AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Ogólnie mało co w rpgi kiedyś grałem, ale tego co kojarzę to żadnej trudności nie miałem z bossami i wystarczył jeden przycisk
galakty 3 332 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 33 minuty temu, tgolik napisał(a): Side Questy 10%? Nie wiem ile godzin poświęciłem, żeby znaleźć jakiekolwiek nowe zadanie jak już zrobiłem wszystkie. A Ty je porzuciłeś? Jak Ci się nie chce, to chętnie je za Ciebie przejdę po raz pierwszy. Side questy momentami były lepsze od fabuły
zozolek 312 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 27 minut temu, Kris194 napisał(a): Takie tam w Poznaniu Wczesna ta kampania reklamowa
Michaelred 324 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Przez W3 dowiedziałem się co to są grające cewki na 970 Do tej pory nie ogarniam co takiego było w tej grze, że wyłapywała kiepskie OC
galakty 3 332 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Świerszcze w menu to już klasyka 1
Pavel87 703 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Trochę męczą mnie już memy z Ciri ale tego nie jeszcze nie widziałem 😀 1 7
tgolik 547 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 (edytowane) 30 minut temu, Pavel87 napisał(a): Skłodowska niestety poległa w próbie traw. W jej czasach nikt nie przypuszczał, że próby z użyciem promieniotwórczych traw trzeba wykonywać za osłoną z ołowiu. Próby przeprowadzane w stroju jak wyżej, w najlepszym razie prowadziły do postarzenia. Edytowane 19 Grudnia 2024 przez tgolik 1
Lypton 953 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 4 godziny temu, TheMr. napisał(a): Były. Jak w każdej grzej RPG. Na Death March nie wystarczyło mashowac. Każdy wiwdzminski ubiór miał swój build. Dlatego nawet w którymś dodatku dodali “szafę” jak z Diablo III do zmiany całego EQ jednym przyciskiem. Do tego modyfikacje mieczy. 4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Ogólnie mało co w rpgi kiedyś grałem, ale tego co kojarzę to żadnej trudności nie miałem z bossami i wystarczył jeden przycisk Jak w każdej grze z wyborem poziomu trudności, poziom trudności zależy od wyboru. Na "krew, pot i łzy" podstawka była prosta, dopiero dodatki dały trochę do pieca, każdy boss z Serc z Kamienia był znacznie trudniejszy niż cokolwiek wcześniej, ale najwięcej krwi* napsuła mi walka z Detlaffem w Krew i Wino. *pun non intended 1 1
tgolik 547 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Ja z Detlafem poradziłem sobie dopiero stosując odwar z Ekimy, który podnosi zdrowie, gdy obijamy przeciwnika.
Keller 727 Opublikowano 19 Grudnia 2024 Opublikowano 19 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Lypton napisał(a): Jak w każdej grze z wyborem poziomu trudności, poziom trudności zależy od wyboru. Na "krew, pot i łzy" podstawka była prosta, dopiero dodatki dały trochę do pieca, każdy boss z Serc z Kamienia był znacznie trudniejszy niż cokolwiek wcześniej, ale najwięcej krwi* napsuła mi walka z Detlaffem w Krew i Wino. *pun non intended Ja tylko męczyłem się z Olgierdem. To było dla mnie zaskoczenie jak wzrósł poziom po podstawce, ja nawet nie wiem czy tam blokować nie musiałem, co w ogóle się nie zdarzało w podstawce. 1
Pavel87 703 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Pomysłowo zrobione, trailer przerobiony na zadanie w grze 1
galakty 3 332 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Jedyne co dobre to zakończenie z Gwintem 1
some1 536 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Opublikowano 20 Grudnia 2024 W dniu 18.12.2024 o 15:25, MrHardy napisał(a): Tak, mamy jeden dialog na jednej stronie z prozy Sapka na temat możliwości starszej krwi i prób, ale Sapkowski nigdy z Ciri wiedźmina nie zrobił, a jej osobowość ukształtował tak, że bardzo tego chciała, lecz nie mogła. I koniec. Dlatego osobiście za lepsze zakończenie W3 uważam cesarzową. Może nie ma takiego milusiego happy endu, ale myślę, że bardziej pasuje do klimatu książek i lepiej pokazuje rozwój charakteru Ciri. Poza tym po trzech grach miałem już dosyć tego co odwalali władcy Królestw Północnych No ale z cesarzowej nie byłoby Wiedźmina IV, więc wybór takiego zakończenia przez CDP mnie nie dziwi. 2
crush 3 575 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 https://www.rockpapershotgun.com/having-ciri-as-the-witcher-4-lead-will-help-the-game-explore-the-witcher-worlds-sexism-say-cd-projekt Plus niby przyznali, że nie konsultowali z Sapkowskim w sprawie Ciri. Plus gość od lore - Cian Maher, pracujący wcześniej w TheGamer. Jednej z najbardziej zlewaczałych stron o grach. W linku kilka wybranych cytatów tego kmiota. https://fandompulse.substack.com/p/cd-projekt-reds-franchise-and-lore Plus "celują w nowych graczy", czyt. mityczne "modern audience". https://fandompulse.substack.com/p/the-witcher-4-ep-admits-cd-projekt Oj śmierdzi mi to Dragon Gej Transguard na kilometr. 1 1
FerreroRoche 105 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 13 minut temu, crush napisał(a): Plus "celują w nowych graczy", czyt. mityczne "modern audience". https://fandompulse.substack.com/p/the-witcher-4-ep-admits-cd-projekt Oj śmierdzi mi to Dragon Gej Transguard na kilometr. Przeczytałem, co jest napisane na tej stronie i raczej chodzi tu o graczy lubujących wyzwania. Mimo uwielbienia do Wiedźmina 3, to gameplay był trochę ubogi i sami wiedzą, że muszą to poprawić. Byle nie zrobili z tej gry soulsów... 1 1
crush 3 575 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 To się trochę kłóci bo generalnie gracze co raz mniej lubią prawdziwe wyzwania. A co do samej rozgrywki... Nie za bardzo widzę drogę ewolucji rozgrywki z 3. Większe wyzwanie? No to właśnie formuła z gier From.
miro 710 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 44 minuty temu, crush napisał(a): Oj śmierdzi mi to Dragon Gej Transguard na kilometr. https://www.facebook.com/reel/2337957289899861 4
crush 3 575 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, miro napisał(a): https://www.facebook.com/reel/2337957289899861 Nie musi. Musi zachować spójność z materiałem źródłowym. Musi nie próbować pouczać graczy. Sapać smutne kawałki o patriarchacie i seksizmie. Musi nie być cringem napisanym przez krypto-gejów z tunelami w uszach i babochłopy z niebieskimi włosami. I oby tak było. Ale zatrudnianie takich różnych wyrzutków jak ten trep wyżej czy ten babsztyl, beztalencie z Remedy nie wróży dobrze. Edytowane 21 Grudnia 2024 przez crush 1 2
Vulc 2 191 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Za sam zwrot "modern audiences", powinno być z miejsca batożenie. Czyli kierwa dla kogo, ich kolegów? Poczytałem też trochę wypowiedzi wspomnianego Ciana. Złoto. Rozbawiły mnie zwłaszcza fragmenty o rzekomym szacunku producentów netflixowego Wiedźmina do oryginału i dziecinne próby obrony Rings of Power. Fragment z Samem, który ma rzekomo brown skin, czyli w rozumieniu tego typa jest czarny, zasługuje na specjalną nagrodę. 😆 Ogólny przekaz jest prosty, można lać na materiał źródłowy, a jak ci się to nie podoba - toksyczny fandom. Magiczny, nieustająco popularny zwrot. Człowiek chciałby złapać trochę hype'u, ale takie informacje skutecznie studzą zapał, zmuszają do weryfikacji oczekiwań. Edytowane 21 Grudnia 2024 przez Vulc 2 1
Keller 727 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 (edytowane) Hetero foch musi być. Dumni samozwańczy samcy alfa. Jedyni słuszni, jedyne słuszne poglądy, jedyne słuszne spojrzenie na gry, świat, politykę. Jedyni którzy dobrze wyglądają. Jedyni którzy mają prawo żyć na tym świecie. No, jak mówią że aby lewaków dupa bolała, to tutaj ewidentnie kogoś innego boli. Obrażone, nadwrażliwe na wszystko co "inne" płatki śniegu które muszą mieć jedyną słuszną wizję i rację, a wszystko inne to problem. Edytowane 21 Grudnia 2024 przez Keller 1 1
crush 3 575 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 12 minut temu, Keller napisał(a): Hetero foch musi być. Dumni samozwańczy samcy alfa. Jedyni słuszni, jedyne słuszne poglądy, jedyne słuszne spojrzenie na gry, świat, politykę. Jedyni którzy dobrze wyglądają. Jedyni którzy mają prawo żyć na tym świecie. No, jak mówią że aby lewaków dupa bolała, to tutaj ewidentnie kogoś innego boli. Ale co mnie ma boleć? Jak będzie tęczowy rzyg to nie kupię... I temat zamknięty. To nie ja się muszę bać, że mnie zredukują. 2
Rekomendowane odpowiedzi