Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może lodówki z AI będą wyświetlać reklamy :E 

1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

W tej grze bulidy były? Przecież tam każdego bossa wystarczyło mashować jednym przyciskiem i się samo przechodziło :) 

Były. Jak w każdej grzej RPG. Na Death March nie wystarczyło mashowac. Każdy wiwdzminski ubiór miał swój build. Dlatego nawet w którymś dodatku dodali “szafę” jak z Diablo III do zmiany całego EQ jednym przyciskiem. Do tego modyfikacje mieczy.  

Opublikowano
33 minuty temu, tgolik napisał(a):

Side Questy 10%?

Nie wiem ile godzin poświęciłem, żeby znaleźć jakiekolwiek nowe zadanie jak już zrobiłem wszystkie. A Ty je porzuciłeś? Jak Ci się nie chce, to chętnie je za Ciebie przejdę po raz pierwszy.:wariat:

Side questy momentami były lepsze od fabuły :D 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Pavel87 napisał(a):

FB_IMG_1734606099208.jpg.363b87cca962d147d1a3321e28f914f9.jpg

Skłodowska niestety poległa w próbie traw. W jej czasach nikt nie przypuszczał, że próby z użyciem promieniotwórczych traw trzeba wykonywać za osłoną z ołowiu. Próby przeprowadzane w stroju jak wyżej, w najlepszym razie prowadziły do postarzenia.:heu:

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Były. Jak w każdej grzej RPG. Na Death March nie wystarczyło mashowac. Każdy wiwdzminski ubiór miał swój build. Dlatego nawet w którymś dodatku dodali “szafę” jak z Diablo III do zmiany całego EQ jednym przyciskiem. Do tego modyfikacje mieczy.  

4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ogólnie mało co w rpgi kiedyś grałem, ale tego co kojarzę to żadnej trudności nie miałem z bossami i wystarczył jeden przycisk :) 

Jak w każdej grze z wyborem poziomu trudności, poziom trudności zależy od wyboru. Na "krew, pot i łzy" podstawka była prosta, dopiero dodatki dały trochę do pieca, każdy boss z Serc z Kamienia był znacznie trudniejszy niż cokolwiek wcześniej, ale najwięcej krwi* napsuła mi walka z Detlaffem w Krew i Wino.

*pun non intended

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Lypton napisał(a):

Jak w każdej grze z wyborem poziomu trudności, poziom trudności zależy od wyboru. Na "krew, pot i łzy" podstawka była prosta, dopiero dodatki dały trochę do pieca, każdy boss z Serc z Kamienia był znacznie trudniejszy niż cokolwiek wcześniej, ale najwięcej krwi* napsuła mi walka z Detlaffem w Krew i Wino.

*pun non intended

Ja tylko męczyłem się z Olgierdem. To było dla mnie zaskoczenie jak wzrósł poziom po podstawce, ja nawet nie wiem czy tam blokować nie musiałem, co w ogóle się nie zdarzało w podstawce.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 18.12.2024 o 15:25, MrHardy napisał(a):

Tak, mamy jeden dialog na jednej stronie z prozy Sapka na temat możliwości starszej krwi i prób, ale  Sapkowski nigdy z Ciri wiedźmina nie zrobił, a jej osobowość ukształtował tak, że bardzo tego chciała, lecz nie mogła. I koniec.

Dlatego osobiście za lepsze zakończenie W3 uważam cesarzową. Może nie ma takiego milusiego happy endu, ale myślę, że bardziej pasuje do klimatu książek i lepiej pokazuje rozwój charakteru Ciri. 

Poza tym po trzech grach miałem już dosyć tego co odwalali władcy Królestw Północnych :E

No ale z cesarzowej nie byłoby Wiedźmina IV, więc wybór takiego zakończenia przez CDP mnie nie dziwi. 

• Upvote 2
Opublikowano

https://www.rockpapershotgun.com/having-ciri-as-the-witcher-4-lead-will-help-the-game-explore-the-witcher-worlds-sexism-say-cd-projekt

Plus niby przyznali, że nie konsultowali z Sapkowskim w sprawie Ciri.

Plus gość od lore - Cian Maher, pracujący wcześniej w TheGamer. Jednej z najbardziej zlewaczałych stron o grach. W linku kilka wybranych cytatów tego kmiota.

https://fandompulse.substack.com/p/cd-projekt-reds-franchise-and-lore

Plus "celują w nowych graczy", czyt. mityczne "modern audience".

https://fandompulse.substack.com/p/the-witcher-4-ep-admits-cd-projekt

Oj śmierdzi mi to Dragon Gej Transguard na kilometr.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, crush napisał(a):

Plus "celują w nowych graczy", czyt. mityczne "modern audience".

https://fandompulse.substack.com/p/the-witcher-4-ep-admits-cd-projekt

Oj śmierdzi mi to Dragon Gej Transguard na kilometr.

Przeczytałem, co jest napisane na tej stronie i raczej chodzi tu o graczy lubujących wyzwania. Mimo uwielbienia do Wiedźmina 3, to gameplay był trochę ubogi i sami wiedzą, że muszą to poprawić. Byle nie zrobili z tej gry soulsów...

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

To się trochę kłóci bo generalnie gracze co raz mniej lubią prawdziwe wyzwania.

A co do samej rozgrywki... Nie za bardzo widzę drogę ewolucji rozgrywki z 3. Większe wyzwanie? No to właśnie formuła z gier From.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miro napisał(a):

Nie musi.

Musi zachować spójność z materiałem źródłowym.

Musi nie próbować pouczać graczy. Sapać smutne kawałki o patriarchacie i seksizmie.

Musi nie być cringem napisanym przez krypto-gejów z tunelami w uszach i babochłopy z niebieskimi włosami.

I oby tak było. Ale zatrudnianie takich różnych wyrzutków jak ten trep wyżej czy ten babsztyl, beztalencie z Remedy nie wróży dobrze.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Za sam zwrot "modern audiences", powinno być z miejsca batożenie. Czyli kierwa dla kogo, ich kolegów? 

Poczytałem też trochę wypowiedzi wspomnianego Ciana. Złoto. Rozbawiły mnie zwłaszcza fragmenty o rzekomym szacunku producentów netflixowego Wiedźmina do oryginału i dziecinne próby obrony Rings of Power. Fragment z Samem, który ma rzekomo brown skin, czyli w rozumieniu tego typa jest czarny, zasługuje na specjalną nagrodę. 😆

Ogólny przekaz jest prosty, można lać na materiał źródłowy, a jak ci się to nie podoba - toksyczny fandom. Magiczny, nieustająco popularny zwrot.

Człowiek chciałby złapać trochę hype'u, ale takie informacje skutecznie studzą zapał, zmuszają do weryfikacji oczekiwań.

Edytowane przez Vulc
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Hetero foch musi być. Dumni samozwańczy samcy alfa. Jedyni słuszni, jedyne słuszne poglądy, jedyne słuszne spojrzenie na gry, świat, politykę. Jedyni którzy dobrze wyglądają. Jedyni którzy mają prawo żyć na tym świecie.

No, jak mówią że aby lewaków dupa bolała, to tutaj ewidentnie kogoś innego boli.

Obrażone, nadwrażliwe na wszystko co "inne" płatki śniegu które muszą mieć jedyną słuszną wizję i rację, a wszystko inne to problem.

Edytowane przez Keller
  • Thanks 1
  • Confused 1