

• Like 2
Opublikowano

● Xbox Series S

Brak trybów: 1080p i 30 fps

● Xbox Series X

Fidelity: 1440p i 30 fps

Performance: 1080p i 60 fps z VRR

● PlayStation 5

Fidelity: 1440p i 30 fps

Performance: 1080p i 60 fps z VRR

● PlayStation 5 Pro

Brak trybów: 1296p i 60 fps z VRR

• Like 1
Opublikowano

PS5 trzyma klatki w porównaniu do XSX. DF udostępnił filmik.

Opublikowano
Godzinę temu, azgan napisał(a):

Przyjmuję zakłady. Kto obstawiam że to będzie kolejna najlepsza gra w życiu w jaką zagrał 🤭?

Screenshot-20250202-080554-Samsung-Inter

Pozdro dla kumatych 😉

Obstawiam że dokładnie tak będzie. Bo chyba dostał już taką dawkę hype-u że głowa mała. Jeden z jego komentarzy

obraz.thumb.png.79a61800429a592c30808b555c7cbe88.png

Jeszcze nie zagrał a już wie że jest "kapitalny" przeskok ;)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, azgan napisał(a):

Przyjmuję zakłady. Kto obstawiam że to będzie kolejna najlepsza gra w życiu w jaką zagrał 🤭?

Screenshot-20250202-080554-Samsung-Inter

Pozdro dla kumatych 😉

Która to już w tym roku??